reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych dzieci - wszystko o chorobach, lekach, profilaktyce.

Asia faktycznie może troche mało ale czy za mało to nie wiem. Jak masz sie denerwowac to lepiej zadzwon i zobaczymy co lekarka powie

reklama
A jesli nie bedzie sie leczyc cieminiuchy to moze cos byc dziecku? Moj ma leciutka na brwiach i glowce ale na poczatku czola gdzie zaczynaja sie wloski. Ja ide z malym w poniedzialek do poradni to ciekawe ile przybral na wadze, a jak mnie plecy bola masakraaa momentami :-(...

Moja od środy nie robiła kupy:szok::szok::szok::szok::szok:. Karmię piersią. Czy to normalne. Cały czas robiła i nie wiem dlaczego by teraz nie miała. Pierdki idą cały czas tylko kupy brak. Nie wiem czy to nie przypadkiem wina tego syropku na refluks.

Ellsi nie martw się mój smyk miewał wąłśnie dwudniowe przerwy a tez jest tylko na piersi.Może jutro się kupka pojawi.Na piersi to i tydzień dziecko nie może robić i nie jest to nic niepokojącego.Na mieszance jakby dziecko było to można się martwić.
Mój ma z kupkami bardzo róznie bo np: nie robi przez dwa dni kilka razy z rzędu a póżniej w ciągu dnia potrafi zrobic i czatery później znów przerwa du dniowa by znów kupka była codzieńnie.Więc jesli nie widzisz że małej nic nie doskwiera i zachowuje sę normalnie nie martw się,kupka sie wcześniej czy później pojawi,no chyba że zauwazysz że ma ochote zrobić a nie może to wtedy możesz się martwić.

u nas tez sie ostatnio zdarza ze kupka co dwa dni, tez tylko piersia karmie.

Co do ciemieniuchy to nie wiem czy nic nierobienie z nia moze miec jakies konsekwencje ale jest to bardzo nieestetyczne wiec lepiej zadzialac

No wlasnie ja tez sie zastanawiam co robic, bo Lena ma mala ciemieniuche na brwiach. Lekarka i polozna twierdza ze nic nie musze z tym robic ale ona ma ta ciemieniuche juz ponad miesiac i sie zastanawiam czy to jest normalne ze tak dlugo ja ma :baffled: Chociaz dzisiaj jak sie jej przygladalam to chyba sie zmniejsza bo juz jej luk brwiowy coraz bardziej widac ale oczywiscie jestem w rozterce czy mam to tak zostawic :crazy:

bluetooth ja smarowałam oliwką a później tak po godzince ścierałam pieluchą tetrową

Czyli z tą kupą to nie mam się martwić. Uff. Mam nadzieję że jutro będzie bo i tak mnie to trochę stresuje.

Jak bylam w spzitalu ostatnio to maly mial akurat ciemieniuche to pielegniarki szybko zlikwidowały ją parafiną i pielucha tetrową

ellsi nie przejmuj sie, jesli mala przy tym sie nie meczy to tym bardziej wszystko jest ok. Jakby co to zawsze mozesz czopek glicerynowy uzyc ale ja bym to traktowala jako ostatecznosc. Zjedz activie albo suszone sliwki, powinny przejsc mlekiem do malej i pomoc - mi polozna radzila jak Lenka w drugim tygodniu miala takie zatwardzenie ze ponad tydzien nie robila kupsona.
Dzieki za rady dotyczyce ciemieniuchy. Chyba sprobuje cos z tym jutro zrobic bo mnie juz ona strasznie wkurza.
A tak przy okazji mam jeszcze jedno pytanko.
Moja aktywistka po zabawie jest tak pobudzona ze musi odreagowac takim niby krzyko - placzem i dopiero jak z siebie ta energie do konca wyrzuci to jest gotowa usnac. Czy Wasze dzieciaki tez tak maja czy to jakas nadpobudliwosc u niej sie zaczyna:baffled:

reklama
Bluetooth my ciemieniuchę na brwiach zlikwidowaliśmy tak jak ellsi napisała- oliwka i po godzinie pieluszką tetrową. Robiłam tak trzy razy w odstępach 3-4 dni i wszystko ładnie zeszło. Powodzenia.

Do góry