reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych dzieci - wszystko o chorobach, lekach, profilaktyce.

Bluetooth - mój Kamisowaty nie krzyczy przed zaśnięciem...on tylko nie trawi jak jest ciepło ;P;)
Anisen - jak jest problem z kupami to prócz czopka glicerynowego warto dzieciątku podawać wodę do picia lub tez herbatki...jednym słowem więcej płynów prócz mleczka oczywiście...
A ciemieniucha to po prostu grzyb...tak więc nie jest specjalnie obojętny dla dzieciątka...do tego zapach nieciekawy... Z brwi usunęłam ciemieniuchę Kamisiowi gazikiem nasączonym oliwką...

reklama
asia moja wlasnie dokladnie tak samo. Widac ze sobie bidulka nie daje rady z nagromadzeniem emocji. Jak jest taka pobudzona to nie wie po prostu jak sie wyciszyc wiec trzeba jej pomoc bo tak jak piszesz czesto jest juz zmeczona i chcialaby zasnac ale rece i nogi tak jej "biegaja" ze nie jest w stanie nad nimi zapanowac. Mam nadzieje ze to przejsciowe. Powiem o tym osteopatce i jesli mi sie uda lekarce na szczepieniu w tym tygodniu. Ciekawe co one na to powiedza.
mambusia moja tez nie cierpi jak jest jej goraco. Od razu ryk :-D ale to jest inny rodzaj placzu niz ten o ktorym pisalam.

ostatnio zauważyłam, ze na zużytej pieluszce jest żółta plamka w miejscu siusiaka i nie wiem czy to normalne?? czy to od siusków? z tego co oglądałam to siusiak wygląda normalnie, ale oczywiście mam myslenicę już czy to nie jakaś ropka czy coś!

wogóle masakra wazyliśmy przed chwilą Franaka waży 7kg!!!

kasiula 7 kg:szok: on jest raptem o tydzien starszy od mojej Lenki a ona ostatnio 5300 miala :eek: A jak on na centylach wypada z taka waga?

no jeszcze sie mieści w normach na 97centylu, a co będzie dalej to nie wiem, ale co ja poradzę on je normalnie a jak się urodził to prawie 4 kg juz miał, ale koszykarz nam rośnie jak nic

No całe szczęście On tak na rękach mało spędza czasu, ale mimo wszystko mam nie raz dość, a jak wyjmuję go z łóżeczka to się wyprostować nie mogę:-D najgorsze że w kombinezonie już średnio sie mieśći w nosidełku i wózku, a nie wiem czy może jeździć w foteliku jak jeszcze nie siedzi chyba niezabardzo, chcociaż planuję kupić fotelik który ma funkcję półleżącą

O a ja sobie przypomniałam że na ciemienuchę to też dobra oliwa lekko podgrzana ;-) zamiast oliwki
7 kg no pięęęękna waga iękna.Ja się spodziewam że mój to też cos ponad 6 kilo będzie wazył.A dowiem sie w przyszłym tygodniu

reklama
Do góry