reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych dzieci - wszystko o chorobach, lekach, profilaktyce.

Misiako - o Vigantolu słyszałam jakieś złe opinie - nawet jakąś partię Vigantolu jakiś czas temu wycofali - jest o tym artykuł gdzieś w necie. Jest fajna witamina D w pojedynczych kapsułkach VITAD. A moi nchłopcy też dostawali Vigantol.
My mamy szczepienie 24 listopada i cała w strachu jestem. Jakoś to czwarte macierzyństwo trudne... wszystkim za bardzo się przejmuję - a mówią, ze człowiek w rutynę wpada po kolejnym dziecku... no nie wiem...

reklama
z vigantolem był ten problem ze w jakiejś nie polskiej nawet partii znaleźli zanieczyszczenia na tym dozowniku- pipecie. No i cała afera że każdy vigantol zły. ale gdyby nie te zanieczyszczenia to jest to ok lek. Ja sama podawałam go Kingusi. Potem już trochę sie bałam czy aby nie kupuje partii niemieckiej więc przeszłam na kapsułki. Szkoda ze nie zadziałała kontrola wewnętrzna w fabryce:( bo to był jeden z najtańszych leków.
Teraz dajemy d- vitum. jest o połowę tańsza od vitaD a taki sam skład. Warto czasem pytać o różnych producentów.

my dzis zaliczylismy szczepienie, szczepilismy 6 w 1. Poplakal Maksiu, oj ciezkie to przezycie dla matki a co dopiero dla malenstwa. Kupilam czopki w razie czego ale na razie jest ok tfu tfu. Pojadł sobie i zasnal w bujaczku kochany mój.
Kupilismy jakis czas temu nawilzacz powietrza a dzis pan doktor powiedzial ze jest sucho w nosku i zeby 4 razy dziennie psikac woda morska... albo nawilzacz nic nie daje albo musimy go mocniej "rozkrecac".
No i wazy synus juz 4690, a przy urodzeniu mial 3370 :-)

A ja mam takie pytanie, czy Wasze dzieci też miały pobieraną krew w 2 dobie życia na badania w na test przesiewowy? Pytam, bo zastanawiam się po jakim czasie mozna spodziewac sie wyników, jeśli ewentualnie test wyszedlby źle?!

my dzis zaliczylismy szczepienie, szczepilismy 6 w 1. Poplakal Maksiu, oj ciezkie to przezycie dla matki a co dopiero dla malenstwa. Kupilam czopki w razie czego ale na razie jest ok tfu tfu. Pojadł sobie i zasnal w bujaczku kochany mój.
Kupilismy jakis czas temu nawilzacz powietrza a dzis pan doktor powiedzial ze jest sucho w nosku i zeby 4 razy dziennie psikac woda morska... albo nawilzacz nic nie daje albo musimy go mocniej "rozkrecac".
No i wazy synus juz 4690, a przy urodzeniu mial 3370 :-)

o jejku 4 razy ? a ja myślałam ze to uzależnia...

A ja mam takie pytanie, czy Wasze dzieci też miały pobieraną krew w 2 dobie życia na badania w na test przesiewowy? Pytam, bo zastanawiam się po jakim czasie mozna spodziewac sie wyników, jeśli ewentualnie test wyszedlby źle?!

wyniki przychodzą po miesiącu, ciesz się ze ich nie ma :-):-):-)

Nanusia jesli by cos było nie tak to wysyłaja do ciebie wiadomośc.A jesli nic nie przyjdie to znaczy że wyniki były ok ;-)
Tak mi w szpitalu pielegniarki mówiły.

kurcze byłam dzisiaj z małą i lekarza, i się okazało że musimy sie wcisnąć poza kolejką, więc wszystkona szybko, lekarka już zmachana odrana i wyszło jej że mala przybrala kilo w miesiąc, więc mam się nie przejmować wymiotami a ja głupia nie policzyłam szybko co i jak bo mała ryczała i teraz siadłami wyszlo żeanulek w 4 tyg przybrała ok 500 g, nawet nie całe.
i to chyba jednak za mało :( dr google ppodaje że 700 g na miesiac, martwić się bardzo? jutro tam zadzwonie zeby wyjaśnić co i jak.
Wspomniałam żebdala nam syrop na tego refluksa tostwierdziła że mleko ar starczy, a ja głównie jednakcyckiem karmie sztucznym dokarmiam, zrezta dawałam i różnicy nie widziałam :(
czuje się olana przez lekarkę już bym chyba wolała żeby nas nie przyjela a nie wszystko w biegu.

i mamy skierowanie na rechbilitacje z asymetrią, nie dała do neurologa bo byśmy czekały bóg wie ile tlyko do pordni rehabilitacyjnej. zobaczymy co z tego wyjdzie.

reklama
asia srednio dzieci powinny tak ok. 800gr ma miesiac przybierac ale to jest norma a kazde dziecko rozwija sie inaczej. Ja bym sie tym tak od razu nie martwila chociaz faktycznie zadzwon do lekarki i o tym powiedz. Moja z kolei jedzac normalnie, nie obzerajac sie przybrala w ostatni miesiac 1600gr. Lekarka az sie za glowe zlapala ale do niczego nie mogla sie przyczepic jesli chodzi o karmienie. Mysle ze w tym miesiacu Lenka po prostu to wyrowna i nie przybierze az tyle.

Do góry