reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdrowie naszych dzieci/opieka nad maluszkami

Jak taka temperatura jest wieczorem to ja bym podala lek zeby lepiej przespalo noc no i zeby nie poszla dalej temperatura gdy spimy....ja ogolnie powyzej 38 stopnia podaje lek.

Ja też daję powyżej 38. A na noc to juz wogóle wczoraj wieczorem miała troche ponad 38 dałam nurofen i spała całą nockę:tak: Zobaczymy dzisiaj. A tak w ogóle to gorączka cały dzień się utrzymuje - dam jej nurofen i za 7-8h jest znowu

reklama
szopek nie boj sie poprostu jak jest w wannie siedzi umyjgo nie naciagaj w dol a tylko delikatni w dol na koncu siusiaka jak jest skorka i pod woda przetrzyj palcem zadna filozofia ... zeby tam sie poprostu nic nie zbieralo ... ja jeszcze pileczek musze pilnowac bo nam uciekaja :baffled:

dzięki dziewczyny
siusiak nie jest zaczerwieniony , nie płacze , więc to ciekawosć zwykła :-D tak myślałam ,ale jednak trochę się niepokoiłam ...
Co do odciągania skórki , to ja robię to raz na jakiś czas , bardzo delikatnie .... teraz większość lekarzy mówi żeby jednak to robić

Co do ciekawości własnego ciała, to moja wkłada sobie paluszki do pipki. Zazwyczaj jak pytam się gdzie jest pępek to ta buch paluch w pipkę i zadowolona.:-D Zazwyczaj jej nie pozwalam bo boję się, że pazurkiem się tam w środku zrani, a ona potrafi tak mocno operować tymi paluszkami.

No właśnie, przy myciu tak minimalnie odsunę, żeby umyć. Kiedyś jednak lekarka pokazywała, jak odciągać , żeby stulejki nie było i to było takie jakieś brutalne i nie wiem...

Szopek moim skromnym zdaniem minimalnie wystarczy , ja to robię tylko ze względów higienicznych ... co do stulejki ,to podobno jak ma się zrobić to i tak się zrobi ...

My już po szczepieniu i po bilansie, wszystko w jak najlepszym porządku, a szczepienie minęło spokojnie bez żadnego płaczu, byłam w :szok:. Wzięłyśmy w końcu sczepionkę Priorix, nie MMR II.

mamita, pytałam dziś lekarza o te objawy, powiedział, że może wystąpić gorączka, bądź objawy podobne do różyczki, odry i świnki, ze względu na to, że wpuszczone zostały żywe kultury bakterii i w ten sposób organizm z nimi walczy, jeżeli nic złego oprócz dłuuuuugo utrzymującej się gorączki i innych niepokojących objawów się nie dzieje, nie musisz koniecznie biec do lekarza, chyba, że chcesz się uspokoić :tak:

My już po szczepieniu i po bilansie, wszystko w jak najlepszym porządku, a szczepienie minęło spokojnie bez żadnego płaczu, byłam w :szok:. Wzięłyśmy w końcu sczepionkę Priorix, nie MMR II.

mamita, pytałam dziś lekarza o te objawy, powiedział, że może wystąpić gorączka, bądź objawy podobne do różyczki, odry i świnki, ze względu na to, że wpuszczone zostały żywe kultury bakterii i w ten sposób organizm z nimi walczy, jeżeli nic złego oprócz dłuuuuugo utrzymującej się gorączki i innych niepokojących objawów się nie dzieje, nie musisz koniecznie biec do lekarza, chyba, że chcesz się uspokoić :tak:
Dzięki Dotkass ale poszłam jednak do lekarza bo gorączka sie utrzymuje i okazało sie że ma gardełko czerwone i mamy antybiotyk zła jestem bo 2 tyg temu poprzedni pediatra odstawił za szybko antybiotyk i wszystko wróciło. :wściekła/y:
Poza tym żadnych innych objawów nie zauważyłam:tak:

mój lekarz znowu mówił, żeby nic nie naciągać, więc nie naciągam a co do zabawy siusiakiem to moje maleństwo robi tak odkąd bodajże 7 miesięcy skonczył

reklama
Do góry