reklama
My odwalamy narazie szczepienia dokładnie w terminach, tak wiec i to o którym mowa miałyśmy dzień przed urodzinkami - 28. czerwca.
Nic nie wiedziałam o żadnym niebezpieczeństwie
Trzy tygodnie minęły i mamy się dobrze. To wystarczy aby mieć pewność ze wszystko ok?
Co prawda przez te upalne kilka ostatnich dni niunia miała wyższą temeraturę, ale nie gorączkę (37,6 gdy normalnie ma 36,9). Myślałam że od słoneczka... Mam nadzieję ze nic w związku ze szczepionką
Nic nie wiedziałam o żadnym niebezpieczeństwie
Trzy tygodnie minęły i mamy się dobrze. To wystarczy aby mieć pewność ze wszystko ok?
Co prawda przez te upalne kilka ostatnich dni niunia miała wyższą temeraturę, ale nie gorączkę (37,6 gdy normalnie ma 36,9). Myślałam że od słoneczka... Mam nadzieję ze nic w związku ze szczepionką
Mini55
&&&&&
Mam pytanie ,do mam chłopców .
Borys od jakiegoś czasu przy kąpieli , po kąpieli zmianie pieluchy ... generalnie zawsze wtedy jak jest bez pieluchy dotyka siusiaka , ciągnie go , szczypie , itp No i nie wiem czy to tylko zwykła ciekawość czy może coś go tam swędzi albo piecze
Jak to jest u Waszych dzieciaków ??
Borys od jakiegoś czasu przy kąpieli , po kąpieli zmianie pieluchy ... generalnie zawsze wtedy jak jest bez pieluchy dotyka siusiaka , ciągnie go , szczypie , itp No i nie wiem czy to tylko zwykła ciekawość czy może coś go tam swędzi albo piecze
_WiKtOriA_
Szczęśliwa mama
Moj robi tak samo ciagnie za niego na nocniku wyciaga go i leci poza nocnik... mysle ze to normalne jesli kapiesz dbasz o malucha nie jest zaczerwienione nie powinno byc problemu a placze Ci maly ? wydaje mi sie ze gdyby go pieklo to by plakal marudzil ... nasz sie smieje jak sie bawi siusiakiem nie widac zeby robil to z dyskomfortu
Dotkass
Mama Ami i Kwietniówka'13 Moderatorka
No to poczytałam o MMR i jestem lekko przerażona, ale idę do pediatry Ami, do którego mam 100% zaufanie i wypytam co on na to i co o tym sądzi i myśli...naciągać mnie nie naciągnie, bo i tak czy za skojarzoną czy nie będę płaciła, bo chodzimy prywatnie. Liczę na to, że wszystko będzie ok
Dotkass
Mama Ami i Kwietniówka'13 Moderatorka
Poszukałam trochę i trochę się uspokoiłam...muszę koniecznie zapytać o MMR II, czyli drugiej generacji, ma to właśnie związek z tymi producentami, nazwami itp. Napewno nie zaszczepie tą pierwszej generacji, czyli produkowanej od 88 roku do początku lat 90 Trimovax produkowana przez Aventis Pasteur, będę sczepiła na jedną z dwóch, ulepszonych po roku 90-tym, czyli drugiej generacji
MMR II produkowana przez Merck Sharp and Dhome lub
Priorix produkowana przez GlaxoSmithKline
Wy kojarzycie nazwy którymi Wasze dzieciaczki były sczepione???
MMR II produkowana przez Merck Sharp and Dhome lub
Priorix produkowana przez GlaxoSmithKline
Wy kojarzycie nazwy którymi Wasze dzieciaczki były sczepione???
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
Mysle ze ta MMR II tylko jest w obiegu a tamta wycofana.Moja Vanesska byla tez szczepiona nia ale nie wiem jakiej firmy.
Raczej kazdy pediatra powie ze spokojnie szczepic dziecko ale zaden nie podpisze ci ze wezmie za skutki uboczne odpowiedzialnosc.Czy ta szczepionke czy inne.
Raczej kazdy pediatra powie ze spokojnie szczepic dziecko ale zaden nie podpisze ci ze wezmie za skutki uboczne odpowiedzialnosc.Czy ta szczepionke czy inne.
Ostatnia edycja:
Zuzka miała MMR 9 czerwca a od wczoraj wieczora ma podwyższona temp. między 38,2 a 38,9. Jutro idę do lekarza bo nie wiem czy to po szczepieniu czy jakieś przeziębienie Nigdy nie miała odczynów poszczepiennych.
A powiedzcie mi jak to jest bo u niemowlaka temp do 38,5 nie podaje się teoretycznie leku przeciwgorączkowego. A do kiedy tak się liczy? Zuzka ma skończony rok więc od kiedy wg WAS powinnam dawać lek???
A powiedzcie mi jak to jest bo u niemowlaka temp do 38,5 nie podaje się teoretycznie leku przeciwgorączkowego. A do kiedy tak się liczy? Zuzka ma skończony rok więc od kiedy wg WAS powinnam dawać lek???
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
Jak taka temperatura jest wieczorem to ja bym podala lek zeby lepiej przespalo noc no i zeby nie poszla dalej temperatura gdy spimy....ja ogolnie powyzej 38 stopnia podaje lek.
reklama
szopek
Mama Kniazia Burubara
Wydaje mi sie, ze to zwykłe odkrywanie ciała.Mam pytanie ,do mam chłopców .
Miku miał kiedyś taki etap, teraz już raczej nie zwraca uwagi na siusiaka.
A jak go dotkniesz, to co? By go bolało wtedy.
No i właśnie właśnie, dziewczyny odciągacie tą skórke nadal?
Kiedyś była mowa o tym, ze pediatrzy nasi zalecali, ale ja się do tego nie przykładałam. jakoś się bałam i boję.
jezuuu, ale chłopcy sa trudni w obsłudze.
Ja dawałam Miku nurofen juz wcześniej. Duzo wcześniej.A powiedzcie mi jak to jest bo u niemowlaka temp do 38,5 nie podaje się teoretycznie leku przeciwgorączkowego. A do kiedy tak się liczy? Zuzka ma skończony rok więc od kiedy wg WAS powinnam dawać lek???
Podziel się: