reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych dzieci/opieka nad maluszkami

Wiesz nie jestem lekarzem ale sie naczytalam jak wlasnie Cosmolady sie bala i chyba o bialaczce nawet myslala a wyniki u niej byly chyba ponad 80.....ale wyszlo ze wszytko jet dobrze,
Znalazlam i takie cos
Uwaga: większa niż u dorosłych liczba limfocytów u dzieci do 4 lat jest normą!

reklama
Była z małą u lekarza, bo się mąż uparł... Mała miała katarek, już wyzdrowiała a ten chodźmy, chodźmy sprawdzimy. To dla świętego spokoju poszłam i pediatra kazał zrobić morfologię "żeby wykluczyć alergie" :confused:
Wiktoria, masz rację z tym czytaniem. Już nie raz zdarzało mi się coś wyczytać i potem ręce załamywać. Czasem ludzie takie bzdury piszą, że w pale się to nie mieści

Byłyśmy z wynikami u pediatry, stwierdziła, że wszystko jest ok i dzieci tak mają. Chciałam skierowanie, żeby za jakiś czas powtórzyć badanie, ale nie dała :wściekła/y: Powiedziała tylko, że mała może mieć skłonności do alergii i żeby unikać alergenów. Tylko jakich??? Przecież ich jest mnóstwo! Ta służba zdrowia mnie kiedyś dobije

Mam pytanie czy w okolicy warg sromowych może wysypać przez jakąś alergie Bo tak od dwóch tygodni miala tam podrażnienie wiem może sie tam drugi raz odparzyła zreszta lekarka tez na to zwaliła bo nawet na to dobrze nie spojrzala bo sa chore dzieci I tak zmieniliśmy pieluchy chusteczki dostala cos na smarowanie i wietrzymy sie porzadnie I wczoraj było już prawie czysto a dzis znów pojedyncze krostki wyszły No i nie wyglada to jak odparzenie bo juz raz przy biegunce to przechodziliśmy Nie wiem zaczełam jej wprowadzac normalne jedzenie tzn nie słoiczkowe Na poczatku myślałam ze moze żółtko ale juz jej nie daje Mam nadzieje ze jednak znów jej nie wysypie

Shanta ,mozesz prywatnie zrobic badanie krwi jak chcesz powtorzyc,to duzo nie kosztuje.
Sylwia u Klaudii tez czasami sa takie male krostki ale ja mysle ze to jest od moczu lub kału.

A my wczoraj mielismy szczepienie na pneumokoki druga dawka nocka przespana do 4;30 ech ... mam nadzieje ze nozka nie spuchnie tak jak ostatnio

Porządki, porządki i odnaleźć się nie mogę w watkach.

Więc Miku jest między 3 a 10 centylem w wadze a 90/97 we wzroście.
Pediatra w ogóle na to nie zwróciła uwagi, na moją prośbę jeszcze raz zajrzała w kartę i powiedziała, że jest wszystko ok.

Miku jest chudy ale energiczny, nie jest tak, że jest osłabiony czy coś . Buzię ma pyzatą tylko resztę nieco patyczakowatą. .
Dlatego się lekko martwię a nie biję na alarm.

Cielęcinę też mam dawać ( a niby przy skazie nie można).

A ja już zgłupiałam, bo mamy dietę bezmleczną i bezcielęcinową, a tej mojej małej bestii znów jakieś chrostki wyskakują. Nie wiem, czy to gluten, który zaczęłam dopiero niedawno podawać, czy pomidory, czy coś w słoikach. No i dochodź tu znów człowieku, co powoduje uczulenie :rolleyes2:

reklama
Migotka ach ty to sie masz.... a pomidory moga uczulac faktycznie a przy sklonnosciach Igusi to wszystko mozliwe;-)

Szopek ,to moze jak sie troche martwisz to skonsultuj to jeszcze z innym pediatra jak masz mozliwosc.A Wy jako rodzice jakiej byliscie budowy jako niemowlaki?

Do góry