reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdrowie naszych dzieci/opieka nad maluszkami

reklama
Czytam jakies forum o tych szczepieniach i zaraz zwariuje.Mialam zamiar szczepic Anie na podstawowe i zalecane. Zostala jeszcze jedna dawka di per te, polio i hib i wzw i dwie dawki pneumokokow.

Kurczę, nie wiem co robić. Idze wyszła jakaś wysypka na czółku. Oprócz tego już od dawna ma na nóżkach takie coś, co lekarz określił jako uczulenie kontaktowe, albo z zewnątrz, albo z wewnątrz. Nie wiem jak wyczaić pokarm, który mógł ją uczulić, bo to może być coś w moim mleku (nie wyobrażam sobie znowu jeść tylko chleb z szynką), albo ze słoiczków (sporo z nich już zajada, w tym te z indykiem, królikiem i cielęciną). Może któraś z Was ma pomysł, jak się za to zabrać? Powinnam odstawić słoiczki na jakiś czas? Może kaszka, może mleko modyfikowane ją uczuliło, już sama nie wiem. Znowu wszystko zaczynać od początku? Najgorsze, że nie jestem w stanie określić, kiedy to się pojawiło i co wtedy mogła zjeść.:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Panna migotka a nie zmienilas kosmetykow albo proszku do prania czy plynu do plukania??

Moze najpierw sprobuj wrocic do dan w sloiczkach, ktore maja prosty sklad jak np sama marchew czy dynia z ziemniakami i co kilka dni wprowadz jakis nowy skladnik.

Trzeba dokladnie czytac sklad. Ja wczoraj spieszylam sie i kupilam deserek bobo frut chyba jablka z owocami lesnymi i malinami. Dzis jak chcialam to podac Ani okazalo sie, ze jest tam sok z winogron i cukier. Cukier jeszcze by przeszedl ale po winogronach Ania ma wysypke.

Zmieniłam tylko krem oilatum na balneum, ale te zmiany skórne przypominające liszaje były już dużo wcześniej, tylko teraz pojawiają się w coraz to nowych miejscach. Chyba na jakiś czas całkowicie zaprzestanę podawania słoiczków i zobaczę, co z tego wynika. Kupiłam też jelp, bo może to wina loveli. Zobaczymy.

reklama
Panna migotka sprawdź na kremie balneum czy nie ma dodatku soi. Ja jak zamieniłam oilatum płyn na balneum to też krostki wyszły jej i okazało się że do balneum soję dodają:tak:

Do góry