reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdrowie naszych dzieci/opieka nad maluszkami

Wlasnie okazalo sie, ze seria szczepionki na WZW ,ktora Ania byla szczepiona tuz po urodzeniu, zostala wstrzymana przez glownego inspektora farmaceutycznego w zwiazku z podejrzeniem braku spelnienia wymagan jakosciowych :szok::baffled::wściekła/y: Mam nadzieje, ze nie bedzie zadnych negatywnych skutkow tego w przyszlosci . Po szczepieniu wszystko bylo ok.
Ale denerwujace sa takie informacje :angry::angry:

reklama
mm81 a czym ja sczepili ? czy mozliwe ze jak partie wycofali to zla euvaxa to moga nim szczepic mnie w przychodni zapewniaja ze maja dobra partie itd itp komu tu wierzyc

Wiktoria to jest strona glownego inspektoratu farmaceutycznego , ktory wydaje takie decyzje.Nie sanepid.
Na ich glownej stronie jest link do ostatnich decyzji i komunikatow.Na czerwono, miga na gorze nad zdjeciem. BIP :: Główna

Acha mam dzieki naprawde ;-)
Bardzo mi sie nie spodobalo to ze w szpitalu wpisali numer seri a w przychodni juz nie podejrzewam ze jest w karcie szczepien no ale to tak dlugo i ciezko wpisac do ksiazeczki :wściekła/y:

Wiktoria przy nastepnym szczepieniu sprawdz czy wpisali nr serii do ksiazeczki.

Wogole to dziwne ,ze producenci ludzkich szczepionek nie wpadli na to,zeby zrobic naklejki na fiolkach ze szczepionka, ktore mozna przekleic do ksiazeczki i wiadomo jaka szczepionka, nr serii itp itd. :baffled:
Szczepionki weterynaryjne maja taka naklejke wiec nie trzeba bawic sie w przepisywanie i wlasciciel wie co zwierzak dostal.

Kiedys byla afera bo w jakiejs przychodni pielegniarki zamiast szczepionki podawaly dzieciom chyba plyn fizjologiczny :confused::angry:

Ja zawsze "patrze na rece"
na szczepieniu powiem niech mi uzupelni w ksiazeczce te numery serii
oni mysla ze czlowiekowi laske robia ze poinformuja rodzica co robia z dzieckiem co mu daja ...

reklama
Dziewczyny mam pytanie alergologiczne.

Dałam Dominikowi trochę zupki w której był sok z winogron- nic nie było, wiec na drugi dzień znowu. Tego samego wieczora posmarowałam młodego oliwka Johnson & Johnson.
Na drugi dzień dostał uczulenia na skórze, suche plamy na rączkach i nóżkach, wysypka na buzi, plecki, brzuszek- wszystko. Teraz zgaduj zgadula od czego.

Oczywiscie , wiem, ze mi nie powiecie- liczę tylko, ze ktoś mi powie czy alergia na sok winogronowy wygląda jak normalne uczulenie skórne ( chyba pytanie do mm). Brzuch go raczej nie boli. Od 2 dni je tylko moje zupki już, oliwka poszła w diabły- ale uczulenie jakby się powiększa. Nic innego nie wprowadzałam.
Pediatra przesunęła szczepienie w związku z tą wysypką.

Ja mam naklejki ze szczepionek szpitalnych ( seria- jak w kliszach fotograficznych) wklejone w kartę zdrowia dziecka.

Do góry