reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdrowie naszych dzieci/opieka nad maluszkami

Mi lekarka w Polsce mówila, że nie powinno się szczepić innej firmy szczepionkami. Jak bylam w Polsce musialam malego zaszczepić, a oczywiście pierwszą dawkę mial w szkocji i lekarka polska powiedziala wlaśnie, że nie powinnam mieszać. no ale i tak zaszczepilam. a i kurde mi sie pyta o decyzję bo ona moze a w sumie nie powinno się.
Piszesz o skojarzonej czy wzw B?
Skojarzonej chyba nie można zmieniać, coś takiego mówiła pielęgniarka zdaje się.
Wzw B nie informowali mnie nawet co to, skąd to.

reklama
Szopek - o skojarzonej, ja niestety zmienialam bo nie mialam wyboru, bylam w polsce 2 mies i musial dostać.
wzwb ja nawet nie wiem on chyba tego w ogóle nie dostal, boże co ja za matka jestem, ale kurcze staram się stosować do tutejszego harmonogramu. muszę zobaczyć dokladnie

jade ja tez jestem taka skolowana tymi sczepionkami jak patrze w ksiazeczke wiem a jak zamkne to juz nie pamietam skrotow nazw dawek itd :zawstydzona/y:

Szopek - o skojarzonej, ja niestety zmienialam bo nie mialam wyboru, bylam w polsce 2 mies i musial dostać.
wzwb ja nawet nie wiem on chyba tego w ogóle nie dostal, boże co ja za matka jestem, ale kurcze staram się stosować do tutejszego harmonogramu. muszę zobaczyć dokladnie
Może szczepiliście 6 w 1, wtedy nie ma tego wkucia dodatkowego na wzwB?
Sam nie wiem.
Pielęgniarka nam powiedziała, ze jak się na tą decydujemy ( a nie było wyboru w sprawie producenta) to już musimy tą szczepić. Może chodziło jej o to, z nie mogę jej zmienić na 6 w 1, lub nieskojarzoną :dry:.

Ja szczepie Darka szczepionkami z przychodni bo raz ze nie wiedzialam o tych szczepionkach skojarzonych ale niewiedzialam o co chodzi a dwa jak po pierwszym szczepieniu okazalo sie ze Darek nie placze i jest ok to tak juz go szczepimy teraz tylko kupimy w aptece na wzw za ok 50 zl ta ostatnia dawke bo pierwsza mial hepawax a druga euvax .... ale teraz jak czytam o tych szczepionkach nie moglabym go tym zaszczepic.. nigdy bym sobie nie darowala ze wiedzialam a nic nie zrobilam ... bylam dzis w przychodni rozmawialam z babka od szczepien ;-)

Płacę 110 za 5 w 1 i nic na wzw b.
Ja do ostatniej chwili byłam zdecydowana na zwykłą. Naczytałam się w necie różności i w końcu miałam mega mentlik. Wypytałam chyba wszystkich, bo pediatrze nie ufałam, dostają prezenty za polecanie danego produktu więc nie jest dla mnie wyrocznią.

szopek ja za wzw wlasnie wole zplacic za ta ostatnia dawke ..
Pytalam o firme babke od szczepien i farmaceute w sumie trzech jak znajde nazwe to napisze... a czym beda szczepic teraz Twojego Dominika na wzw ta ostatnia dawka ?

Oj nie wiem jeszcze. Najpierw będzie miał skojarzoną za jakieś 10 dni. Potem dopiero za jakiś czas wzw B( nie wiem dokładnie, przy następnym szczepieniu mi powie pielęgniarka).
Wójek ostatnio się szczepił i w przychodni mieli Engerix B - Glaxo Smith Kline, więc żadną z koreańskich. Pewnie dla dzieci tez ją mają.

szopek tak maja ta wlasnie kupuje wiesz ja tez niewiedzialam jaka ale poszlam do przychodni do punktu szczepien ona wyciagnela karte i powiedziala jakimi byl i bedzie :tak:wiec mozesz isc zeby nie bylo tak ze przed samym szczepieniem sie dowiesz ;-)
Ja nie szczepilam skojarzonymi i na dzien dzisiejszy zostala nam wzw B ta ostatnia dawka no i odra swinka rozyczka ale to po roku i puzniej na dwa latka jakies

reklama
Do góry