reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych dzieci/opieka nad maluszkami

reklama
Darek Był szcepiony Hapavax Gene a
ile jest dawek na wzw typu B ? mt mamy za soba dwie
DTP (blonnica tezec krztusiec) mielismy trzy ale niewiem jaka :baffled:
Polimelitis mielismy dwie
Hib mielismy trzy

Jest tyle dawek ile rubryk w kasizece ? do danej szczepionki zglupialam w jednej mam Blonica tezec krztusiec a nastepne blonnica i tezec nic nie rozumiem piszecie o jakis nazwach a ja ledwo kumam te dawki itd chyba jakas tempa jestem a przewertowalam neta i ksiazeczke gazety :wściekła/y:

W Polsce zarejestrowanych jest szereg rekombinowanych szczepionek II generacji :
  • H-B-VAX II - Merck Sharp Dhome (MSD)
  • HBvaxPRO - Merck Sharp Dhome (MSD)
  • Engerix B - Glaxo Smith Kline (GSK)
  • Euvax B - prod. koreańskiej L.G Chemical Ltd., dystrybucja Aventis Pasteur (AvP)
  • Hepavax Gene - produkcji koreańskiej Green Cross Vaccine, dystrybucja Biomed-Kraków
Pierwszą dawkę przyjął Hepavax Gene( made in korea), drugą Euvax B ( made in korea).
Co to ta Korea jakieś zagłębie szczepienne?Szwedzi mają Ikee, Finowie Nokię a Korańczycy szczepionki?
Teraz ma być szczepiony samą skojarzoną ( 3 dawka) a potem sama wzwB i powiem , ze nie chcę żadnych azjatyckich cudów.

Z tej listy w 3 pierwszych przypadkach nie jest podane gdzie to robią , tylko kto jest dystrybutorem, może i Merck Sharp Dhome, ale zdiełali w Chinach czy jakimś Uzbekistanie?

Ostatnia edycja:
zalamalam sie, patrze na brzuch mojej niuni a on caly w chrostach i plamach a teraz tez i plecy , a nie dawalam jej nic nowego nic nie zmienialam :-(coz sie to znow przyplatalo

Iwonka mozesz zaszczepic Klaudie szczepionka innej firmy. Wazne sa antygeny a nie producent.

Marlene a moze to alergia kontaktowa??Nowy proszek, plyn do kapieli czy ubranko z innego materialu??? Najlepiej pokaz to lekarzowi.
Moze do kapieli uzywaj specjalnych plynow typu oilatum, sa zalecane przy problemach skornych.

witam sie zaraz z rana :) Z dobra dla Mnie wiadomoscia, dzis mojej malej wszystko poznikalo, nie mam pojecia od czego to bylo, dalam wapno na noc i przeszlo. A ta alergia kontaktowa to dlugo sie utrzymuje??

reklama
Mi lekarka w Polsce mówila, że nie powinno się szczepić innej firmy szczepionkami. Jak bylam w Polsce musialam malego zaszczepić, a oczywiście pierwszą dawkę mial w szkocji i lekarka polska powiedziala wlaśnie, że nie powinnam mieszać. no ale i tak zaszczepilam. a i kurde mi sie pyta o decyzję bo ona moze a w sumie nie powinno się.

Do góry