polecam Espumisan moja rzadko miewa kolki prawie wcale ale jak miała podaliśmy jej 20 kropelek na łyżeczce i było ok. Spróbuj bo się biedna wykończysz i Twoja niuniaPoddaję się już, nic z koperkiem nie działa ani żadne kropelki. Czas wypróbować rumianek. Przez te kolki się wykończymy - ja i moje dziecko.
reklama
Ming
Fanka BB :)
Spróbuj może też podać herbatkę na trawienie zamiast kopru i rumianku (który podobno powoduje biegunkę).
Co do usypiania to po kąpieli karmię i kładę, jeżeli grymasi to trochę z nami posiedzi i znów go odkładamy. Najczęściej zasypia bez żadnych problemów.
Co do usypiania to po kąpieli karmię i kładę, jeżeli grymasi to trochę z nami posiedzi i znów go odkładamy. Najczęściej zasypia bez żadnych problemów.
Puchatka
Majowe mamy'08
ja na kolkę polecam częste naprawdę częste kładzenie na brzuszku sprzyja pobudzeniu jelit a jak mocno męczy to ciepły okład na brzuszek ja mam termoforek ale wystarczy ciepła pieluszka no i masażyk
panna_migotka
Mama Igusi/Majowe Mamy'08
Kurcze, wszystko byłoby w porządku, gdyby Iga chciała leżeć na brzuchu choć minutę. Jak tylko tak ją położę, jest zaraz tak wściekła, że zaczyna się dwugodzinny koncert nie do uspokojenia. Z butelki też nie chce pić, zwłaszcza herbatek, Jestem w kropce. Może lekarka coś jutro wymyśli.
Puchatka
Majowe mamy'08
panna migotka a próbowałaś kłaść ją na swoim brzuchu bo moja sama tez nie chce ale u mnie grzecznie poleży i jeszcze coś mi się przypomniało z ważnych rzeczy konieczne częste czyszczenie noska
Z butelki też nie chce pić, zwłaszcza herbatek, Jestem w kropce. Może lekarka coś jutro wymyśli.
nasz nie tyle nie chce, co nie umie. herbatke, czy wode dajemy mu strzykawka po palcu-rewelacja! wkladasz swojego malego palca do buzi, dziecko zacznie ssac i wtedy w kacik jego ust wkladasz koncowke strzykawki i wciskasz, pamietaj-wciskasz gdy dziecko ssie, jak przestaje to Ty tez.
u nas dziala bezblednie. w ten sposob nie traci nawyku dobrego ssania.
Poddaję się już, nic z koperkiem nie działa ani żadne kropelki. Czas wypróbować rumianek. Przez te kolki się wykończymy - ja i moje dziecko.
a probowalas Plantex i Infacol?
polecam Espumisan moja rzadko miewa kolki prawie wcale ale jak miała podaliśmy jej 20 kropelek na łyżeczce i było ok. Spróbuj bo się biedna wykończysz i Twoja niunia
az 20! mozna tyle? ja dawalam 1-3, fakt., za bardzo to nie pomagalo.
Nasza ma miesiąc, a od początku w domciu potrafi spać w nocy od 5 do 9 godzin...a najlepsze jest to, że jak się budzi to wydaje nam się, że urosła
ale macie super, nasz to co 2-3h w nocy a nad ranem co 1h! i tak od poczatku. :-( marze zeby przestal choc 5-6h ciurkiem. moze jak go za slabo nakarmiam na noc? fakt, ze boli go czesto brzuszek i gazy mogfa go budzic. na brzuszku spi zawsze najlepiej, ale na noc boje sie go tak klasc.
reklama
panna_migotka
Mama Igusi/Majowe Mamy'08
panna migotka a próbowałaś kłaść ją na swoim brzuchu bo moja sama tez nie chce ale u mnie grzecznie poleży i jeszcze coś mi się przypomniało z ważnych rzeczy konieczne częste czyszczenie noska
Puchatka, próbowałam i efekt jest ten sam. Może to rodzinne, bo moja mama twierdzi, że ja też nieznosiłam leżeć na brzuchu.
nasz nie tyle nie chce, co nie umie. herbatke, czy wode dajemy mu strzykawka po palcu-rewelacja! wkladasz swojego malego palca do buzi, dziecko zacznie ssac i wtedy w kacik jego ust wkladasz koncowke strzykawki i wciskasz, pamietaj-wciskasz gdy dziecko ssie, jak przestaje to Ty tez.
u nas dziala bezblednie. w ten sposob nie traci nawyku dobrego ssania.
Magali, muszę wypróbować :-)
a probowalas Plantex i Infacol?
Właśnie jedziemy na plantexie od dwóch tygodni, ale efekty są marne. Gdy jest zmieszany z moim mlekiem i jest bardzo głodna, to wypije, ale bardzo muszę kombinować, żeby się udało.
Jeśli chodzi o spanie, moja dziś pobiła swój rekord. Zasnęła przed 23, a na karmienie obudziła się o 4,30, a następnie dopiero o 8,30 :-)
Podziel się: