reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych dzieci/opieka nad maluszkami

To ja może poruszę temat odparzeń, bo ostatnio niestety nas to dotyczyło. Pomogły 2 dni wietrzenia, prawie przez cały czas. Jeśli chodzi o preparaty, to na samym początku, gdy były żółte, sączące się bąble, pomógł spray Zinco. Gdy już przestało się sączyć, zasypywałam puderkiem Nivea i pięknie się wygoiło. U nas nie sprawdził się niestety Sudocrem, natomiast wolę krem przeciw odparzeniom Nivea. W takie upały nietrudno niestety o odparzenie, zwłaszcza, że mój bąbelek robi kupkę przy każdym bączku. Musiałabym jej zmieniać pieluchę co 10 minut.:-p

reklama
mm81 mam takie samo zdanie, też polecam nivea przeciw odparzeniom.
Dziewczyny ja mam termin usg bioderek dany razem z skierowaniem przy wypisie ze szpitala na wrzesień,czyli Bartuś będzie miał 3 miesiące. I wyczytałam, że tak powinno się badać...Co myślicie o tym?

Panna migotka my na niezle odparzenie stosowalismy Alantan plus,Bepanthen,Sudocrem i Linomag oraz wietrzenie.Z tych wszystkich produktow najlepszy byl zielony Linomag.
Na codzien uzywamy sudocremu ewentualnie linomagu.Musze sprobowac ten nivea skoro polecacie.

Kerry ja slyszalam o kontroli bioderek w wieku ok 6 tyg.A tu widze,ze niektorzy zalecaja juz w 3 tyg wizyte u ortopedy.My bylysmy u chirurga dzieciecego jak Ania miala 7 tyg, po tygodniu bylo usg a teraz idziemy na kontrole znow do chirurga.

U nas odparzeń nie ma (i oby nie było) przy każdej zmianie pieluszki używamy na zmianę Sudocrem i zielony linomag i jak narazie odparzeń brak...używamy pieluszek Huggies być może dzięki nim nic się nie dzieje :tak:

Szczepienia i ortopeda oraz usg bioderek mamy 9 lipca

Na pupę przy każdej zmianie pieluchy używamy Nivea p/odparzeniom, na razie odpukać bez odparzeń.

10-go lipca idziemy na szczepienie (5w1) a 14 lipca na USG bioderek.

u nas też na razie odpukać odparzeń brak pieluszki pampers chusteczki johnsons a kremik z Ziajki i raz dziennie po kąpaniu sudokrem :tak::tak:
co do szczepień to my szczepiliśmy Majkę zwykłymi szczepionkami i żadnych problemów po szczepieniu nie było teraz szczepienie mamy 22 lipca

Kerry ja piewrszy raz slysze zeby tak pozno robic kontrole stawow biodrowych,zwykle zawsze bylo kolo 6 tyg.Teraz tez tak idziemy.Tylko jedni chodza do ortopedy za samo badanie a my idziemy tam gdzie jest odrazu USG bo jednak to zawsze dokladniejsze badanie.
I tu do dziewczyn z Warszawy polecam specjalistow na ulicy Warynskiego .Sa ta jedni z pierwszych ktorzy zaczeli obslugiwac usg w PL.Takze dobrze znaja sie na robocie ;-).

Tu polecam do poczytania o stawach biodrowych i badaniu usg ktore jednak powinno byc robione Dar Życia :: Zobacz temat - 'Dysplazja stawów biodrowych

Skoro mowa o odparzeniach to u nas odpukac nie ma problemu i nawet przez cala noc nie zmieniam dziecku pieluchy bo juz nie robi kupy.A uzywam pieluch Pampers a pupe smaruje delikatnie ALANTANEM po kazdej zmianie pieluszki a na noc zasypuje zasypka ALANTAN jednak mnie pediatra znajoma przekonala do niej bo bylam na nie zawsze na wszelkie zasypki.

Ostatnia edycja:
My mała szczepiliśmy skojarzonymi czyli 6w1 + rotawirus, pneumokoki bedziemy brali jak bedzie wiadomo czy idzie do żłobka...
a USG bioderek dopiero mamy termin na 1sierpnia...

Dziewczyny, a jak Wy usypiacie swoje dzieciaczki? Bo ja do snu zawsze okręcam ją w "kokonik", żeby rączkami nie wierzgała,to jest najczęstszą przyczyną wybudzania się. Wcześniej pieluszką a teraz cienkim kocykiem, bo zimno się robi i jeszcze kocyk na wierzch. Isabella zasypia w ciągi kilku minut w swoim łóżeczku. Trochę poklepię,pogładzę po włoskach i odchodzę od łóżeczka. A wczoraj po wycieczce spała 10godzin:-):tak::szok:. Tylko ja miałam z rana piersi jak kamienie...

reklama
Poddaję się już, nic z koperkiem nie działa ani żadne kropelki. Czas wypróbować rumianek. Przez te kolki się wykończymy - ja i moje dziecko. :zawstydzona/y:

Do góry