reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdrowie naszych dzieci/opieka nad maluszkami

To ja może poruszę temat odparzeń, bo ostatnio niestety nas to dotyczyło. Pomogły 2 dni wietrzenia, prawie przez cały czas. Jeśli chodzi o preparaty, to na samym początku, gdy były żółte, sączące się bąble, pomógł spray Zinco. Gdy już przestało się sączyć, zasypywałam puderkiem Nivea i pięknie się wygoiło. U nas nie sprawdził się niestety Sudocrem, natomiast wolę krem przeciw odparzeniom Nivea. W takie upały nietrudno niestety o odparzenie, zwłaszcza, że mój bąbelek robi kupkę przy każdym bączku. Musiałabym jej zmieniać pieluchę co 10 minut.:-p

reklama
mm81 mam takie samo zdanie, też polecam nivea przeciw odparzeniom.
Dziewczyny ja mam termin usg bioderek dany razem z skierowaniem przy wypisie ze szpitala na wrzesień,czyli Bartuś będzie miał 3 miesiące. I wyczytałam, że tak powinno się badać...Co myślicie o tym?

Panna migotka my na niezle odparzenie stosowalismy Alantan plus,Bepanthen,Sudocrem i Linomag oraz wietrzenie.Z tych wszystkich produktow najlepszy byl zielony Linomag.
Na codzien uzywamy sudocremu ewentualnie linomagu.Musze sprobowac ten nivea skoro polecacie.

Kerry ja slyszalam o kontroli bioderek w wieku ok 6 tyg.A tu widze,ze niektorzy zalecaja juz w 3 tyg wizyte u ortopedy.My bylysmy u chirurga dzieciecego jak Ania miala 7 tyg, po tygodniu bylo usg a teraz idziemy na kontrole znow do chirurga.

U nas odparzeń nie ma (i oby nie było) przy każdej zmianie pieluszki używamy na zmianę Sudocrem i zielony linomag i jak narazie odparzeń brak...używamy pieluszek Huggies być może dzięki nim nic się nie dzieje :tak:

Szczepienia i ortopeda oraz usg bioderek mamy 9 lipca

Na pupę przy każdej zmianie pieluchy używamy Nivea p/odparzeniom, na razie odpukać bez odparzeń.

10-go lipca idziemy na szczepienie (5w1) a 14 lipca na USG bioderek.

u nas też na razie odpukać odparzeń brak pieluszki pampers chusteczki johnsons a kremik z Ziajki i raz dziennie po kąpaniu sudokrem :tak::tak:
co do szczepień to my szczepiliśmy Majkę zwykłymi szczepionkami i żadnych problemów po szczepieniu nie było teraz szczepienie mamy 22 lipca

Kerry ja piewrszy raz slysze zeby tak pozno robic kontrole stawow biodrowych,zwykle zawsze bylo kolo 6 tyg.Teraz tez tak idziemy.Tylko jedni chodza do ortopedy za samo badanie a my idziemy tam gdzie jest odrazu USG bo jednak to zawsze dokladniejsze badanie.
I tu do dziewczyn z Warszawy polecam specjalistow na ulicy Warynskiego .Sa ta jedni z pierwszych ktorzy zaczeli obslugiwac usg w PL.Takze dobrze znaja sie na robocie ;-).

Tu polecam do poczytania o stawach biodrowych i badaniu usg ktore jednak powinno byc robione Dar Życia :: Zobacz temat - 'Dysplazja stawów biodrowych

Skoro mowa o odparzeniach to u nas odpukac nie ma problemu i nawet przez cala noc nie zmieniam dziecku pieluchy bo juz nie robi kupy.A uzywam pieluch Pampers a pupe smaruje delikatnie ALANTANEM po kazdej zmianie pieluszki a na noc zasypuje zasypka ALANTAN jednak mnie pediatra znajoma przekonala do niej bo bylam na nie zawsze na wszelkie zasypki.

Ostatnia edycja:
My mała szczepiliśmy skojarzonymi czyli 6w1 + rotawirus, pneumokoki bedziemy brali jak bedzie wiadomo czy idzie do żłobka...
a USG bioderek dopiero mamy termin na 1sierpnia...

Dziewczyny, a jak Wy usypiacie swoje dzieciaczki? Bo ja do snu zawsze okręcam ją w "kokonik", żeby rączkami nie wierzgała,to jest najczęstszą przyczyną wybudzania się. Wcześniej pieluszką a teraz cienkim kocykiem, bo zimno się robi i jeszcze kocyk na wierzch. Isabella zasypia w ciągi kilku minut w swoim łóżeczku. Trochę poklepię,pogładzę po włoskach i odchodzę od łóżeczka. A wczoraj po wycieczce spała 10godzin:-):tak::szok:. Tylko ja miałam z rana piersi jak kamienie...

reklama
Poddaję się już, nic z koperkiem nie działa ani żadne kropelki. Czas wypróbować rumianek. Przez te kolki się wykończymy - ja i moje dziecko. :zawstydzona/y:

Do góry