reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdrowie naszych dzieci/opieka nad maluszkami

No właśnie.Pierwsze dwa tygodnie Bartuś robił minimum 5 kupek.Teraz 1-2 nad ranem i wieczorem, często po kąpieli;-)Bardzo stęka i napręża się przy tym, takie robienie kupki trwa nawet 15 minut.Ale kupka jest prawidłowa, żółciutka, nie zielona, nie ma pasm śluzu, które mogłyby świadczyć o problemach z układem pokarmowym.Aha przy robieniu kupy pomaga położenie na brzuszku i masaż.

u nas dokładnie taka sama sytuacja... czasem męczy się pół dnia, żeby zrobic kupkę :eek:
będę wkrótce u pediatry to jej o tym powiem, bo mały się męczy, a ja nie chciałabym w to ingerować termometrem czy czopkami

reklama
Kerry moja Ania jak miala miesiac robila ok 6-8 kupek dziennie.Od kilku dni jest problem i Ania wyproznia sie raz na 4 dni i to ze wspomaganiem w postaci czopkow glicerynowych i laktulozy.
Nie mam pojecia czym to jest spowodowane.

mm81 powiedz mi proszę co to jest laktuloza?

A jecie ostatnio jagody? Mam wrażenie, że to one działają wstrzymująco, tylko ogólnie ta kupka naprawdę jest prawidłowa jeśli chodzi o wygląd.

Kerry laktuloza to syrop o dzialaniu przeczyszczajacym. Podawalam Ani przez 2 dni ale po tym byl tylko jakby slad kupki na pieluszce.Po czopkach glicerynowych bylo lepiej ale w koncu skontaktowalam sie ze znajoma pediatra matka czworki dzieci i ona mi powiedziala,ze u takich maluchow ona laktulozy nie zaleca.
Latuloza Lactulosum (laktuloza) smak truskawkowy 2,5g/5ml - Apteka internetowa Słonik - niskie ceny - wysyłka 6.50zł - kosmetyki i leki
Poniewaz Ania jest niespokojna przez te zaparcia poelcila mi podawac jej 2 razy dziennie czopki Virbucol.Dzialaja na kolki i samo to ze to czopek pobudza tez wyproznienie.
Powiedziala,ze gdyby to nie pomoglo to jest jeszcze syrop Alvia.Wg ulotki dziala na zaparcia,kolki i wzdecia.Jeszcze go nie probowalam bo dzis pojawila sie pierwsza kupka bez wspomagaczy.
Alvia ALVIA 150 ML SYROP HOMEOPATYCZNY - Apteka internetowa DOMZDROWIA.PL zmienia nazwę na Internetowy Punkt Apteczny DOMZDROWIA.PL

Nie nie , moja Niunia ma plamki takie hmm wielkosci paznokcia :-/Ja mialam kiedys cos takiego po solarium,moze to od slonca?? Albo od lamp bo dlugo lezala w szpitalu z zoltaczka ehh martwie sie..

reklama
Marlene być może to właśnie od słońca. Jak będziesz w Polsce i do tej pory nie zejdzie pokaż lekarzowi, ale napewno to nic złego :tak::-)

Do góry