reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych dzieci/opieka nad maluszkami

No właśnie.Pierwsze dwa tygodnie Bartuś robił minimum 5 kupek.Teraz 1-2 nad ranem i wieczorem, często po kąpieli;-)Bardzo stęka i napręża się przy tym, takie robienie kupki trwa nawet 15 minut.Ale kupka jest prawidłowa, żółciutka, nie zielona, nie ma pasm śluzu, które mogłyby świadczyć o problemach z układem pokarmowym.Aha przy robieniu kupy pomaga położenie na brzuszku i masaż.

u nas dokładnie taka sama sytuacja... czasem męczy się pół dnia, żeby zrobic kupkę :eek:
będę wkrótce u pediatry to jej o tym powiem, bo mały się męczy, a ja nie chciałabym w to ingerować termometrem czy czopkami

reklama
Kerry moja Ania jak miala miesiac robila ok 6-8 kupek dziennie.Od kilku dni jest problem i Ania wyproznia sie raz na 4 dni i to ze wspomaganiem w postaci czopkow glicerynowych i laktulozy.
Nie mam pojecia czym to jest spowodowane.

mm81 powiedz mi proszę co to jest laktuloza?

A jecie ostatnio jagody? Mam wrażenie, że to one działają wstrzymująco, tylko ogólnie ta kupka naprawdę jest prawidłowa jeśli chodzi o wygląd.

Kerry laktuloza to syrop o dzialaniu przeczyszczajacym. Podawalam Ani przez 2 dni ale po tym byl tylko jakby slad kupki na pieluszce.Po czopkach glicerynowych bylo lepiej ale w koncu skontaktowalam sie ze znajoma pediatra matka czworki dzieci i ona mi powiedziala,ze u takich maluchow ona laktulozy nie zaleca.
Latuloza Lactulosum (laktuloza) smak truskawkowy 2,5g/5ml - Apteka internetowa Słonik - niskie ceny - wysyłka 6.50zł - kosmetyki i leki
Poniewaz Ania jest niespokojna przez te zaparcia poelcila mi podawac jej 2 razy dziennie czopki Virbucol.Dzialaja na kolki i samo to ze to czopek pobudza tez wyproznienie.
Powiedziala,ze gdyby to nie pomoglo to jest jeszcze syrop Alvia.Wg ulotki dziala na zaparcia,kolki i wzdecia.Jeszcze go nie probowalam bo dzis pojawila sie pierwsza kupka bez wspomagaczy.
Alvia ALVIA 150 ML SYROP HOMEOPATYCZNY - Apteka internetowa DOMZDROWIA.PL zmienia nazwę na Internetowy Punkt Apteczny DOMZDROWIA.PL

Nie nie , moja Niunia ma plamki takie hmm wielkosci paznokcia :-/Ja mialam kiedys cos takiego po solarium,moze to od slonca?? Albo od lamp bo dlugo lezala w szpitalu z zoltaczka ehh martwie sie..

reklama
Marlene być może to właśnie od słońca. Jak będziesz w Polsce i do tej pory nie zejdzie pokaż lekarzowi, ale napewno to nic złego :tak::-)

Do góry