reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdrowie naszych dzieci/opieka nad maluszkami

Maku nie...:-D A nawet kawkę wypiłam popołudniu i niunia tak ładnie spała. Pytałam się położnej,czy to ok takie długie spanie i tak długo jak w dzień je porządnie i rośnie prawidłowo, to mam się cieszyć,że tak słodko śpi całą noc:tak::tak: I odpukać aby już tak zostało

reklama
Dziewczyny, jak śpią długo wasze maluszki w nocy? Isabella ma prawie 6 tyg. i wczoraj spała 8 godzin!:szok: O 20 kąpiel,jedzonko, trochę zabawy,potem znowu troszkę
podjadła i jak usnęła o 22 to pobudka dopiero o 6 rano. Czy to nie za dużo dla takiego maluszka? Jak to by było normalne, to bym się bardzo cieszyła!:tak::tak::-D:-D

Nasza ma miesiąc, a od początku w domciu potrafi spać w nocy od 5 do 9 godzin...a najlepsze jest to, że jak się budzi to wydaje nam się, że urosła :-D:-D:-D

moja niunia jak ją położę o 22 po kąpieli i jedzonku to tylko budzi się raz w nocy koło 3 na jedzonko i potem śpi do 6, 7 zależy. W dzień też ma maratony, najdłużej śi na dworzu bo potrafi 5, 6 godzin spać:-)

ale Wam zazdroszczę... Szymon je mniej więcej co 3godz. na dworze wytrzymuje ok3-4godz.
po kąpieli o 20tej budzi się ok. 24-1.30 w nocy, potem ok.3-4 i nad ranem po 6 rano :baffled:
potem ja spię do 8, a on do 9tej i biegiem na spacerek :-)

ale Wam zazdroszczę... Szymon je mniej więcej co 3godz. na dworze wytrzymuje ok3-4godz.
po kąpieli o 20tej budzi się ok. 24-1.30 w nocy, potem ok.3-4 i nad ranem po 6 rano :baffled:
potem ja spię do 8, a on do 9tej i biegiem na spacerek :-)

ja tez jak Pola. a dzis to nawet bylo 24, 2, 4, 5.30, 7,30,

No i stało się. Mamy pieluszkowe zapalenie skóry. Wczoraj jeszcze nie było tak źle, mama została z małą na dwie godziny i miała jej wietrzyć pupę. Oczywiście tego nie zrobiła, nawet lekarstwa jej nie dała, bo stwierdziła, że nie można, skoro mała płacze. W nocy chyba było bardzo ciepło i dzisiaj rano zobaczyłam dwa wielkie, sączące się żółte bąble :-:)-:)-( Na razie wietrzymy pupę ile wlezie. Jak długo może się to utrzymywać?

No i stało się. Mamy pieluszkowe zapalenie skóry. Wczoraj jeszcze nie było tak źle, mama została z małą na dwie godziny i miała jej wietrzyć pupę. Oczywiście tego nie zrobiła, nawet lekarstwa jej nie dała, bo stwierdziła, że nie można, skoro mała płacze. W nocy chyba było bardzo ciepło i dzisiaj rano zobaczyłam dwa wielkie, sączące się żółte bąble :-:)-:)-( Na razie wietrzymy pupę ile wlezie. Jak długo może się to utrzymywać?
Hmm zależy czy to jest reakcja na pampersy czy tylko odparzenie. U mnie sprawdziło się wietrzenie tak 3-4 razy dziennie pół godziny np jak mały leży na brzuszku, podkładam ceratkę i pieluchę oraz przemywanie przy każdej zmianie pieluszki przegotowaną letnią woda a potem na sucho wacikami kosmetycznymi. Acha sudokrem u mnie nie złagodził dopiero krem nivea na odparzenia dla dzieci. Powodzenia, powinno zniknąć chyba że to reakcja alergiczna czy uczuleniowa.

Kurcze, to chyba nie jest uczulenie na pampersy bo od początku ich używamy i do tej pory nic się nie działo. Szkoda, że tak wyszło, bo zmieniam pieluchę co dwie godziny i smaruję zawsze sudocremem. To dosłownie stało się z dnia na dzień :-( Najbardziej mnie martwi, że to się sączy. Może powinnam pójść do lekarza.

reklama
A mojej Zuzi zrobiło się uczulenie od chusteczek pielęgnacyjnych Dzidziuś. Chciałam zaoszczędzić, no i mi nie wyszło. teraz mam 1,5 opakowania chusteczek Dzidziuś z którymi nie mam co zrobić.

Do góry