reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdrowie naszych dzieci/opieka nad maluszkami

matko:szok: to ja zamęczam swoje dziecko... dobrze, ze mi sie biedaczek nie ugotował

od jutra rozbieramy Szymonka

reklama
jezeli chodzi o ubiór to wyznaję zasadę taka jak keyko czyli dziecko ubieram tak jak siebie ;-)

U nas jest problem potówek na calej twarzy :baffled: znacie jakieś sposoby na pozbycie sie ich jak jedne znikają to zaraz pojawiają sie następne:baffled:

hej ja tez malego ubieram albo w samo body i skarpetki albo w rampersa... jesli chodzi o noc to roznie ale zawsze w spiochy i koszulke...ale ostatnio jak teraz tak goraco to zakladam tylko body i wkladam go w spiworek i juz niczym nie nakrywam...

tesciowa dostala zjebke za otulanie malego i juz sie do ubrania nie wtraca...:-):-)

a jesli chodzi o potowki mamy to samo... maly ma cala buzie ssypana i glowke... i od trzech dni myje mu glowke i buzie krochmalem i schodzi pomalu...choc lekaz wczoraj powiedzial ze raczej dopoki bedzie goraco i skura sie nie przyzwyczai to sie ich nie pozbede..

a mam koleiny problem okazalo sie ze maly ma jedno zeberko wysuniete wiec go zmierzylam ale nie plakal wiec nie jest uchyniety poszlam do lekarza a on na to ze ma delikatnie zdeformowane ale trzeba zrobic USG bo pewnie przy porodzie zostalo nadciagniete... mowi ze to przejdzie ale lepiej sie upewnic przez USG.. matko i kolejny problem jedno goni drugie w dodatku caly czas na antybiotyku przez te plesniawki:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dziewczyny, ja mam taki pytanie,moj maly ma cztery dni i karmie go tylko pirsia,ale problem polega na tym ze on przy tej piersi siedzi caly czas,zasypia na 10 minut wyczuje ze nie ,ma cyca i placz.Czy ktoras z was miala cos takiego,moze wiecie ile to jeszcze potrwa?zanim maly sie nauczy regularnie jesc.

ja wroce jeszcze do ubierania. byla u nas wczoraj polozna i kazala ubierac tylko w body i skarpetki, nawet na dworzu. okno otwierac w domu! (byle nie przeciag) a na dwor tylko rzucic jeszcze pieluszke na nogi.

niunia a moze te upaly i chce mu sie pic? uzbroj sie w cieprliwosc.

moj maly ma na jednym policzku straszne ropne krostki. od poczatku pojawialy sie pojedyncze raz na jednym raz na drugim policzku, ale ten wysyp teraz to masakra. to tradzik? czy uczulenie? polozna mowila, ze uczulenie kontaktowe, moze od naszej poscieli. jak sadzicie?

magali no ja nie klade nmaszej malej na nasza posciel,najpierw klade pieluche flanelowa i dopiero dziecko na poduszke np,to samo jak biore na rece to nie dopuszczam zeby dotykala swoim cialem buzka do mojego ubrania bo klade na siebie pielusze tetrowa,

Magali Ania tez miala straszna wysypke na twarzy i bylo wiele rzeczy podejrzanych,miedzy innymi proszek.Biore ja czesto do mojego lozka i mimo tego ,ze zawsze lezala na swoim kocyku to mogla dotknac twarza poscieli.A akurat tuz przed pojawieniem sie wysypki zamiast w zwyklym persilu to wypralam nasza posciel w persilu sensitive.Kurcze ale bym chciala,zeby to byla wina proszku bo ja na mojej obecnej diecie w depresje sie wpedze bo uwielbiam jesc a tu niemal chleb i woda.
Od czasu wysypki piore wszystkie nasze rzeczy w jelpie zeby nie bylo problemu.

my tez staramy sie zawsze cos pod pyszczek podkladac, stanik i pizame tez biore w Loveli, ale moglo sie zdarzyc, ze w nocy sie zsunal i dotykal poscieli. mam nadzieje, ze to to. przemywam rumiankiem i nie smaruje, bo przy tych upalach wydaje mi sie, ze lepiej niech oddycha.

reklama
No ja tak mialam z Vanesska,ciagle wysypki,scisla dieta,w koncu tez wszystko pralam tylko w Loveli i nasze rzeczy,i tylko Oilatum i jakies masci robione w ap[tece a to wszystko tylko w koszty dodatkowo wpedzalo.Ja tez jestem zarlok i juz wariuje.

Choc ja jem mieso i nabial.
tzn u mnie jak na razie w mojej diecie bylo.kurczak gotowany,pieczony,schab pieczony lub z grila,Marchew gotowana,,spagetti z miesem wieprzowym i sosem pomidorowym,ryz a jablkiem i jogurtem,buraczki,sałata,wedliny staram sie kupowac bez konserwantow choc teraz to nie łatwe.Nalesniki z dzemem jagodowym lub z czarnej pozeczki,drozdzowki,szarlotka,ptasie mleczko bez czekolady,kotlety z piersi z kurczxaka ale panierke zdejmuje,koperek do ziemniakow,makarony,kasze,ryze,pulpeciki,jablka,czasem banan.Czasami kawalek sera zoltego,wczoraj jajecznica na maselku,mleko chude z kleikiem ryzowym i owocami ze sloiczka dla dzieci lub z płatkami kukurudzianymi,bobo fruty dla dzieci,woda litrami zabarwiana sokiem malinowym np lub porzeczkowym,piwo karmi,herbatka na laktacje HIPP polecam.A jeszcze krupnik,zupa jarzynowa bez kalafiora,pora....rosól.

A wy co jecie?

Do góry