reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdrowie naszych dzieci/opieka nad maluszkami

Kamilka my na plesniawki stosujemy AFTIN (ok. 2zł:-)) i jest rewelacyjny
Jak tylko robi się biały osad, to po jednym razie znika, a jak już były pleśniawki, to smarowałam kilka razy dziennie i też szybciutko znikają.
DAjesz ten żel na pieluszkę i smarujesz w buzi, albo na smoczek :-)

Na prawdę działa

reklama
Choc ja jem mieso i nabial.
tzn u mnie jak na razie w mojej diecie bylo.kurczak gotowany,pieczony,schab pieczony lub z grila,Marchew gotowana,,spagetti z miesem wieprzowym i sosem pomidorowym,ryz a jablkiem i jogurtem,buraczki,sałata,wedliny staram sie kupowac bez konserwantow choc teraz to nie łatwe.Nalesniki z dzemem jagodowym lub z czarnej pozeczki,drozdzowki,szarlotka,ptasie mleczko bez czekolady,kotlety z piersi z kurczxaka ale panierke zdejmuje,koperek do ziemniakow,makarony,kasze,ryze,pulpeciki,jablka,czasem banan.Czasami kawalek sera zoltego,wczoraj jajecznica na maselku,mleko chude z kleikiem ryzowym i owocami ze sloiczka dla dzieci lub z płatkami kukurudzianymi,bobo fruty dla dzieci,woda litrami zabarwiana sokiem malinowym np lub porzeczkowym,piwo karmi,herbatka na laktacje HIPP polecam.A jeszcze krupnik,zupa jarzynowa bez kalafiora,pora....rosól.

A wy co jecie?

Ja też jem bardzo podobnie...jeszcze nie próbowałam nic smażonego, ale jutro nasz skarbek kończy miesiąc, więc powoli zacznę coś wprowadzać...na śniadanie najczęsciej wsuwam płatki owsiane lub jęczmienne albo sucharki na mleku...czasem wypiję kefirek, miałam spróbować jogurt waniliowy jeszcze...

ja jem podobnie:
sniadanie kasza manna na mleku NAN lub chleb z dzemem (wisnia, porzeczka, morela),
drugie sniadanie chleb z wedlina, ew,jajko na miekko
obiad: zupy:rosol, krupnik, barszcz ukrainski
drugie: gotowany indyk lub kurczak (ale sa pedzone na hormonach),ryba (gotowana lub w folii z piekarnika-dorsz, sola, losos, morszczuk)
dodatki: ryz, kasza (gryczana, jeczmienna, kukurydziana, kuskus),
warzywa: ziemniaki, buraki, cukinia, szpinak, marchewka,(czasem z groszkiem ale malo).
podwieczorek: galaretka, budyn (na mleku NAN), jablko prozone, ciasteczka owsiane, biszkopt, jablecznik (domowe), banan
kolacja:kanapka z wedlina.
picie:woda, sok Hortex Leon (ma opinie Instytutu matki i dziecka) z woda 1:3, sok jablkowy tez z woda, woda, kawa zbozowa, herbaty owocowe, ziolka (koperek i melisa).
czasem skubne suszone banany, sliwke suszona, wczoraj nawet suszona zurawine,

dodam, ze ja na razie unikam mlecznych, bo malego bolal brzuszek wiec dlatego niema serow, jogurtow, kefirow itp

Dziewczyny co do uczuleń na proszek to z starszym Kubusiem sprawdziło mi się podwójne płukanie wszystkiego ubrań maleństwa, pościeli i naszych ubrań. Podejrzewałam też alergię na nasz komplet pościeli z owczej wełny ale to też nie było to.

U Klaudi ta wysypka na brodzie i glownie na jednym policzku wogole nie schodzi.Kurcze i juz mnie zaczyna to denerwowac.Broda jest zaczerwieniona a na niej te krostki z bialymi czubkami ,na policzku podobnie.

Minka a jak u was ? Schodzi po tych kosmetykach co zalecila ci pediatra?

u nas to sie zaognia i lagodnieje-glownie na dworzu, mysle ze chlod dobrze robi na te krostki. pomaga u nas tez przemywanie siemieniem lnianym. niczym nie smarujem zeby badziej nie natluszczac

Dziewczyny, jak śpią długo wasze maluszki w nocy? Isabella ma prawie 6 tyg. i wczoraj spała 8 godzin!:szok: O 20 kąpiel,jedzonko, trochę zabawy,potem znowu troszkę
podjadła i jak usnęła o 22 to pobudka dopiero o 6 rano. Czy to nie za dużo dla takiego maluszka? Jak to by było normalne, to bym się bardzo cieszyła!:tak::tak::-D:-D

reklama
Do góry