reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych dzieci/opieka nad maluszkami

Hej dziewczyny, mam pytanie. Wydaje mi sie, ze moja niunia prawa raczka rusza mniej, bardziej ja trzyma przy sobie, troche sie martwie, czy to moze byc to obnizone napiecie miesniowe??? A skad to sie bierze i czy tylko cwiczenia wystacza? Kontrole mamy dopiero w srode i nie wiem, czy isc z tym wczesniej...

U mojego Szymonka jest taka sama sytuacja. Na pierwszej wizycie pediatra to zauwazyła. Mam się nie martwić i czekać aż mały skończy miesiąc, bo jest to wynik ułożenia w łonie i w ciągu miesiąca powinno ustapić... Jak nie to bedziemy go rehabilitować.
Jak na razie to sama staram się ćwiczyc mu tą rączkę i układam go na lewym boczku do spania. Powoli widać efekty Szymon sam już podnosi tą rączkę :-), zobaczymy, co powie nam lekarka na nastepnej wizycie

Dziewczyny mam pytanie, co zrobic, bo mojemu Małemu czesto się ulewa, nawt jak mu się już kilka razy odbije po karmieniu ? :(

Ostatnia edycja:
reklama
Pola na ulewanie podobno pomaga karmienie czesciej i mniejszymi porcjami oraz podlozenie czegos pod glowke pod materacem.Ale u nas mimo tego,ze pod nogami lozeczka sa klocki podlozone,pod glowa pod materacem jest koc i jest takie nachylenie ze Ania sie czasem zsuwa w dol lozeczka to i tak czasem niezle z niej chlusta.

Kamilka, a do becikowego nie trzeba pesela dziecka? Bo my mamy czekać na pesel miesiąc czasu...Jak to zrobiłaś?

reklama
Do góry