reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych dzieci/opieka nad maluszkami

To ja mam chyba szczęście, bo Iga zjada zawartość cyca w góra 10-15 minut i sama się odrywa jak ma już dość, a jak próbuję ją przystawić do drugiego to protestuje :-)

reklama
co do wiszenia to mojej niuni zdarza sie raczej rzadko ale jak już coś ja mocno męczy a ja muszę do toalety albo choć coś zjeść to sprawdza się włożenie jej do łóżeczka razem z moją koszula nocną jest mój zapach i jest dużo spokojniejsza a co do długości karmienia to u mnie standard to dwie godzinki

O rany dwie godzinki karmic? szok ! Moja na szczescie tez nie wisi na cycu tyle,czasami po 15 minutachprzerwy dam jej drugiegoi jak jeszcze chce.Ale tez srednio karmie kolo 15-20 minut.
Kamilko ,Puchatko moze sprobujcie pic dwie butelki dziennie tego piwa karmi,ponoc bardzo wzbudza laktacje....
A co do smoczka moje tez nie chce ale jak Puchatka ma te smoczki TT i ja je jutro bede mioec ,mam nadzieje ze i u nas sie sprawdza.Ine imituja piers piers kobieca wiec moze i moja Klaudia zalapie :-)

Iwonko u nas tylko ten smoczek wchodzi w grę jak pies nam zjadł wieczorkiem a zapasu nie mieliśmy to chciałam dać małej taki zwykły tradycyjny smoczek i nawet sekundy go w buźce nie miała i choć smoczka używamy niezbyt często to bywa tak że to jedyny ratunek bo inaczej to niunia wsiałaby na mnie dla samego wiszenia albo jadła z butelki ulewałoby się jej i dalej by jadła :tak::tak: ogólnie do mnie TT całkowicie przemawia i ich buteleczki też sobie chwalę ostatnio nawet widziałam że teraz i do nich można dostać smoczki do kaszek więc napewno się będziemy ich trzymać :tak::tak:

Dziewuszki poajcie mi pełną nazwę tych smoczków. Wiem, że już o nich kiedyś pisałyście ale ja przy mojej małej nie mam czasu na szperanie po bb. Moja zwykłego smoka tez nie chce więc może ten Wasz polubi:tak:

dziewczyny jak nazywały sie te krople na kolki sprowadzane z niemiec ?
pamiętam Ze kiedyś któraś z was pisała..chyba Iwonka ale nie jestem pewna :/

jak któraś z was ma to poproszę o nazwę i info czy zakupione były w aptece czy w sklepie z ziołami ?

reklama
Do góry