reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie nasze i naszych maluszków

dr Krystyna Tajchman.przyjmuje w polskiej klinice na Acton polecam bylam i milo bylam zaskoczona szczerze mowiac to nie bylam u takiego gina nawet w Polsce

reklama
Dziewczyny a co myślicie o mleczku Hipp różowym?
Moja znajoma podaje takie swojej nuni i to mleczko dzidzi odpowiada.Pozatym ma bardzo ładny zapach prawdziwego mleczka ( bo te angielskie to jadą na kilometr)
No ijeszcze wazna rzecz ze to mleko jest w polsce i się mocno nad nim zastanawiam:confused:

gabids, Hipp jest angielska firma. Mleko mozna zamowic z ich strony internetowej: Hipp Shop - Shop online for Hipp Organic Baby Food

Czy jakas mama ma juz doswiadczenie w walce ze stulejka u swojego malucha tu w UK?
Moj Kubus ma powazny z tym problem, nie da sie odciagnac skorki, masowalismy mu przy kapieli siusiaka pare miesiecy jak nam zalecil GP, ale to nie dalo efektu. Teraz dal nam skierowanie do chirurga. Wie ktos moze, jak to tutaj robia, bo w Polsce zwykle lekarz na zywca ciagnie i juz. Tyle sie tego naczytalam i nasluchalam ze jestem przerazona.

Jak maluszek to zniosl, a zwlaszcza te nastepne dni po zabiegu? Dostawal jakies srodki przeciwbolowe? Szybko sie to zagoilo?

Mały zniósł to bardzo dobrze:tak:
rana się szybko zagoiła. Nie mogliśmy go kąpać przez trzy dni, dostaliśmy maść do smarowania, pilnowaliśmy by w miarę możliwości okolice ranki były czyste.
W sumie mówiąc szczerze to my się przejęliśmy wszystkim niż on-mały synek;-)

Bardzo się cieszę, że znalazłam tę stronę bo czułam się osamotniona z moimi problemami. Niestety tu na wyspach nie można niczego się dowiedzieć. Co do mleka to midwife powiedziała że każde mleko jest takie samo i można dawać ile dziecko chce:crazy: Na szczęście 2 miesiące spedzilam w Polsce z moicm maluszkiem i tam dowiedzialam sie bardzo ważnych rzeczy. Mały pije mleko z butelki a mimo to należy podawać wit D3. 1 kropla dziennie. Oprócz tego mały został zaszczepiony na żółtaczkę bo tego na wyspach nie zrobili a w Polsce to podstawowe szczepienie!!! Dostałąm broszurke odnosnie wprowadzania rózności w menu maluszka. możecie wyszukać wpisując w wyszukiwarce nowe zasady żywienia niemowląt bebiko. przykładowo groszek w angli podają od 5 miesiąca a w polsce zalecają po 7. Ja mam zaufanie do polskich lekarzy i tego się trzymam. mały czuje się dobrze tylko że ostatnio pojawiły się zielone kupki (nie wiem czy to mleko Aptamil czy jagody). Chciałabym podpytać lekarza ale tutaj jak zwykle powiedzą że wszystko ok. Aptamil to to samo co Bebilon w polsce. nawet opakowanie jest to samo. mam tylko problem nie wiem czy pół rocznemu maluszkowi podawac aptamil 1 czy 2. w tabelce żywienia na obu mlekach piszą to samo???

Jesli chodzi o Aptamil to mozesz podawac albo 1 albo 2. Aptamil 2 jest dla ''glodniejszych dzieci''. Ja mojej 7 tygodniowej corce podaje Aptamil 2 i bardzo jej smakuje.

Mały pije mleko z butelki a mimo to należy podawać wit D3. 1 kropla dziennie. Oprócz tego mały został zaszczepiony na żółtaczkę bo tego na wyspach nie zrobili a w Polsce to podstawowe szczepienie!!! Dostałąm broszurke odnosnie wprowadzania rózności w menu maluszka. możecie wyszukać wpisując w wyszukiwarce nowe zasady żywienia niemowląt bebiko. przykładowo groszek w angli podają od 5 miesiąca a w polsce zalecają po 7. Ja mam zaufanie do polskich lekarzy i tego się trzymam. mały czuje się dobrze tylko że ostatnio pojawiły się zielone kupki (nie wiem czy to mleko Aptamil czy jagody). Chciałabym podpytać lekarza ale tutaj jak zwykle powiedzą że wszystko ok. Aptamil to to samo co Bebilon w polsce. nawet opakowanie jest to samo. mam tylko problem nie wiem czy pół rocznemu maluszkowi podawac aptamil 1 czy 2. w tabelce żywienia na obu mlekach piszą to samo???

Czy to lekarz zalecil podawanie vit D3 niemowleciu na mleku modyfikowanym?! :szok:

Ja nigdy nie podawalam mojemu vit D3 i to wlasnie z zalecenia polskich, jak rowniez i angielskich, pediatrow. Poniewaz martwila mnie ta rozbierznosc zalecen w stosunku do podawania vit w PL i UK, w trakcie pobytow w PL zawsze robie J szczegolowe badania i obaj lekarze w PL stwierdzili ze ciemiaczko jest perfect i w zadnym wypadku nie dodawac vit D3 bo ciemiaczko sie za szybko zarosnie. Podawanie dziecku witamin bez uzasadnienia i koniecznosci moze zdecydowanie bardziej zaszkodzic niz pomoc wiec nie radze tego robic bezbadania i konsultacji z dobrym pediatra.

A co do problemow z panstwowa sluzba zdrowia to raczej to dotyczy wszystkich krajow a Polski w szczegolnosci. Lepiej sie zarejestrowac prywatnie. Prywatne kliniki w UK, szczegolnie te na Harley Street, maja swietnych specjalistow pediatrow neonatologow, dietetykow, ortopedow etc. Szczegolnie polecam the Portland Hospital w Londynie, gdzie urodzil sie moj syn, slawny z najlepszych specjalistow dzieciecych w Europie.

Co do bebilonu to zdecydowanie nie jest to to samo co Aptamil. Rowniez popelnilam ten blad bedac w PL i podalam J bebilon po ktorym za kazdym razem wymiotowal. Opakowanie jest podobne, producent i sklad w teorii ten sam ale niestety nie w praktyce. na moje zapytanie jak to mozliwe ze niby to samo mleko nagle wywoluje wymioty polska farmaceutka niezwykle "naukowo" odpowiedziala ze to polkiej producji jest gorszej jakosci. az mi rece opdadly i nadal nie wiem czym dokladnie sie roznia ale napewno bebilon bede omijac z daleka

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry