reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie nasze i naszych maluszków

Kasiek - ja bede leciec do Polski w polowie stycznia i napewno wezme Aptamil w puszkach dla malej. Nie chce zmieniac jej mleka, bo moze roznie zaaragowac a ja chce miec udane wakacje :-)

reklama
mala-gorzatko-ja też tak myslałam jak ty ale okazuje sie ze jest jednak odwrotnie:tak::tak:
jeżeli dziecko najpierw placze ze nie mozesz go uspokoic badz trwa to bardzo długo potem zrobi kupke badz bedzie puszczało baczki to niestety ale miało koleczke:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
bo w jelitkach robia sie takie bańki powietrza które powoduja koleczki i dlatego maluszki puszczaja baczki bo to przynosi im ulge:tak::tak:
moja ninka tak ma własnie i nie tylko ona kilka moich znajomych ma dokladnie tak samo:szok::szok:

PINKA - myslalam ze mowisz o innym puszczaniu baczkow...:-D Wiem ze dzieci moga plakac (kolka) zanim dadza baczki :tak: ale myslalm ze mowisz o takim prykaniu jak ma moja...czyli prawie non stop ;-) Przebieram ja...baczek....tule ja...baczek...podmywam ja...baczek...karmie ja...baczki... czelam na bekusie...to ona mi baczkiem :-D...bawie sie z nia...baczek...i tak caly dzien... jakby grochowki sie najadla :-D

ja od poczatku karmilam butelka gdyz nie mialam pokarmu troche za pozno sie za czal wytwarzac a pozniej bardzo chorowalam wiec polecam ci SMA GOLD jest to mleko do 6 i 12 miesiaca ale idz z tym do GP a nie sie ludzi pytasz tak bedzie lepiej

Witam wszystkie mamusie!!
Moja corcia ma teraz 2 miesiace,od samego pocztaku jest niestety na butli.Karmilam ja sma,ale niebardzo chyba jej odpowiadalo(miala zielone kupki,ostatni nawet smierdzace,zaparcia)Zmienilam jej teraz na Aptamil Easy Digest.Przez jeden dzien bylam w niebo wzieta bo jadla wiecej i kupka byla zolciutka i o normalnym zapachu.Ale znow wszystko wrocilo.Zielone kupy o paskudnym zapachu plus mala znow je mniej(\za malo jak na jej wiek).Bylam u lekarza ale jak ktoras z was wczesniej tu napisala dla nich wszystko jest NORMALNE!!!!!Wymusilam na nim pobranie kalu do analizy :angry:Zobaczymy co dalej.Mala ma strasznie sucha skore pod paszkami,ktora jej zchodzi,zaczynam podejrzewac,ze ma skaze.Niestety lekarzem nie jestem.Napiszcie mi czy mam dalej kombinowac z mlekiem czy to moze byc skaza??

kasiek83, mala-gorzatka-jesli chodzi o mleko odyfikowane to zalecane jest podawc dziecku to samo ja tez jak bylam w maju w polsce na 6 tyg. mialam zapas, mozna dziecku rozlegulowac zoladek!!!!a teraz oli jest na krowim

Witajcie mamusie
mieszkam w Szkocji i moja coreczka ma 3 tygodnie
Ostatnie 3-4 dni marudzila i palakalw dzien bo noce przesypaial dosc ladnie
Jak chciala zrobic kupke lub puscic baka bardzo sie prezyla i plakala,czulam sie bezradnie a do tego wkurzajaca tesciowa :crazy:
dzis zaczelam czytac o uczuleniu i pomyslaka ze moze moja mala nie toleruje tego mleka jakie jej podaje
karmilam ja piersia niecale 2 tyg bo mialam strasznie chude mleko i mala sie nie najadala,a ostatnio wogole przeszlam na butelke
daje jej aptamil easy digest ale dzis poszlam i kupilam cow&gate premium ,narazie zjadla raz i mam nadzieje ze to pomoze
Kupki ostatnio robi zielone to niedobrze??
jutro przychodzi health vistor ale wiecie jakie oni daja rady:cool: nie znosze tutjeszej opieki,ich rady sa ze sredniowecza ;( denerwuja mnie bo nic nie robia
czy te bolace baczki moga oznaczac koleczki??

Malutka - ja podawalam na poczatku malej cow &gate premium, ale moja mala fatalnie sie zachowywala po tym mleku...prezyla sie niemilosiernie, wiec kupilamjej cow &gate comfort (podobno dla dzieci z problemami brzuszkowymi) ale po nim mala byla jeszcze gorsza. wtedy dalam jej aptamil i wszytsko sie uspokoilo :-)
prawdopodobnie musisz ucelowac w mleczko dla maluszka, co nie jest latwe

Kasiek - moja córcia jest na Nutramigenie i też wiozłam 12 puszek z Polski, właśnie, zeby jej nie zmieniać. Nie chodzi tylko o to, ze może się maleństwu rozregulować brzuszek, jak słusznie pisze Olis, ale też dziecko może po prostu nie chcieć pić innego mleczka niż to do którego jest przyzwyczajone. Moja Inga na przykład nie tknie innego mimo, że Nutramigen to straszne świństwoi chyba wszystko jest lepsze od niego. ;)

reklama
witajcie
to znowu ja
JA od poczatku bylam na Aptamilu ale mala plakala i zmienilam wlasnie na Cow&Gate Comfort (pozniej sie okazalo ze plakala bo miala infekcje w paluszku
Jalda Cow & GAte dosc dlugo ale od jakis 3 tygodni jest tragedia :-(
przed kazdym karmienie wlacza jej sie okropna syrena :-(dlugo trwa zanim zacznie ssac :confused: juz nie wiem co robic
w oatstni tyg byla wazona i nic nie przybrala na wadze a nawet schudla 40 gram
zmienilam mleko na SMA Gold ale jadla tylko 3 dni bo dostala zatwradzen strasznych i wrcoilam dos atrego mlek i na popoludnie zrobila juz zadka kupke
jestem juz bardzo zmeczona tym jej placzem prezd kazdym karmieniem
mala je za malo jak na jej wiek (9 tyg) powinna jesc 680 ml a je 400-500 :baffled:
we czawartek idzemy znowu na wazneie,ale nie wiem czy healt visitor cos doradzi mi
jutro bede dzwonic do polskiego pediatry,nie wiem co ronbic
macie jakies rady?????

Do góry