reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie nasze i naszych maluszków

Witam dziewczyny :) świńskiej grypie mówimy radykalne NIE ;-);-);-);-);-)
Shilla najprawdopodobniej poród naturalny. Ciążę znoszę rewelacyjnie nie mam narazie żadnych problemów zdrowotnych więc jesli tak bedzie dalej będę parła jak szalona.
Chociaż na początku ciąży przyznam, że marzyłam o cesarce...jednak czas wszystko zmienia :)
I dziękuję za miłe słowa wsparcia bo troche strach mnie ogarnia przed tym porodem :-D

reklama
makta nie martw sie bedzie dobrze choc kazda z nas przezywa pierwszy porod bo nie wiadomo jak to bedzie ja przezylam i ciecie cesarskie ze wzgledu na dzidzie a drugi porod naturalnie bedzie oki i trzymam kciuki zebys parla jak szalon a na ktorego masz termin

Monika ale to będzie takie słodkie zmęczenie :-D:-D:-D. A kiedy dokładnie chrzciny??
Shilla termin na 26 września...chociaż z ostatniego usg w Polsce wyszło, że na 22 (więc w moje urodziny). W każdym razie nastawiam sie na 2 połowę września i cierpliwie czekam...:tak:

makta no tak czekaj cierpliwie wszytsko napewno bedzie oki
monika tak jak pisala makta to bedzie taka slodka bieganina ale i tak mimo wsyztsko zobaczys zsie z bliskimi a przeciez to najwazniejsze a ktorego macie chrzciny i czy robicie jakies przyjecie w restauracji czy w domku

mojej koleżance zalecili codzienne ćwiczenia na przewracanie maluszka głową w dół
musi codziennie conajmniej 10 minut być na czworakach- najlepiej myjąc podłogę
;-)

Witam mamusie...
Moja Mała co prawda aktualnie już główka w dół ale to się zmienia i położna mi powiedziała, ze do terminu to jeszcze sporo razy może sie tak poprzewracać...Bede teraz wiedziała w razie W czym to ECV pachnie.
Ale przy okazji trochę mnie uspokoiłyście bo właśnie dzisiaj sie dowiedziałam, ze w moim przypadku cesarka jest bardzo mozliwa. A generalnie przeczytałam same pozytywne Wasze opinie.
I tylko jedno małe pytanie...ile wczesniej ustalany jest na tej naszej pieknej wyspie termin cesarki??

makta ja mialam ustalony termin na 2 tyg przed, dali mi do wyboru czy chce w terminie czy tydzien wczesniej i wybralam wczesniej bo nie moglam sie doczekac kiedy przytule maluszka:-)

HA Ada ja podjęłabym dokładnie taką sama decyzję :) tez juz nie mogę sie doczekać maluszka. A teraz nie pozostaje mi nic innego tylko łykać te piguły na ciśnienie i odliczać :)

reklama
Czesc Dziewczyny
Zakładam ten wątek mając nadzieje, że ktoras z Was spotkała się z takim zagadnieniem jak "ryzyko utraty wzroku przy porodzie naturalnym"? Straszliwie to brzmi ale juz tlumacze: Mam kolezanke w 8m-cu ciazy, ktora ma słaba siatkowke oka i w zwiazku z tym kazdy okulista w Polsce mowi jej, ze powinna urodzic dziecko poprzez cesarke, poniewaz jest ogromne ryzyko utraty lub uposledzenia wzroku jesli zdecyduje sie na porod naturalny. Natomiast lekarze angielscy (w tym specjalisci z Charing Cross Hospital) twierdza, ze nie ma takiej mozliwosci aby nastapil jakikolwiek problem ze wzrokiem spowodowany porodem naturalny. Twierdza, ze tylko kobiety ze wschodniej Europy przychodza do nich z takim pytaniem.
Czy ktoras z Was slyszala, o takim przypadku? Moja kolezanka jest ogromnie zestresowana, bo kazdy mowi jej cos innego. Zamiast skupic sie na dziecku biega od okulisty do okulisty.
Dzieki z gory za komentarze. Pozdrawiam.

Do góry