reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie nasze i naszych maluszków

Witam dziewczyny :) świńskiej grypie mówimy radykalne NIE ;-);-);-);-);-)
Shilla najprawdopodobniej poród naturalny. Ciążę znoszę rewelacyjnie nie mam narazie żadnych problemów zdrowotnych więc jesli tak bedzie dalej będę parła jak szalona.
Chociaż na początku ciąży przyznam, że marzyłam o cesarce...jednak czas wszystko zmienia :)
I dziękuję za miłe słowa wsparcia bo troche strach mnie ogarnia przed tym porodem :-D

reklama
makta nie martw sie bedzie dobrze choc kazda z nas przezywa pierwszy porod bo nie wiadomo jak to bedzie ja przezylam i ciecie cesarskie ze wzgledu na dzidzie a drugi porod naturalnie bedzie oki i trzymam kciuki zebys parla jak szalon a na ktorego masz termin

Monika ale to będzie takie słodkie zmęczenie :-D:-D:-D. A kiedy dokładnie chrzciny??
Shilla termin na 26 września...chociaż z ostatniego usg w Polsce wyszło, że na 22 (więc w moje urodziny). W każdym razie nastawiam sie na 2 połowę września i cierpliwie czekam...:tak:

makta no tak czekaj cierpliwie wszytsko napewno bedzie oki
monika tak jak pisala makta to bedzie taka slodka bieganina ale i tak mimo wsyztsko zobaczys zsie z bliskimi a przeciez to najwazniejsze a ktorego macie chrzciny i czy robicie jakies przyjecie w restauracji czy w domku

mojej koleżance zalecili codzienne ćwiczenia na przewracanie maluszka głową w dół
musi codziennie conajmniej 10 minut być na czworakach- najlepiej myjąc podłogę
;-)

Witam mamusie...
Moja Mała co prawda aktualnie już główka w dół ale to się zmienia i położna mi powiedziała, ze do terminu to jeszcze sporo razy może sie tak poprzewracać...Bede teraz wiedziała w razie W czym to ECV pachnie.
Ale przy okazji trochę mnie uspokoiłyście bo właśnie dzisiaj sie dowiedziałam, ze w moim przypadku cesarka jest bardzo mozliwa. A generalnie przeczytałam same pozytywne Wasze opinie.
I tylko jedno małe pytanie...ile wczesniej ustalany jest na tej naszej pieknej wyspie termin cesarki??

makta ja mialam ustalony termin na 2 tyg przed, dali mi do wyboru czy chce w terminie czy tydzien wczesniej i wybralam wczesniej bo nie moglam sie doczekac kiedy przytule maluszka:-)

HA Ada ja podjęłabym dokładnie taką sama decyzję :) tez juz nie mogę sie doczekać maluszka. A teraz nie pozostaje mi nic innego tylko łykać te piguły na ciśnienie i odliczać :)

reklama
Czesc Dziewczyny
Zakładam ten wątek mając nadzieje, że ktoras z Was spotkała się z takim zagadnieniem jak "ryzyko utraty wzroku przy porodzie naturalnym"? Straszliwie to brzmi ale juz tlumacze: Mam kolezanke w 8m-cu ciazy, ktora ma słaba siatkowke oka i w zwiazku z tym kazdy okulista w Polsce mowi jej, ze powinna urodzic dziecko poprzez cesarke, poniewaz jest ogromne ryzyko utraty lub uposledzenia wzroku jesli zdecyduje sie na porod naturalny. Natomiast lekarze angielscy (w tym specjalisci z Charing Cross Hospital) twierdza, ze nie ma takiej mozliwosci aby nastapil jakikolwiek problem ze wzrokiem spowodowany porodem naturalny. Twierdza, ze tylko kobiety ze wschodniej Europy przychodza do nich z takim pytaniem.
Czy ktoras z Was slyszala, o takim przypadku? Moja kolezanka jest ogromnie zestresowana, bo kazdy mowi jej cos innego. Zamiast skupic sie na dziecku biega od okulisty do okulisty.
Dzieki z gory za komentarze. Pozdrawiam.

Do góry