reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie nasze i naszych maluszków

Bede rodzic w King's College Hospital w Camberwell. Ogolnie z opieki jestem bardzo zadowolona, przez to ze to szpital uczacy zwracaja uwazna uwage na kazdy detal.
Nie chcialam ECV, ale lekarka tak namawiala, i moj maz tez bardzo tego chcial, wiec sie zgodzilam. Ale nigdy wiecej. Wszyscy, lacznie z lekarzem byli bardzo mili, tylko, ze jednak za bardzo bolalo. Nawet dziecko dopiero dzis po dwoch dniach zaczelo sie normalnie ruszac jak przed ECV. Pewnie niezle sie wystraszylo.
No nic jutro umowie sie na konsultacje a propos cesarki i miejmy nadzieje, ze moje doswiadczenia beda rownie dobre jak wasze. ;-)

reklama
też życzę powodzenia i zdrówka dla dzieciaczka, a cesarka?wtedy strasznie spanikowala, bo w ostatniej chwili powiedzieli mi, że trzeba szybko dla dobra dziecka, ale z perspektywy czasu jak myślę o samym zabiego to naprawdę nic strasznego, no i plus;-)w środku jesteś nie ruszona i nadal wąska hihi(sorki za takie szczegóły, ale taka prawda), co wydaje mi się bardzo pozytywne, pozdrawiam

Mysmy mieli podobnie ,moj syn mial strasznie waska skorke.Poszlismy do lekarza i powiedzial ze do roku nie wolno ruszac skorki ,wiec tez tak zrobilismy i tak mina rok ,poszlismy do lekarza co dalej, bo przeciez trzeba wkoncu umyc siusiaka porzadnie ,powiedzial ze nic nie robic ,ze samo sie zrobi (odklei)do 3 roku zycia ,pewnego dnia podczas kapieli zauwazylam ze ma strasznie czerwonego siusiaka i strasznie mu spuchna,wiec pojechalismy do szpitala ,lekarz naciagna skorke ,maly strasznie plakal a ja razem z nim,po paru miesiacach skorka sama zeszla ,wiec obylo sie bez zabiegu .

dr Krystyna Tajchman.przyjmuje w polskiej klinice na Acton polecam bylam i milo bylam zaskoczona szczerze mowiac to nie bylam u takiego gina nawet w Polsce

Niestety nie moge podzielic Twojego zdania :no: Pani doktor byla mila i owszem, ale jak dla mnie specjalista z niej marny :baffled::confused:

Ja podaje Cow and Gate Comfort- obecnie juz nr 2 , bo moj syn ma 8 miesiecy. Zaczynalam od Cow and Gate 1 zwyklego , ale maly mial straszne kolki i polozna polecila przejsc na Cow and Gate Comfort 1. Jak bylam w Polsce (trzy miesiace) podawalam Bebilon Comfort. Zrobilam to po wyslaniu maila do serwisu konsumenckiego Nutrica , z zapytaniem jakie mleko w Polsce jest odpowiednikiem Cow and Gate Comfort- odpowiedzieli , ze jest to Bebilon wlasnie.

Hej wkoncu znalazlam watek dla siebie. Moja Zosia skonczyla miesiac itez z przyczyn ode mnie nie zaleznych od 3 doby karmiona jest aptamilem 1 i do bniedzieli podawalam troche wlasnego mleka;-) jednakze mala robila stasznie duzo malych kupek i 4 takie ksiazkowe i przez to ma obszczypany strasznie tyleczek z czym walcze...postanowilam jej nie podawac juz mojego mleka zeby sprawdzic co jest przyczyna tych kupek. Czy wasza dzieci na Aptamilu tez tak maja?aha i czy maja one strasza problemy z robieniem tych konkretnych kupek?Mala ma 4900 i wypija 120-140 ml i czasami potrafi zawolac po 2h ze jest glodna..Czy to normalne?nie chcialabym miec pulpeta bo nie chce zeby poszla w moje slady:sorry:zastanawiam sie czy nie przejsc na 2?z gory dzieki za od[powiedz...:-)

reklama
witam.mi tez probowali odwrocic mala do poprawnej pozycji i tez sie zgodzilam bo mowili ze tak bedzie lepiej ,ze to trwa tylko chwile i wogole nie boli.Wytrzymalam tylko minute i ryczalam z bolu tak mnie bolalo.Nigdy wiecej tego nie zrobie i nikomu nie polece.mialam cesarke w st.guys i jestem zadowolona.pozdrawiam i zycze powodzenia

Do góry