reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie nasze i naszych maluszków

Witam!!! Mieszkam w zachodnim Londynie, jak wiadomo masa najróżniejszych ludzi przewija ulicami, a więc ryzyko zarażenia naszych maluchów lub nas samych jest wysokie, ostatnio słyszałam, że w ramach NHS szczepionki przeciwko wirusowi świńskiej grypy będą w pełni refundowane przez fundusz, piszcie co wiecie na ten tamat, pozdrawiam!
:-)

reklama
Ja też sporo czytałam o tej cholernej grypie...i przyznam, że na początku tez byłam przerażona tym bardziej, ze jestem w ciąży.
Ale po przeczytaniu kilku artykułów i przeanalizowaniu faktów zgadzam sie z Martą. Spokój przede wszystkim...i zdrowy rozsądek. Myslę, że przynajmniej dla mnie stres byłby zdecydowanie gorszy :)
ale decyzję każdy musi podjąć sam...i tylko słusznych decyzji życzę nam wszystkim :)

fakt tylko spokojne i racjonalne podejście do problemu pomoże w podjęciu decyzji ,ja mam dwoje dzieci jedno chodzi do szkoły ale jestem wrogiem paniki i tych szczepionek też ,mam nadzieję że faktycznie jest w tym więcej propagandy i nawoływania firm farmaceutycznych niż realnego niebezpieczeństwa
Makta duzo zdrówka i spokojnego porodu :tak:

A dziekuje dziękuję i widzę, że tez się znalazłaś na wyspie ze Szczecina :)
Czasami brakuje mi tego naszego miasta :-)
Dla uspokojenia powiem jeszcze, że sama pracowałam swego czasu dla koncernu farmaceutycznego więc znam od środka ten biznes...bo to niestety przede wszystkim biznes:tak::tak::tak:

mnie też czasami brakuje Szczecina ale jak teraz się szykuję do wyjazdu z dziećmi:szok: to mam ochotę się rozpakować i nigdzie nie jechać :tak:

He he he no moge sobie tylko wyobraźic jak to wygląda :)
ja najbliższy wyjazd do Polski mam zaplanowany na koniec grudnia. Teraz już jest mi za ciężko...poza tym staram sie koncentrowac na zbliżajacym sie porodzie. I z dnia na dzień chyba coraz bardziej się boję. nie dość, że to mój pierwszy poród to jeszcze poza Polską :) ale dam radę ...

no faktycznie, miałam wiele watpliwości, za i przeciw, zobaczę jak bedzie się rozwijac ten wirus w innych krajach, no i wtedy zaczne sie marwic ;-)​

no ja tez na poczatku bylam przerazona ale po przeczytaniu kilku artykulow uspokoilam swoje nerwy miejm nadzieje ze wszytsko bedzie oki i ze nie trzeba bedzie sie szczepic
monika1213 milego pobytu w Polandii a co do pakowania to wiem jak to jest bo tez mam dwojke czlwiek by wsyztsko chcial zapakowac a tu juz nadbagaz hie hie
makta szcesliwego rozwiazania i nie martw sie napewno dasz rade wszystko bedzie oki a jaki porod naturalny czy cc
http://www.elondyn.co.uk/newsy,wpis,4224
http://www.pro-life.org.pl/2009/08/szczepionki-na-swinska-grype-bardziej.html
poczytajcie ten drugi artykul

Ostatnia edycja:
reklama
no ja tez na poczatku bylam przerazona ale po przeczytaniu kilku artykulow uspokoilam swoje nerwy miejm nadzieje ze wszytsko bedzie oki i ze nie trzeba bedzie sie szczepic
Makta milego pobytu w Polandii a co do pakowania to wiem jak to jest bo tez mam dwojke czlwiek by wsyztsko chcial zapakowac a tu juz nadbagaz hie hie
szcesliwego rozwiazania i nie martw sie napewno dasz rade wszystko bedzie oki a jaki porod naturalny czy cc

Do góry