reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie i uroda lipcowych mam :)

Miałam dziś pierwszy zastrzyk.... pani, która go robiła, chyba nie umie tego robić, bo aż krzyknęłam z bólu (kilka lat temu wzięłam 50 zastrzyków i nie wspominam ich tak traumatycznie)... A przecież wczoraj nakleiłam znieczulenie pod zastrzyk.... Teraz siedzę z opatrunkiem sodowym... Co do plamki, zapytałam lekarza - to łagodne atopowe zapalenie skóry.. Zdziwiło mnie, bo dotychczas miałam na nogach i wyglądała inaczej...

reklama
Dziewczyny! Kupiłam taniutki balsam do piersi Bielenda sexy mama. Stosuję od kilku dni i powiem Wam, że zmniejszyła się blesność piersi! Nie wiem, czy to sugestia, czy faktycznie działa - efekt jest :tak:

Dla zakatarzonych polecam herbatkę z majeranku. Łyżkę majeranku zalewacie wrzącą wodą, przykrywacie na 3-5 min, odcedzacie, dosładzacie (w razie konieczności) i pijecie dopóki ciepłe. Działa wysuszająco na błony śluzowe, więc później usta trzeba nawilżać i popijać czymś. Ale kataru też nie ma ;)

Anka - też go używałam, fajny jest, ale mi zapach nie odpowiada. Teraz zaczęłam ziaji jakiś dla kobiet w ciąży, ale opakowanie ma do d... Ciężko go wycisnąć, dosyć twarda butelka, pewnie sporo go zostanie pod koniec i trzeba będzie ciąć opakowanie. Zdecydowanie najbardziej lubię słoiki z balsamami.

Polecam przyszłym mamom syrop z Pędów sosny z Łowicza, fajny do herbaty. U mnie rewelacyjnie sprawdził się przy przeziębieniu, od razu lepiej się oddychało, na katar też pomógł i co najważniejsze obeszło się bez wizyty u lekarza :).

Co do spodni - kupiłam w H&M, ale nie znalazłam przecenionych, po obniżonej cenie były tylko dresy i rybaczki. Zapłaciłam za nie 130zł, ale są megawygodne i jeszcze dużo brzuszka zmieszczą Product Detail | H&M PL :). Były tańsze modele po 80zł, jak stałam to były ok, ale przy siadaniu uciskały w dole brzucha. No i mąż stwierdził, że te pierwsze ładniejsze :p.

a ja kupiłam na ciąże jedne za 35 zł a jedne za 55 zł, w kolorze bordo a drugie czerwień. Z New lOOka mam.

reklama
Lopop, ją od początku używałam oliwki w żelu, a od 4.mca balsam do biustu i na rozstępy z pharmacerisa. Ale musiałabyś przejrzeć te strony od początku, już poruszałyśmy ten temat i chyba miałabyś kolejne 20 stron do nadrobienia jakbyśmy zaczęły pisać każda po kolei ;-)

Do góry