reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie i uroda lipcowych mam :)

Miałam dziś pierwszy zastrzyk.... pani, która go robiła, chyba nie umie tego robić, bo aż krzyknęłam z bólu (kilka lat temu wzięłam 50 zastrzyków i nie wspominam ich tak traumatycznie)... A przecież wczoraj nakleiłam znieczulenie pod zastrzyk.... Teraz siedzę z opatrunkiem sodowym... Co do plamki, zapytałam lekarza - to łagodne atopowe zapalenie skóry.. Zdziwiło mnie, bo dotychczas miałam na nogach i wyglądała inaczej...

reklama
Dziewczyny! Kupiłam taniutki balsam do piersi Bielenda sexy mama. Stosuję od kilku dni i powiem Wam, że zmniejszyła się blesność piersi! Nie wiem, czy to sugestia, czy faktycznie działa - efekt jest :tak:

Dla zakatarzonych polecam herbatkę z majeranku. Łyżkę majeranku zalewacie wrzącą wodą, przykrywacie na 3-5 min, odcedzacie, dosładzacie (w razie konieczności) i pijecie dopóki ciepłe. Działa wysuszająco na błony śluzowe, więc później usta trzeba nawilżać i popijać czymś. Ale kataru też nie ma ;)

Anka - też go używałam, fajny jest, ale mi zapach nie odpowiada. Teraz zaczęłam ziaji jakiś dla kobiet w ciąży, ale opakowanie ma do d... Ciężko go wycisnąć, dosyć twarda butelka, pewnie sporo go zostanie pod koniec i trzeba będzie ciąć opakowanie. Zdecydowanie najbardziej lubię słoiki z balsamami.

Polecam przyszłym mamom syrop z Pędów sosny z Łowicza, fajny do herbaty. U mnie rewelacyjnie sprawdził się przy przeziębieniu, od razu lepiej się oddychało, na katar też pomógł i co najważniejsze obeszło się bez wizyty u lekarza :).

Co do spodni - kupiłam w H&M, ale nie znalazłam przecenionych, po obniżonej cenie były tylko dresy i rybaczki. Zapłaciłam za nie 130zł, ale są megawygodne i jeszcze dużo brzuszka zmieszczą Product Detail | H&M PL :). Były tańsze modele po 80zł, jak stałam to były ok, ale przy siadaniu uciskały w dole brzucha. No i mąż stwierdził, że te pierwsze ładniejsze :p.

a ja kupiłam na ciąże jedne za 35 zł a jedne za 55 zł, w kolorze bordo a drugie czerwień. Z New lOOka mam.

reklama
Lopop, ją od początku używałam oliwki w żelu, a od 4.mca balsam do biustu i na rozstępy z pharmacerisa. Ale musiałabyś przejrzeć te strony od początku, już poruszałyśmy ten temat i chyba miałabyś kolejne 20 stron do nadrobienia jakbyśmy zaczęły pisać każda po kolei ;-)

Do góry