reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Zdrowie i pielęgnacja naszych pociech

Kasiulka byc moze!
Ja np. uwielbiam pomidorowy pasztet profi- ale swoje kosztuje. W biedzie jest IDENTYCZNY, tego samego producenta tylko inaczej sie nazywa i kosztuje polowe ceny-jak nie mniej- za opakowanko:)
Tam wszystkie rzeczy "biedronkowe" sa wyprodukowane przez znanych producentów.
Ja jako smakosz Coli nie tkne zadnej podróby- POZA colą biedronkową !! I to mowi kazdy, ze jest taka sama! A w coli bardzo latwo wyczuc fałszywa nutę podróbki.
Tak wiec zupełnie bym si enie zdziwila jakby DADA byl produkowany przez Procter & Gamble ;)

reklama
My na początek tez pewnie pampersa kupimy , potem raczej huggies (ale te z elastycznym zapięciem, nie te najzwyklejsze, bo one sa okropne). Dada tez próbowaliśmy, ale mi nie odpowiadały, bo sa takie grube w porównaniu z Pampersa i Huggies, że miałam wrażenie, że maluch ma wiecznie pełna pieluchę... no i na dupce takie wielgachne sie wydawały.... Babydream tez uzywalismy, ale czasem cenowo wychodziły tak jak huggies, a do rossmana przez całe miasto musielismy sie przedzierać, do tego od parkingu daleko, więc z oszczędności czasu zostalismy przy Huggies, które można praktycznie wszędzie dostać ;-)

Ja też nie byłam za bardzo zadowolona z Dady - mogą być ale trochę twarde . Ja często kupowałam hugisy , happy , potem rossmannowskie . A na początku pampersy :tak:

ja tez najpierw pampers używałam później przeszłam na te z rossmana,ale to jakich będziemy używać to zależy naprawdę od pupci maluszka bo każda jest inna,inaczej bedzie reagowac
u starszaków tylko pampersy kupowałam,bo zadnych innych nie tolerowali,ale pieluszko się zmieniają więc nie wiadomo jak będzie teraz

Jezeli chodzi o pieluchy Dada to podpinam sie z opinia Maty... wielkie i grube.. do pampkow imm hoho..
ale za to chusteczki sensitive Dada rewelacja, dopbrze nawilzone, bez zapachu, super dupencje myją.. potem buzkie i raczki na spacerach i po piachu.. i cenowo połowa ..
pampers sensitive jakos 7-8 zeta a Dada 4 zeta..

Ewstra toś nabrała..
mozesz kupic i 10 i 20 paczek i tez Ci zejda..
zawsze trzeba miec pod reka, mały czy wiekszy Smyku,
w domku, w odwiedzienach, na spacerkach, u lekarza no wszedzie bierzesz chusteczki

no.. tylko wtedy lepiej już wiedzieć które chusteczki nie uczulają ;)

co do pieluch Dada - zdecydowanie zgadzam się z dziewczynami. Niby mają dobre opinie, ale.. wielkie i grube. My na początku będziemy lecieć na Pampersach tych premium care (są jeszcze bardziej miękkie) a potem na active baby (czyli "zwykłych"). Z czasem przejdziemy pewnie - jak przy Tymku - na coś tańszego w ciągu dnia (np Huggies czy inne) ale na wszelkie spanie Pampersiaki! :tak:

muszę te chusteczki Dada wypróbować skoro je tak zachwalacie...

Ja te pampersy sensitive mialam nawet dla siebie w domu, zeby rece wytrzec czy cos ;-) U nas jak sie trafi to za funta potrafia byc wiec zadna kasa. A teraz w Wilkinsonie widzialam byla promocja calkiem sporo paczek w niej, ale nie pamietaz za ile :/

reklama
My kupiliśmy kiedyś w realu bo była promocja na chusteczki pampers sensitive za 6 opakowań 24.99zł oraz nivea 3op za 12.99zł nie jest to majątek i nawet gdyby wyszło że uczulają to zostaną do wycierania buzki,rączków nic się nie zmarnuje. A bo do pieluszek to szkoda że nie można kupić próbek np. po 10 sztuk żeby można było właśnie wypróbować czy nie uczulają i wtedy zakupić już całą paczkę, oczywiście chodzi mi te z rossmana i biedronki.

Ostatnia edycja:
Do góry