reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie i pielęgnacja naszych pociech

Kasiulka byc moze!
Ja np. uwielbiam pomidorowy pasztet profi- ale swoje kosztuje. W biedzie jest IDENTYCZNY, tego samego producenta tylko inaczej sie nazywa i kosztuje polowe ceny-jak nie mniej- za opakowanko:)
Tam wszystkie rzeczy "biedronkowe" sa wyprodukowane przez znanych producentów.
Ja jako smakosz Coli nie tkne zadnej podróby- POZA colą biedronkową !! I to mowi kazdy, ze jest taka sama! A w coli bardzo latwo wyczuc fałszywa nutę podróbki.
Tak wiec zupełnie bym si enie zdziwila jakby DADA byl produkowany przez Procter & Gamble ;)

reklama
My na początek tez pewnie pampersa kupimy , potem raczej huggies (ale te z elastycznym zapięciem, nie te najzwyklejsze, bo one sa okropne). Dada tez próbowaliśmy, ale mi nie odpowiadały, bo sa takie grube w porównaniu z Pampersa i Huggies, że miałam wrażenie, że maluch ma wiecznie pełna pieluchę... no i na dupce takie wielgachne sie wydawały.... Babydream tez uzywalismy, ale czasem cenowo wychodziły tak jak huggies, a do rossmana przez całe miasto musielismy sie przedzierać, do tego od parkingu daleko, więc z oszczędności czasu zostalismy przy Huggies, które można praktycznie wszędzie dostać ;-)

Ja też nie byłam za bardzo zadowolona z Dady - mogą być ale trochę twarde . Ja często kupowałam hugisy , happy , potem rossmannowskie . A na początku pampersy :tak:

ja tez najpierw pampers używałam później przeszłam na te z rossmana,ale to jakich będziemy używać to zależy naprawdę od pupci maluszka bo każda jest inna,inaczej bedzie reagowac
u starszaków tylko pampersy kupowałam,bo zadnych innych nie tolerowali,ale pieluszko się zmieniają więc nie wiadomo jak będzie teraz

Jezeli chodzi o pieluchy Dada to podpinam sie z opinia Maty... wielkie i grube.. do pampkow imm hoho..
ale za to chusteczki sensitive Dada rewelacja, dopbrze nawilzone, bez zapachu, super dupencje myją.. potem buzkie i raczki na spacerach i po piachu.. i cenowo połowa ..
pampers sensitive jakos 7-8 zeta a Dada 4 zeta..

Ewstra toś nabrała..
mozesz kupic i 10 i 20 paczek i tez Ci zejda..
zawsze trzeba miec pod reka, mały czy wiekszy Smyku,
w domku, w odwiedzienach, na spacerkach, u lekarza no wszedzie bierzesz chusteczki

no.. tylko wtedy lepiej już wiedzieć które chusteczki nie uczulają ;)

co do pieluch Dada - zdecydowanie zgadzam się z dziewczynami. Niby mają dobre opinie, ale.. wielkie i grube. My na początku będziemy lecieć na Pampersach tych premium care (są jeszcze bardziej miękkie) a potem na active baby (czyli "zwykłych"). Z czasem przejdziemy pewnie - jak przy Tymku - na coś tańszego w ciągu dnia (np Huggies czy inne) ale na wszelkie spanie Pampersiaki! :tak:

muszę te chusteczki Dada wypróbować skoro je tak zachwalacie...

Ja te pampersy sensitive mialam nawet dla siebie w domu, zeby rece wytrzec czy cos ;-) U nas jak sie trafi to za funta potrafia byc wiec zadna kasa. A teraz w Wilkinsonie widzialam byla promocja calkiem sporo paczek w niej, ale nie pamietaz za ile :/

reklama
My kupiliśmy kiedyś w realu bo była promocja na chusteczki pampers sensitive za 6 opakowań 24.99zł oraz nivea 3op za 12.99zł nie jest to majątek i nawet gdyby wyszło że uczulają to zostaną do wycierania buzki,rączków nic się nie zmarnuje. A bo do pieluszek to szkoda że nie można kupić próbek np. po 10 sztuk żeby można było właśnie wypróbować czy nie uczulają i wtedy zakupić już całą paczkę, oczywiście chodzi mi te z rossmana i biedronki.

Ostatnia edycja:
Do góry