reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie i pielęgnacja naszych pociech

dziewczyny poczytałam co tu piszecie i mi również bardzo pomogłyście, dzięki wam spisałam sobie listę i już wiem co i jak jesli chodzi o kosmetyki :happy2: a teraz takie pytanko co do pampersów, mam zamiar używać pampers bo podobno najlepsze:confused: ale widzę że jest tyle rodzajów na rynku że można się pogubić więc które wy byście polecały? na początek i na później też?

reklama
renia - to zależy od dzieciaczka i jego skóry.. Ja mam największe zaufanie do pampersów mimo wszystko. Kazde inne wydawały mi się "twarde".

dziewczyny poczytałam co tu piszecie i mi również bardzo pomogłyście, dzięki wam spisałam sobie listę i już wiem co i jak jesli chodzi o kosmetyki :happy2: a teraz takie pytanko co do pampersów, mam zamiar używać pampers bo podobno najlepsze:confused: ale widzę że jest tyle rodzajów na rynku że można się pogubić więc które wy byście polecały? na początek i na później też?
jeżeli chodzi Ci o firmę Pampers to tak jest dużo rodzajów np. active baby, sleep&play, specjalne dla chłopców i dzieczynek(te bardzo drogie). a i jeszcze te nowe co tak polecają ee Premium Care chyba...
ja używałam i nadal używamy(ale tylko na noc już teraz bo jednak to najdroższe pieluchy jednorazowe są..) tych Active Baby, sleep&play były ok, ale na noc niezabrdzo bo nam przeciekały...., a tych boy/girl/premium care nie wiem bo nie miałam. Teraz może jedne premium care kupię bo tak gadają że takie super i że delikatne....
ja osobiście mogę powiedzieć,że na początku kupię pieluchy pewnie Pampers/ew. Huggies<tylko ten malutki rozmiar z wycięciem na pępek co jest z bawełną>, a potem pewnie Pampers będzie tylko w nocy a w dzień Dada <ew.Babydream>. Te mam sprawdzone i potwierdzone, a uwieżcie mi że z Jagodą przetestowałam wiele:-D i teraz nie mam zamiaru się bawić w znajdywanie jeszcze tańszych a dobrych.. Uważam że Dada/Babydream to pieluchy względnie tanie i dość dobre. Ale trzeba pamiętać że każdej matce i każdemu dziecko może coś innego przypasować....

ja też się do nich skłaniam tylko chodzi mi o to które bo są różne np te premium care one są na początek tak?

edit: no właśnie o tym myślałam ale te dada słyszałam że kiepskie, wiadomo jak z każdą rzeczą różne są opinie ja bym wolała żeby mniejszy ten wybór na rynku był bo naprawdę można zgłupieć

Ostatnia edycja:
Renia doswiadczenia nie mam, ale na poczatek kupuje najmniejszy rozmiar Huggies newborn te z wycieciem na pępek i Pampers nweborn 1. Zobaczymy ktore bardziej podejda małemu. Potem Pampers. Tych rodzajów jak pisała Ola jest od groma i ciut ciut, ale to mam nadzieje ogarnac w swoim czasie- na początek to newborn tylko 1,2 lub 3 wiec zadna filozofia :happy2:
Ale faktycznie gdzie nie czytam w Polsce bardzo chwala sobie te pieluszki z biedronki Dada!

my na poczatku pampres care czy jakos tak :p a później jak mała skonczy 3-4 miesiące wypróbujemy tych z rossmana babydream i tych biedronkowych i zobaczymy które lepsze będą :))

reklama
każda pieluszka spotka się z różnymi opiniami... i złymi i dobrymi.
Ja planuję (jak mi się paczka pampersów skonczy) spróbować właśnie Dady. Zobaczymy jak się sprawdzą.
Niestety nie moge nic zaplanowac na podstwie opinii, bo co pupka to inna:p metodą prób i błędów znajdziemy wszystko co nam odpowiada:D

Do góry