reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie i pielęgnacja naszych maleństw

Moja ma czkawke jak jej sie nie odbije, wtedy zaczyna sie od ulania, a potem czka :tak: A ma srednio raz, dwa razy dziennie

A dzis w koncu przeszlismy sie z ropiejacym oczkiem do lekarza, nauczyl nas jak masowac kanaliki zeby je udroznic 2x dziennie, polecil smarowac moim mlekiem i przecierac przegotowana woda, jak nie przejdzie to za 2 tyg zrobi wymaz zeby dobrac kropelki. Pierwszy raz spotkalam sie z lekarzem ktory nie od razu wypisuje kupe lekow i antybiotykow :-) Bardzo nam sie podobal, a juz najbardziej Lili ktora sie z usmiechem rozkraczyla na kozetce i puszczajac baki pozwolila sie dokladnie zbadac :-D:tak: Czarujaca dama, doktor udawal ze nic nie slyszy.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny pamiętam że niektóre z waszych maluchów miały problemy z ropiejącymi oczkami mam więc pytanie czym je przemywałyście?? Jak sobie z tym radziłyście?? Myślałam że małego to minie tym bardziej że łezki się pojawiły więc teoretycznie kanaliki nie są zatkane, może to jakiś uraz mechaniczny ale ropieje mu lewe oczko :-( Może dlatego też pół dnia dziś marudził :-(

Dziewczyny pamiętam że niektóre z waszych maluchów miały problemy z ropiejącymi oczkami mam więc pytanie czym je przemywałyście?? Jak sobie z tym radziłyście?? Myślałam że małego to minie tym bardziej że łezki się pojawiły więc teoretycznie kanaliki nie są zatkane, może to jakiś uraz mechaniczny ale ropieje mu lewe oczko :-( Może dlatego też pół dnia dziś marudził :-(
Ropiejące oczko solą fizjologiczną przemywałam, od strony zewnętrznej do kącika oczka, można też rumiankiem. Poza tym kropelki i masaż kanalików, wpierw od górnej powieki i pod oczkiem - nic nie pomagało, teraz zmiana masażu - wzdłuż noska i zmiana kropelek i efekt widać od pierwszego dnia. Może faktycznie maluszkowi coś przeszkadzało w oczku, ale nie mam pojęcia czy jak miał drożne kanaliki to teraz się mogły zatkać. Oby nie.

Dziewczyny moze to glupie pytanie, ale czy wasze dzieci maja widoczne/wyraznie wyczuwalne zebra? Lili ladnie przybiera i ma rozkoszne faldki ale te zebra jakos jej tak wyraznie wystaja przy dotyku :-( Oczywiscie naczytalam sie w necie ze to jedna z oznak krzywicy :-:)baffled:

Dziewczyny moze to glupie pytanie, ale czy wasze dzieci maja widoczne/wyraznie wyczuwalne zebra? Lili ladnie przybiera i ma rozkoszne faldki ale te zebra jakos jej tak wyraznie wystaja przy dotyku :-( Oczywiscie naczytalam sie w necie ze to jedna z oznak krzywicy :-:)baffled:
no co ty??? nie czytaj! moja też tak ma :) chyba na ciele tak tłuszczyk sie nie okłada jak na rączkach i nóżkach

Mojej wystają łopatki na pleckach, a też jest już taki mały pulpecik. A wiesz jak to jest z dr google, ja też zawsze się naczytam i chodzę wystraszona.

Nie martw się, byłaś przecież u lekarza on na pewno by zauważył gdyby było coś niepokojącego. Więc nie marnuj wolnych chwil na czytanie głupot po których włącza się stresor tylko przyjemne rzeczy :-D :-D :-D

reklama
Dziewczyny czy takie czerwono-pomarańczowe krostki to potówki?moją wysypało na twarzy:-( Jak się tego pozbyć?

Do góry