reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie i pielęgnacja naszych maleństw

Dziewczyny kiedy idziecie na pierwszy spacer??
W zasadzie mój maluch już pierwszy 10 minutowy spacer zaliczył ze szpitala do domu :-D
Zastanawiam się ile dni odczekać.

reklama
My wyłożyliśmy maleńką na balkon jak miała tydzień, a już następnego dnia poszliśmy na półgodzinny spacerek, bo była piękna pogoda

Nasza mała na pierwszym spacerze była w dniu urodzenia następnego dnia 20 minut i z każdym dniem coraz dłużej. Gdy z dzieckiem jest wszystko dobrze nie ma powodów aby siedzieć w domu i odczekiwać jakichś czas jako kwarantannę. Tak jest bynajmniej tutaj w Niemczech .
Co do witamin : wit. K dostała w dniu urodzenia a witaminę D w tabletkach ma brać profilaktycznie codziennie :)

my witaminę D mamy od początku a K od 8-mej doby. Dobrze ze wszystko jest w kapsułkach do wyciskania to nie ma problemu z odmierzaniem dawki :)

co do kikuta to podobno, kiedy była gruba pępowina może trwać nawet kilka tygodni, aż odpadnie.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jak ubieracie wasze maluszki na spacer w tak ciepłe dni?
Mój Natan ma body na długi rękaw, półśpioszki i bawełnianą czapeczką ale przykrywam go jeszcze cienkim kocykiem. Czasem się zastanawiam czy ten kocyk jest potrzebny ale chyba jest mu dobrze bo sprawdzam karczek i plecki i się nie poci.
Smarujecie buźkę jakimś kremem z filtrem??

reklama
U nas dzisiaj było 20-22 stopnie i dość silny wiaterek. Agatka miala na sobie pajacyk frotte, cienki kaftanik, czapeczkę i przykryłam ja jeszcze pieluszka flanelowa i było chyba OK. Buzię smaruje kremem 50+.

Do góry