reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie i pielęgnacja naszych maleństw

Dziewczyny kiedy idziecie na pierwszy spacer??
W zasadzie mój maluch już pierwszy 10 minutowy spacer zaliczył ze szpitala do domu :-D
Zastanawiam się ile dni odczekać.

reklama
My wyłożyliśmy maleńką na balkon jak miała tydzień, a już następnego dnia poszliśmy na półgodzinny spacerek, bo była piękna pogoda

Nasza mała na pierwszym spacerze była w dniu urodzenia następnego dnia 20 minut i z każdym dniem coraz dłużej. Gdy z dzieckiem jest wszystko dobrze nie ma powodów aby siedzieć w domu i odczekiwać jakichś czas jako kwarantannę. Tak jest bynajmniej tutaj w Niemczech .
Co do witamin : wit. K dostała w dniu urodzenia a witaminę D w tabletkach ma brać profilaktycznie codziennie :)

my witaminę D mamy od początku a K od 8-mej doby. Dobrze ze wszystko jest w kapsułkach do wyciskania to nie ma problemu z odmierzaniem dawki :)

co do kikuta to podobno, kiedy była gruba pępowina może trwać nawet kilka tygodni, aż odpadnie.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jak ubieracie wasze maluszki na spacer w tak ciepłe dni?
Mój Natan ma body na długi rękaw, półśpioszki i bawełnianą czapeczką ale przykrywam go jeszcze cienkim kocykiem. Czasem się zastanawiam czy ten kocyk jest potrzebny ale chyba jest mu dobrze bo sprawdzam karczek i plecki i się nie poci.
Smarujecie buźkę jakimś kremem z filtrem??

reklama
U nas dzisiaj było 20-22 stopnie i dość silny wiaterek. Agatka miala na sobie pajacyk frotte, cienki kaftanik, czapeczkę i przykryłam ja jeszcze pieluszka flanelowa i było chyba OK. Buzię smaruje kremem 50+.

Do góry