reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

reklama
ja tu słyszę, że prawie wszystkie grudniowe maluchy ładnie przesypiają noce, jak to robicie?? unas standardzik pobudka ok 3 lub 4 rano, co robić???

gizell sama sie nad tym zastanawialam i dlugo czekalam, moja Ada juz przespala kilka nocy z rzedu, a np wczoraj w nocy pobudka o 4 :( i nawet probowalam oszukac herbatka tak jak ktoras z dziewczyn radzila, to sie tak rozplakala, ze w te pedy szykowalam mleko :laugh: ale oto moje zasady na dlugi sen (najwiekszy sukces od 20 do 7rano ciagiem) zeby po kapieli dziecko duzo zjadlo, u mnie duzo to 120ml kaszki, wywietrzony pokoj - nie za goraco i gole stopy w spiworku ;D moze ktoras cos doda ???

aha i koniecznie zeby sie odbilo po tej kolacji, nie wiem czy to ma wplyw ale ja zauwazylam, ze jednak ma to znaczenie w spaniu u Ady :p

ja oczywiscie zartowalam ze jestem oburzona! ;) ale Lenka siedzi juz sama ale musi byc w pozycji pollezacej zeby usiasc z lezacej nie.

Gizell nie ma chyba szans na przesypianie nocy, chyba ze sztucznym karmisz, to podobno szybciej dzieci noc przesypiaja. 2-4 to standardowy czas pobuki Leny (w dobre noce kiedy ie budzi sie i o 2 i o 4 i o 6... ;) )

To ja pierwsza o poranku.
aOla, joeey, moja Gaba tez wczraj zaczeła płakac i to przerażłiwie, no i nie wiemy dlaczego? Lezała sobie na podłodze na kocyku, rozmawiała jak to ma w zwyczaju z żyrandolem i nagle płacz. Wziełam ją na ręce, a ona sie aż zanosić zaczeła i nie mogłam jej uspokoic, nawet cyc nie pomógł. BArdzo sie przestraszyłam i w koncu Bartek ja przejął, bo uznlismy, ze pewnie jej sie dodatkowo moje zdenerwowanie udzieliło. No i po 5 minuatach sie uspokoiła. Nie wiem co to było, ale spanikowałam. Mam nadzieję, ze jej nic nie zabolało.

reklama
Dziewczyny karmiace piersią, czy Wasze dzieciaczki też przesypiają całe noce? Bo mi Bartek nakręcił wczoraj, ze dzieci jego znjomych w pracy (6 miesieczny i 3 miesieczny) przesypiają całe. A Gaba zasypia o 20.00 i budzi sie około 1.00, a potem o 3.00 i 5.00. Do tego czytam teraz, ze i tu piszecie, ze maleństwa ładnie śpią. Jak to jest u Was?

Do góry