reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

Klucha ja karmie piersia ale Lenka nie przesypia nocy. Ale jak mi sie budzi jak tobie co 2h to daje jej tylko raz cyca a reszta to tak naprwde chec possania nie jedzenia wiec jest smoczek. I tak, karmie ok 20, jezeli mi sie obudzi przed pojsciem spac to ja karmie, jest to zazwyczaj ok 23-24. jezeli potem zaraz o 2 lub wczesniej sie budzi to do 4 trzymam ja na smoczku. O 4 karmie i dzieki temu pieknie je i duzo ( a nie tylko pociamka jak to bylo kiedy za kazdym razem ja przystawialam) i wtedy do 9 rano mam spokoj. Chyba ze kolo 6 sie potrafi obudzic - wtedy smoczek.

reklama
Oliwcia przesypia nocki odkad skonczyla 2,5 mca. Spi od 20 do 6, w zasadzie do 9 z przerwa na jedzonko o 6 ;D ja karmie piersia. Nic specjalnego w tym kierunku nie robilam, po prostu tak spi i juz. Spi pod kolderka, pokoj wietrzony w ciagu dnia czyli po kapieli jest dosc cieplo, tylko swiatlo mamy zgaszone. Ona sie w nocy budzi, ok. 24 i chyba 4 ale tylko sie kreci i ziewa i spi dalej. Od paru dni po kapanku oprocz cyca dostaje moje mleko odciagane przed snem, to sie konkretnie najada, ale spi tak samo jak predzej. po prostu jedne dzieci spia a inne nie i juz. Jeszcze troche i Wasze tez zaczna, spokojnie!! :laugh:

Magi pisze:
Oliwcia przesypia nocki odkad skonczyla 2,5 mca. Spi od 20 do 6, w zasadzie do 9 z przerwa na jedzonko o 6  ;D ja karmie piersia. Nic specjalnego w tym kierunku nie robilam, po prostu tak spi i juz. Spi pod kolderka, pokoj wietrzony w ciagu dnia czyli po kapieli jest dosc cieplo, tylko swiatlo mamy zgaszone. Ona sie w nocy budzi, ok. 24 i chyba 4 ale tylko sie kreci i ziewa i spi dalej. Od paru dni po kapanku oprocz cyca dostaje moje mleko odciagane przed snem, to sie konkretnie najada, ale spi tak samo jak predzej. po prostu jedne dzieci spia a inne nie i juz. Jeszcze troche i Wasze tez zaczna, spokojnie!! :laugh:

Magi - trafilas kurcze na ten spiacy egzemplarz ;D ;D ;D Paulinka tez na piersi i spi po najedzeniu i kapaniu tak ostatnio bardzo roznie... ale zazwyczaj karmie ja przez spaniem czyli kolo 23-24 i potem ona sie budzi kolo 4 na jedzonko i potem mam spokoj do 9 :) Takze co dziecko to inaczej, Magi ma racje :)

no to ja mam całkiem nieźle z tego co widzę ;D bo karmionko ok. 20 i spanko do 3 ;D a potem do 6 i znów do 9 ;D ;D

ale :( czasem się zdarzy że o 20 a potem około 1 potem 4 i potem standard 6 ;D jeszcze mi się nie zdarzyłko całej nocki przespać ::) ale jest nieźle ;D

O kurcze Magi, ale Ci fajnie. Mikołaj śpi od 20-21 to 24 (wtedy na śpicha je), budzi się dokadnie o 4 (je). Śpi dalej do 6, a wtedy to juz jest zabawa na całego i zero spania. Nie wiem jak to zmienic. Chciałabym żeby juz przesypiał całe noce, w końcu ma juz 4,5 miesiąca...

Klucha, ja karmie wylacznie piersia i Kubus zasypia ok. 20-21 wieczorem i jak go nie nakarmie na spiocha przed polozeniem sie spac (ok. 12-1 w nocy) to bywa ze sie obudzi o 4-5 nad ranem, ale czasami spi nawet do 6tej. Jak go wezme na karmienie ok. polnocy to tez spi tylko do 6tej. 6 to jest jego pora stala karmienia niezaleznie od wszystkiego - nie wiem dlaczego, moze swit tak na niego dziala. Takze ladnie mi przesypia. Dzis wlasnie spal od 20 do 5:30. Przed polozeniem sie spac sciagnelam tylko wszystko co mialam w piersiach, bo nie chce go budzic i karmic na sile jak sam nie wola. Moj Kubus wazy ponad 7600, wiec chudzinka nie jest, nie chce wiec przedobrzyc, niech ma cycek na wlasne zadanie, a nie kiedy mama chce sie pozbyc nadmiaru pokarmu.
Maly mi sie czesciej w nocy budzil gdy przed snem nie najadal sie dosc dobrze.
Ale to naprawde kwestia indywidualna, niektore dzieci budza sie po to zeby sie przytulic do ukochanego cycusia :) Sa dzieci ktore nawet jak maja rok to budza sie w nocy na cycka. Ale nie rozpaczajcie nad tym, cieszcie sie nawet tym, bo kiedys z ogromnym sentymentem bedziecie to wspominaly :)

Pozdrawiam,
Agnieszka

Chciałam Was zapytać, czy zdarzyło się Waszym szkrabom nagle ( przez sen ) zacząć tak przeraźliwie ryczeć, ale to taki wrzask na maksa, że aż skóra cierpnie ? Kamil uderzył w taki właśnie ryk dzis w nocy ok. 3 :( Ja wypadłam z łóżka jak oparzona i porwałam go na ręce i trochę się uspokoił, po czym chciałam go odłożyć do łóżeczka a on jeszcze raz taki ryk :( Nie wiem, czy takie maleństwa mają koszmary ???

Klucha, jeśli chodzi o taki przeraźliwy płacz w dzień to nam się to też zdarzyło, ale to wtedy Kamilek się czegoś przestraszył ( na przykład mój mąż stał na krześle i wycierał lampę, a Kamilek leżał w leżaczku i pewnie przestraszył się takiej wielkiej postaci do samego sufitu :( tak przynajmniej to sobie wytłumaczyliśmy ) ale też długo nie mógł się uspokoić i tak łkał jeszcze na rękach :(

Kurcze, mam nadzieję, że te płacze nie zwiastują małego nerwuska bo i ja i mój mężuś jesteśmy nerwusy :(

A co do przesypiania całej nocki, to my też walczymy z tym od jakiegoś tygodnia. Wczoraj Kamil zjadł przed spankiem 190 ml Bebiko a i tak się obudził 3 razy ( także o 4:30 dostał znowu Bebiko )

Dziewczyny.Po podawaniu lakcidu,a raczej w trakcie Cyprys robil ladne zolte kupy a jak przerwalam podawanie to znowu zielone! ma ktoras z was taki problem ???

u nas ze spaniem nocnym to wygląda tak kąpiel ok 19 potem karmoienie pół godzinki drzemi i na dobre zasypia ostatnio dopiero ok 21-22 potem ją karmie na śpicha jak ja się kłade spać czyli ok 23,30-0,30 następne karmienie 5-6 i następne 8-9 i o 11 pobutka ;D

Cyprysiowa odpukać nie miałam takiego problemu więc Ci nie pomoge

reklama
dziewczyny..mam problem :p moja Ada nic od rana prawie nie zjadla, tylko ciumkala i nic, smoczek jedynie chce, przy tym jest strasznie niespokojna, placzliwa i nie zrobila kupki dzisiaj :( tylko raz lyzeczka podalam jej kleiku troche i 50ml mleczka wypila, od 2 godzin jak zjadla to spi..nigdy nie mialam takiej sytuacji zeby tak az nie miala apetytu, a dzis rano bylysmy u pediatry i mala jest zdrowiutenka :-[ help !!!

Do góry