reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

Pamciu ciesze sie razem z Toba :) :) :)
Gochna dlugi post ale przeczytalam calego, no widzisz, co lekarz to inna opinia i jak tu nie zglupiec ???

reklama
jsorbek - Lenusia urodzila sie z zapaleniem miesnia serca. Na szczescie szybko i skutecznie zostala leczona (dzieki poprawnej diagnozie i najlepszej w Polsce opiece kardiologicznej! :) ) no i dzisiaj juz na dobe ma tylko 245 dodatkowych uderzen w ciagu doby (byly ich tysiace wczesiej, wlasciwie co 2-3 uderzenie jedno bylo dodatkowe), poza tym jakies "epizody" wczesniej byly - teraz nie ma wcale, no i tony gluche byly a powinny byc dzwieczne i takie teraz sa. A te 245 to po prostu wygasajaca arytmia i mamy kontrole dopiero w listopadzie.

Dziekuje Wam ze razem z nami sie cieszycie. Wczorajszy dzien byla dla mnie cudowny! Czulam sie jakbym w totka wygrala! Moje dziecko zaczelo jesc, ma zdrowe serduszko - juz nie mam wiecej marzen. No moze tylko takie zeby tak juz pozostalo. A spaniem sie nie martwimy - damy rade!

martula - zeby zobaczyc ile zjadla waze ja i od razu przystawiam do piersi i po skonczeniu od razu ja waze po raz drugi. Wyniki od sieie odejmuje i co wyjdzie w gramach = wypite mililitry mleczka. A zey zobaczyc czy przybrala na wadze - wazymy ja codziennie mn.wiecej o tej samej porze. zawsze przed kapiela (czyli teoretycznie przed jedzeniem, choc ostatnio zdarza sie ze i przed i po kapaniu karmie bo ona bez smoka jak jest zmeczona wieczorem to by non stop przy cycu wisiala.... ;) )

Magi zapomnialam Ci napisac - witaminy ktore sa przeznaczone dla kobiet w ciazy nie powinny nic zlego robic dzieciom pozniej.

Pamcia rewelacyjna wiadomość!!!! :laugh: :laugh: :laugh: Cieszę się razem z Wami!

Ingusia zrobiła dziś zieloną kupkę z dużą ilością śluzu i ... krwi. :-[ Na końcu wyleciał jej śluz z krwią - objętościowo tyle co mniej więcej łyżeczka od herbaty. :-[ :-[ :-[ W dupie to mam, zmieniam lekarza. Poszperałam trochę i wszędzie piszą, że lekarz powinien zlecić badanie kału. Mój oczywiście nie zlecił, podobnie jak nie zlecił wymazu z oczka. Dostałam nr telefonu do fajnej (ponoć) pediatry i jutro mam zamiar się do niej wybrać, o ile mnie przyjmie. Bardzo sie martwię tą kupką. :-[ :-[ :-[

Czy któraś z Was też tak miała?

Pamcia - dopero doszlam do tego watku - bardzo sie ciesze ze wszystko w porzadku !!!!!!!!!!!! Ze serduszko zdrowe !!!!

Natalia - nie wiem co Ci napisac na te kupki, bo szczerze mowiac nie mam pojecia co to znaczy !!! mam tylko nadzieje ze to nie jest nic strasznego, ale chyba lepiej poradzic sie specjalisty !!

ojojj Nnatalia bardzo mi przykro z tego powodu :-[ ale czym prędzej biegnij do pediatry ale oczywiście innego niż do tej pory

pamcia to jeszcze raz naprawdę się cieszę bardzo bardzo i trzymam kciuki aby i te dodatkowe 245 zniknęły ;D ;D ;D

Natalia, my we wtorek mieliśmy problem ze sluzowata kupka i były w niej paseczki krwi. Lekarka kazała podawc Lacidofil 2xdziennie. Ale wczesniej wypytała mnie co jadłam. Powiedziała ze najczescej jest to wynik alergi na cos co zje matka (u nas na 90 % mleko w czystej postaci), potem ząbkowanie, pozniej jakis wirus. Kazała obserwowac i jak nie minie mimo odstawienia mleka kazała sie pojawić. Ale u nas jest poprawa tzn następnego dnia nie było krwi i sluz zanikał, a dzisiaj kupka było juz ok. JA tak bardzo nie panikowałam, bo dzieciaki siostry tez czasami tak miały - my po prostu łakome jestesmy i jemy to co niewolno. ;D. Mam nadzieje, ze u Ciebie tez sie szybko sytuacja wyklaruje. Moze to reakcja na ten antybiotyk gronkowcowy?

reklama
Natalia tez wycztałam ze taka kupka to ani chybi alergia.. trzymam kciuki za lepsze kupki!

Pamcia - wyobrazam sobie jak musialas sie martwic biedulko!! najwazniejsze ze sloneczko jest zdrowe!! i niech juz tak zostanie!!

Do góry