reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

wanda_23 pisze:
moze zmienia skore na wiosne ??? hehe

Dobre! ;D ;D ;D Niestety co do wysypki to nie mam pojecia. Maly ma czesto wysypke ale popoludniu i zakladam, e jest to ta wysypka kontaktowa.

Wczoraj mielismy USG bioderek i nic na nim zlego nie wyszlo, ale zanim zaczne sie cieszyc pojde jeszcze dzis z wynikami do lekarki i zobacze co ona powie. Z tego opisu nic nie zrozumialam... Mialam Rolanda poprosic o przetlumaczenie, ale zapomnialam, zreszta nie wiem czy i on by cos z tego zrozumial. ::) On rowniez nie ma pojecia co to znaczy ze bioderko jest "ciasne". Ta babka zawsze dosc fajnie tlumaczyla mi o co chodzi w danym schorzeniu, wiec moze i teraz mi wytlumaczy. :p

reklama
Mamy chyba jakiegoś pecha. Dostałam namiary na lekarza ponoć dobrego, ale będzie dopiero w piątek. :mad: Zadzwoniłam do naszej przychodni, żeby zarejestrować Ingusię i okazało się, że jest tylko ta nasza stara pediatra (do kt. miałam już nie chodzić), a ta druga jest na zwolnieniu. Chcąc nie chcąc musiałam isć do tej pierwszej. Powiedziała, że najwidoczniej mała jest uczulona na moje mleko i dała skierowanie do poradni alergologicznej. Zadzwoniłam tam i ... zaczną rejestrować ponownie w maju. ::) Zadzwoniłam więc do prywatnego gabinetu lekarki, która tam pracuje i specjalizuje się w alergiach pokarmowych - terminy do końca kwietnia zajęte!!! Jutro będę dzwonić dalej po alergologach i znajomy lekarz jeszcze ma mi zorganizować namiary na gastrologa dziecięcego. Nie wiem już co robić.

Co do alergii na nabiał to może i to może być, choć nabiału jem naprawdę baaardzo mało. Chciałam 2 tyg. temu przestać jeść nabiał, żeby wyeliminować ewentualność uczulenia na nabiał ale teściówka mi namieszała w głowie i w końcu nie zrobiłam tego. Teraz żałuję, że jej posłuchałam. Od dziś nie jem nabiału w ogóle.

Natalko kochana 3mam kciuki za Ciebie a przede wszystkim za Ingusie.Nie znam sie na tym ale mysle ze bedzie dobrze.

Natalko ja tez trzymam za Ingusię.

Wanda
a może to potówki albo skaza łojotokowa? Maja raz dostała uczulenie wykapałam ją w Oilatum i zeszło, ale do dzis nie wiem na co domyslam się tylko że na nowy koc którego nie zdążyłam uprać a musiałam ją nim przykryc bo stary zabrudziła ;)
Wątpię żeby od proszku jesli uzywaśż go od urodzenia

A wiecie co jest w tym wszystkim najgorsze? Że ja tak bardzo walczyłam o laktację a teraz najprawdopodobniej będę musiała odstawić Ingusię od piersi... :-[ :-[ :-[
Dziś dzwoniłam do alergologa i ma być dopiero w piątek, ale babka w rejestracji powiedziała, że na pewno mnie przyjmie.

Wanda sprawy alergiczne, wysypki itp utrzymują się czasem dłużej niż tydzień. Może przegięłaś z tą czekoladą... ::)

Natalia trzymam za Was kciuki, zebys dalej mogla karmic Mala!

Lekarka powiedziala, ze wszystko ok z bioderkami. Wciaz nie wiem o co chodzi z ta "ciasnoscia" bioderek. ::) Martwilo mnie, ze Maly duzo ulewa i/lub wymiotuje. No i okazalo sie, ze Ati w ciagu ostatniego tygodnia przybral tylko 100gram... Mam przyjsc za 2 tygodnie do zwazenia. Wciaz jest posrodku wagi na swoj wiek, tyle ze w tym tygodniu tak malo przybral. Roland mowi, ze moze Maly poprostu wyrownuje wage, bo wczesniej duzo przybieral.

ja też byłam dzisiaj na USG bioderek i wszystko jest ok nie trzeba już podwójnie pieluchować hura ;D ;D ;D

jestem wlasnie po wizycie u lekarza... nie mam czasu na inne watki narazie - nadrobie wieczorkiem, ale tu chociaz napisze... Jednak to typowoalergiczne wypryski sa :( dostalam dwie mascie - jedna do zrobienia i ta dopiero jutro odbioer, bo bedzie na po 18, wiec akurat pora kapieli, a nie mam nikogo do przyniesienia jej :( no ale ta jest na swedzenie, a ta pierwsza wazniejsza... i oprocz tego mam skierowanie do poradni rehabilitacyjnej, bo zwrocilam uwage na te wykrzywienia w jedna strone, wiec od razu skierowanie dostalam, no i Paulina nie trzyma glowki przy podciaganiu :( w ogole !!! a juz trzymala ladnie, a teraz wcale !!!
no i najgorsza, zapomnialam jej zwazyc no... ale Pati, Paulina chyba wazy cos kolo tego co Atreiiu - bo tydzien temu wazyla 6100 ;D ;D ;D

reklama
Do góry