reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

Agnesa masz tu linka do opisu tych ćwiczeć:

https://www.babyboom.pl/forum/index.php/topic,1349.msg445364.html#msg445364

właściwie to nie wiem dlaczego nie opisałam ich na wątku o zdrowiu...chyba dlatego, że Beatka pytała o nie na Grudniu

Gabi no właśnie byliśmy u dwóch lekarzy-pediatrów i kazdy powiedział że nie trzeba. Hmm.... a moze powinnam chociaz Cebion Multi mu podawać tak profilaktycznie ??? Jak myślicie można bez wiedzy lekarza???
Czy Cebion Multi jest dostępny bez recepty?

reklama
A my z jadlowspisu lekowego wlasnei dzisiaj dostalysmy pozwoleie na odstwaienie metoprololu!!! Tego leku na serduszko! Hurrra!!! Morfologia tez juz znacznie lepsza i wlasciwie w normie ale nie moge jeszcze odstawic zelaza. Za to Pani dr przepisala nam ferrum lek zamiast hemoferu. Podobno znacznie lepiej sie whlania czyli skuteczniejszy no i w slodkim syrpku a nie takie ohydztwo!

No i trzymanie kciukow przez WAs super zadzialalo! Serduszko zdrowe!!!! Boze to najpiekniejeszy dzien zaraz po dniu w ktorym Lenka sie urodzila!!!

Ale troche kiepsko trzymalyscie za zasypianie w ciagu dnia bez monia ;). Wlasnei lezy w lozeczku i kweka. Wlasciwie to juz placze. Od rana przespala sie 2x po ok 20 minut. W drodze do i ze szpitala....ech....

Pamciaw super że Lenusia już zdrowa :laugh: że seruszko ma zdrowe :D Ale się ciesze :D i wyobrażam sobie jaka Ty musisz być szczęśliwa! :laugh:

Pamcia Nie wiedziałam że Lenka miała chore serduszko ale bardzo bardzo sie cieszę że już ma zdrowe ;D ;D ;D

A z paluszka czy głowki jej pobierali krew bo majutkowiz główki ale już nie dam z główki jej pobrać tylko z paluszka

Wysyłam mojego wczorajszego posta, a może nie powinnam bo wszystko sprzysiegło się zebym go nie skonczyła, napisałam go w wordzie i już :p już mi się nie chce zmieniac
To ja wracam jeszcze do tematu pieluszkowania, może wreszcie się uda, to już trzecie podejscie dzisiaj, jak byłam w połowie posta to wyłączyli prąd
Pati my zakładalismy dwie pieluchy złozone tak na ok. 20 cm szerokosci ale niestety okazuje się ze nic to nie dało, przynajmniej wg ortopedy u którego byliśmy wczoraj. Zaczne od tego ze był bardzo niemiły, zero podejscia do dzieci, wszystkie po kolei płakały az na korytarzu było słychać, a do rodziców zresztą tez, mnie się tez chciało płakać po wyjsciu od niego. USG oczywiście nie robił tylko powyginał Iduni nóżki na wszystkie strony, stwierdził ze ma przykurcz i musi nosic poduszke freyka (chyba tak się to pisze) na moje pytanie czy cos się poprawiło z tymi nóżkami od ostatniej wizyty stwierdził ze nie wie bo nie on ją badał, a dałam mu zdjęcie USG żeby mógł porównac no to mowi ze własciwie bioderka już są dobre ale ma przykurcz i dyskutuj tu z takim, w dodatku był bardzo chamski i zero szans żeby wytłumaczył o co chodzi. Musielismy kupic tą poduszke i Idunia ma ją nosic bez przerwy nie wiadomo jak długo, do kontroli kazał się zgłosic za ok. 6 tyg. A termin dostalismy na 14 czerwca bo tyle się czeka, wczesniej nie ma wolnych terminów. Nie pozostaje nic innego jak znowu isc prywatnie żeby się cos konkretnego dowiedziec. Prosto od ortopedy poszlismy do pediatry, prywatnie oczywiście, pani była bardzo miła, super podejscie do dzieci (zreszta sama podobno ma czwórke) pochwaliła Idunie ze ma sliczne rzęsy i świetnie się rozwija, pooglądała jej tez te bioderka i się mnie pyta o co mu własciwie chodziło bo ona tu nie widzi zadnych nieprawidłowości, tez poradziła ze najlepiej by było pojsc jeszcze raz prywatnie na USG żeby się upewnic ale ze wg niej jest wszystko ok. No i bądź tu mądry człowieku. Stwierdzilismy ze niech troche ponosi tą poduszke bo to chyba nie zaszkodzi a w przyszłym tyg. wybierzemy się znowu na kontrole, ale normalnie rece opadają. No to się napisałam, ciekawe czy ktos to w ogóle przeczyta ale doceńcie moje poświęcenie bo zaczęłam pisac chyba ok. 15 w między czasie spimpcyła mi się klawiatura, przestała całkiem działac no ale już jest ok
teraz ide nadrabiac zaległosci

Gochna no widzisz no co lekarz to inaczej gada ::) na Twoim miejscu poszłabym gdzies prywatnie do jakiegos dobrego ortopedy, ale mam nadzieję że wszystko będzie OK :)

Pamciastrasznie sie ciesze,ze Lenusia zdrowa!!!!A zasypianiem sie nie martw!!Grunt że wszystko z serduszkiem ok!!A pobierze troch ferrum i morfologia bedzie super!!co tam zasypianie jakos sobie poradzicie :) :)

reklama
Do góry