reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

reklama
ja tez jestem leworeczna po mojej babci chyba :) i generalnie jest ok

Wiolus apeluje o nie operowanie buzki malutkiej! wiesz kompleksy mozna miec z roznych powodow - ja mialam bo mi szybko urosly piersi a innym dziewczynom nie - no koszmar :) teraz mi sie chce z tego smiac :) :) no i jeszcze kupa innych

kazdy je ma jak swiat dlugi i szeroki :)

Maja ma kupki roznorakie :) a martwic sie nalezy jak tej galaretki jest duzo na pewno rzuci sie wam w oczy ze za duzo jest

mi doktorka tez kazela odstawic cebion i zosttawic tylko D3.Znam bol z podawaniem lekarstw,tyle ze Hania ladnie przyjmowala.Ale 2xdziennie antybiotyk2xcebion D3 lakcid i jeszcze Pyrosal 2x dziennie,a jak zeszlam razem to tych leko w bylo jesdzcze wiecejj.Masakara!

No a Lakcid to sa bakterie zapomnialam...a probiotyki przy antybiotykach

Hej,

Wiolus i Emma wspolczuej kolek...Lenka ich nie miala. Ale powiem WAm ze jak mi nie jadla to mowilam sobie ze wolalabym kolki, bo kolki nic zlego dziecku nie zrobia a niejedzenie tak....no coz kazdy ma jakis urok z dzidziulkiem, ale grunt ze zadna nic powaznego.

GochnaR oczywiscie ze powiedz pani dr ze soczkow nie podajesz. Nie czujesz tego i juz.

Paula Lence tez sie wl;oski wytarly po bokach i placuszek z tylu. Boki juz zarosly a placuszek jest nadal. No i jak u Gabi - mamy na szyjce dlugie smieszne wloski, a raczej pioreczka.:)

Agnesa Lenka nie ma wprawdzie problemow z mniesniami ale z tego co slysze dookola to cwiczenia cuda potrafia zdzialac. Sluchaj a jak Ty bedziesz na tej rechabilitacji w Instytucie (rozumiem ze w Waw) to moze sie gdzies na spacerek razem wybierzemy? Mieszkam ok 30 min spacerku od Instytutu. W razie czego zapraszam na herbate!

Cyprysiowa - wydaje mi sie ze Twoj lek jest na to samo co nasz (lacidofil). Generalnie to nie lek a bakterie ktore na uklad pokarmowy robia dobrze. Ale byc moze sa jakies male roznice i mysle ze najlepiej zapytaj w aptece.

Laski Wy mowicie o podawaniu lekow...? Lenka od 3-ego tygodnia zycia bierze:
- Cebion 2x5kropli
- Devikap 1 kropla
- Metoprolol (serduszko) proszek 2x2mg
- Hemofer 3x7 kropli
- kwas foliowy 1x pol tabletki
- wit B6 1x pol tabletki
- lacidofil 2x1 kapsulka.....

I tak dzyń w dzyń....rano i wieczorem plus Devikap (wit D3) pomiedzy bo nie moze sie laczyc z zelazem no a ze zelazo (hemofer 3xdziennie to jeszcze to pomiedzy..... ;) Ale Lenka jest juz przyzwyczajona i nawet jej niczym nie rozcienczamy tych lekow. Pieknie polyka. Ale zal mi jej strasznie bo te mikstury sa OHYDNE! Mam nadzieje ze jutro Pani kardiolog powie ze metoprolol wywalamy z jadlospisu. Chociaz to.... :p

Pamciaw ja tez daje Hemofer i kwas foliowy a robiłas badania czy profilaktycznie ??
Tylko żelaz 2x5kropel
Cebion tylko raz i vigantol co dwa dni bo ma małe ciemiaczko

Ja nie profilaktycznie Maja miała robioną morfologię i wyszła niska i dlatego k. foliowy i żelazo daję
a oprócz tego tylko na zmiane vigantol i cebion co drugi dzień
i Bobotic na kolke ale z czterech razy dziennie zeszłam do dwóch juz pomału będę odstawiać

reklama
Jeny dziewczyny ale Wy dajecie mnóstwo tych lekarstw i witamin swoim dzieciaczkom, czytam i oczom nie wierze ::)
ale jak trzeba to trzeba. My nic nie dajemy Kacperkowi, nawet D3 nie kazała dawać bo małe ciąmiączko jest i nie trzeba.

Do góry