reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

Agnes ja profilaktycznie w zyciu bym niczego nie dawala bo jestem wrogiem lekow. Niestety musze. Hemofer, kwas foliowy i Witamina B6 to dlatego ze Lenka ma lekka anemie....Nie wiem skad ja ma bo ja cala ciaze super morfologie mialam i generalnie zawsze super morfologie mam... :(

reklama
pamciaw pisze:
Agnes ja profilaktycznie w zyciu bym niczego nie dawala bo jestem wrogiem lekow. Niestety musze. Hemofer, kwas foliowy i Witamina B6 to dlatego ze Lenka ma lekka anemie....Nie wiem skad ja ma bo ja cala ciaze super morfologie mialam i generalnie zawsze super morfologie mam... :(

ja dokładnie to samo ok 12-13 w ciaży miałam a teraz majutek ma 10,5. A ale czytałam na necie że dzieci ok 3 m-ca zazwyczaj maja anemie tzn spada im żelazo bo coś tam co miały od matki jeszcze z brzucha juz im się skończyło i dlatego mają braki

co do anemii to ja cala ciaze mialam i bralam leki(po lekach najlepszy wynik 10)
a leki to ja daje dziennie tylko wit.D3 i witC w kropelkach profilaktycznie bo maly czesto dostaje katarku.

my dajemy 1x5 kropelek cebionmulti i 1x1kropelka vigantolu a i jeszcze dwa razy dzienni sab simplek 7 kropelek też już po malutku odstawiam ale stopniowo wcześniej dostawała 4-5 razy dziennie

Ja podaje Oli wieczorem 2 kropelki vigantolu i rano 3 kropelki cebion mulk]ti.Do tego 3 razy dziennie dedbridat i mniej wiecej po kazdym karmieniu ok 8 kropelek sab simplex no i mloda dzis miala raz kolke.Ale miala 10 min.

My dajemu jedna krople Vigantolu, ale troche na wyrost, bo pediatra powiedziła, ze w zasadzie nie ma potrzeby tylko ze wzgledu na zime profilaktycznie zlaleca, dwa razy dziennie debridat na ulewanie i od wtorku lacidofil dwa razy dziennie, ze wzgledu na brzydkie kupy.

Cyprysiowa Lacidofil to ma taki skład: Bakterie kwasu mlekoweg: Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus acidophilus plus substancje pomocnicze kwas askorbowy, stearynian magnezu, maltodekstryna, zelatyna

Paula żadnych witamin ??? Ja też nie daję czystej D3 ale podaję Cebion Multi 5 kropelek tam jest D3 i lekarz mów że wystarczy :)

ja daje 5 kropel multicebionu i 1 D3 (chociaz przez 3tyg mam dawać po 3krople bo mały ma jeszcze miekkie kości czaszki)

Cyprysiowa Lakcidofil ma więcej jakis bakterii od Lakcidu

reklama
Czesc Dziewczyny,

Paula, dzieki, ze sie odezwalas. Poszukam tego postu, w ktorym opisujesz Wasze cwiczenia. Moze czesc z nich bedziemy wykonywali przez te 2 tyg. A dawno to opisywalas i czy w watku zdrowie (odpowiedz prosze jesli pamietasz)?

Pamciaw, dziekuje za propozycje spotkania. Byloby bardzo fajnie, tylko obawiam sie, ze u nas to bedzie utrudnione, bo my wczesnie rano musimy to jakos zalatwic, bo tatko nas musi zawiezc, odwiezc i jechac szybciorem do pracy. Ale byc moze ustala mi takie godziny rehabilitacji w nastepnych tyg., ze bede musiala sama jechac, wtedy bardzo chetnie z Kubusiem poznamy gwiazdy :). Ale niezaleznie od tego chetnie zaprosimy Was do siebie. Jesli Bialoleka (dokladnie na przeciwko CH Targowek) to nie jest dla Ciebie drugi koniec swiata, albo jest, ale mialybyscie ochote nas odwiedzic to my serdecznie bedziemy z Kubusiem Was witali :)

Tez jestem zdziwiona, ze tyle roznej specyfikow podajecie dzieciaczkom. Kubus dostaje tylko 1 kropelke D3. Odpukac - na razie nie chorowal. Tylko, ze ja jestem bardzo anty nastawiona do wszelkiego rodzaju lekow itp., wiec nie nalezy sie mna sugerowac :) A swoja droga od jakiegos czasu sie zastanawiam czy na podstawie naszych grudniowych dzieci mozna stwierdzic, ze dzieci karmione wylacznie piersia sa mniej narazone na infekcje? Moze zrobimy taka mini sonde?

Pozdrawiam,
Agnieszka

Do góry