reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

Kacperek tez ostatnio robi ciemnozieloną kupkę i juz taką gęściejszą, ale ja się tym nie martwię, czytałam w gazecie o dzieciach że może być różny kolor kupki i tylko jak jest śluz albo krew to trzeba na to zwrócić uwagę.

reklama
Cyprysiowa Lenka jak zaczela brac zelazo to tez zaczela robic ciemnozielone kupki i to raz na 4-5 dni! Teraz od tygodnia dostaje lacidofil i wrocily do koloru zoltego i jest jedna dwie dziennie. A Ty z tego co pamietam dajesz mieszanke nie piers, a w mieszankach jest zelazo i to wtedy normalne. Mozna zawsze dac lacidofil

Lece spac bo jutro raniutko do CZD!

trzymajcie kciuki za serduszko, jedzenie i brak smoczka.....;)

papapa

Pamcia trzymam kciuki!!! :)

Kacperek robi średnio raz dziennie kupkę, a kolor to by się zgadzał z tym co Pamciaw pisze, bo ja dokarmiam sztucznym.

Dziewczynki czy Waszym maluszkom wycierają się włoski ??? Kacperek zaczął mi łysieć ;) :( wycierają mu sie włoski po bokach :( może to wina szamponu ???
A tak wogóle to jaśnieją Mu włoski, od skóry rosną mu już blond :) będzie blondynek po mamusi :D

No właśnie, u nas ostatnie kupki zielone jak trawa, cholera, co ja zjadłam ???

Paula Kamilkowi wogóle nie zmienia się owłosienie od urodzenia, cały czas ma tyle samo włosków :)

Jesli jest sluz w kupce to co powinno mnie zaniepokoic ??? tzn. ja niewiem jak to powinno wygladac bo dzis zauwazylam ze w kupce Oli jest malutki sluz gdzies na 3 moze 4 mm ale kupka byla normalnego koloru.Zaznacze ze dzis caly dzien kolkowala  :(
Cholera ja juz nie moge z tymi kolkami,zaczelam podejzewac ze poprostu MUSZE cos jesc co Oli nie pasuje bo ma kolke po kazdym karmieniu a kiedys tak nie miala.Jutro postanowilam pic tylko wode mineralna i zdrowiutko sie odzywiac(nie to co teraz)i zobaczymy.....Zwalam na cherbatke dla mam karmiacych i cherbatke koperkowa bo kiedys cos pisalyscie o ziolkach ale nie mam czasu teraz tego szukac (chyba Magdus pisala)

O widze, ze nie tylko ja mam problem z zielonkawymi kupkami. Kolorem to się tak bardzo nie martwiłam, bo tez czytałam ze przy mieszankach moze być zielonkawa, a ja przeciez dokarmiam. Tylko jak przedwczoraj zobaczyłam ten śłuz i pasemka krwi to si ebardzo przestarszyłam. Ale jak zadzwoniłam do lekarzycy to przepytała mnie o diete i stwierdziła ze to po mleku tkóre pierwszy raz piłam dzien wczesniej. Kazała dawac lakcid lub lacidofil i obserwowac. Generalnie powiedziała, ze zazwyczaj sluz pojawia sie przy w kolejności jako reakcja alergiczna, przy infekcjach wirusowych i podczas ząbkowania. Infekcje i zabkowaie wykluczyła, bo Gaba nie kaszle nie ma katarku ani nic, ząbkowanie raczej tez, bo troche zawczesnie.
Wioluś ten sluz to wyglada jak galaretka i na pewno go zauważysz.

Paula, Gabie tez sie włoski wycierają, to od kręcenia główką, moja kreci, ze mało jej sie nie urwie i na "trasie" tarcia, włosków prawie nie ma. Smiesznie to wygląda.

Paula u mnie też się wytarły włoski z tyłu jest kompeltny łysolek tylko takie długie zostały przy samej szyji śmiesznie to wygląda ;D to od krecenia główką nie od szamponu ;D ;D

Paula u mnie nie miało co się wytrzeć ;D ;D ;D

jeżeli chodzi o sluz w kupce to czytałam ze jesli nie pojawia się często to moze byc przez to za dziecko połyka katar :p

reklama
No właśnie dziewczynki Kacperkowi zaczynają się wycierać po bokach tak jak przekreca główką ::) mam nadzieję, że cos mu zostanie :p

Do góry