reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

zgadzam sie z Agnesa - to samo slyszalam na temat wapna, wiec Beatko mozesz smialo podawac.

Co do przegrzania to Stasiek ma potowy na glowce za uszkami i troche na pupie od badziewnych pieluch z Leadera; dzis Slawek znalazl promocje na Happy to kupilismy kilka pak - nigdy sie na nich nie zawiedlismy, uwazam ze sa najlepsze.

Oczko juz ok, nie ropieje, pare spioszkow sie zebralo przez caly dzien, jeszcze do konca tygodnia bede przemywac herbata i neomycyna.

reklama
Wiecie co czasem sie zastanawiam od czego zależy to że jednym pasuje to innym coi innego ja jak słysze happy to mnie krew zalewa w życiu gorszych pieluch nie miałam a inni sobie chwala ::) ::) ::) zawsze mnie to dziwiło no ale w sumie dlatego pewnie tyle ich rodzajów :p 8)

Jak ostatnio byłam u lekarza to też u Kuby stwierdził AZS .... na pleckach Kuba miał takie placuszki lekko się łuszczące .... kazał mi kupić Topialyse - kremowy żel do mycia z serii SVR (w aptekach można go dostać), pamiętam że właśnie kosztował coś ponad 60 zł ale po kilku dosłownie myciach plamki zeszły

Witam!!

Moja córa ma stwierdzone małe zmiany atopowe skóry.Wysypke/zmiany ma na nóżkach (na łydkach).
Stosujemy krem Elidel (bezsterydowy) - cholernie drogi, tubeczka 15 gramowa to koszt 115,-) stosujemy go sporadycznie, a na codzien smarujemy te miejsca maścią robiona na recepte, skład maści: 1% kwas borny, Euceryna, Lanolina.
Kosmetyków używamy firmy Oliatum: płyn do kąpieli, mydełko (na zmaine), szampon.
Przy dużych zmianach (nie u takich małych dzieci jak nasze) stosuje sie już kremy sterydowe.
WeroNisi nie ma tego dużo, dość szybko sie goi, ale nawraca :(
NIE możemy stosować np. herbatek instant i jak zje za dużo jabłka to też zmiany się nasilają. Jabłka możemy podawac, ale NIE codzienie - żeby nie przesilić organizmu.
Mleko BebilonPepti pije - ale to na uczulenie na białko mleka krowiego.
AZS to okropna "choroba"

Beatko jak dla mnie to troche na wyrost no ale nie ja jestem lekarzem, faktem jest że miał te placki na pleckach bardzo bardzo dłuugo i nie chciały zejść, czasem były mniej a czasem bardziej nasilone ale zawsze w tym samym miejscu, na sczęście odpukać narazie przeszło :)

My mamy krosteczki na policzkach i trochę na brzusiu...Na brzuszku to jest takie suche...I do mycia i smarowania mamy produkcty z firmy emolium...

Boże, teraz jak Was czytam to chyba mamy to samo, ale u nas nazwano to po prostu alergią pokarmową. Powiedzcie mi czy to to samo?  :-[ :-[ :-[

Wandzia biczuję się publicznie i przyznaję Ci rację w kwestii czyszczenia uszu. Byłam dziś u laryngologa i na moje pytanie "jak często powinnam czyścić dziecku uszy?" odpowiedział "nigdy!!!". Nie można absolutnie niczego wsadzać do uszka, tylko z wierzchu wacikiem zgarnąć miodek, który wypłynął.

reklama
Temat - ZĄBKI MALUCHOW wraca ;)
Dziewczyny, zobaczcie - zamierzam znalezc te paste Nenedent baby i ja zakupic dla Kubusia. Z tego co wyczytalam na roznych forach wydaje sie byc idealna dla takich maluchow jakie my mamy. Producent jest ten sam co tego zelu na zabkowanie - Dentinox. Podobno w wersji niemieckiej, jest napisane ze dziecko moze polykac te paste.
Sa tez inne pasty dla takich maluchow, ale wywnioskowalam z tego co wyczytalam, ze sa wiele gorsze.

Podaje Wam link do opisu tej pasty - http://www.miralex.pl/?product,pl,79

Kosztuje ona ok. 20zl. Takze nie jest to zaden majatek, mimo ze podobno jest ciupenka tubka.

aOla, nasza specjalisto od zebow, wypowiedz sie prosze na jej temat jak cos wiesz.

Pozdrawiam, Agnieszka

Do góry