reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

przeciagi na przegrzanie ;) Stasiek mial ostatnio taka przygode, zawialo go gdzies, byl zgrzany i strasznie zaczelo mu ropiec oczko, cale zasnute bylo jakby blonka i ropa zbierala sie wielkosci groszku, ale w sumie to moglo byc od wszystkiego - i przeciagu, i przegrzania, albo moze rozdrapal sobie potowki i przeniosl do oka, albo brudne raczki od raczkowania, licho wie, w kazdym razie lekarka kazala przemywac czarna herbata, zeby odkazac i zapisala nystatyne w masci. Pomoglo i jest ok.

za to zabkow ani widu ani slychu, nic :)

i tez czesto lapie sie za uszko i gmera.

reklama
Miki ma atopowe zapalenie skóry...Pewnie od żółtka albo biszkopcika! Normalnie bomba. Kremi żel pod prysznic kosztowały mnie dzisiaj 66 zł...

Beatko - wapna nie moze zaszkodzic... wrecz przeciwnie, wapno jest odczulajace tak samo jak witamina C - podawalabym i jedno i drugie, bo chyba to zapalenie skory jest zwiazane z jakims uczuleniem, czyz nie ???

A więc zaraz podam małemu to wapno. Gdzieś chyba mi sie obiło o uszy, że nie powinno już się go teraz podawac, że chyba na coś szkodzi...Ale nie wiem. Moze to nawet nie o wapno chodziło. Hi hi.

Wanda - tak, tak uczulony jest Mikołaj na cos, tylko jeszcze nie wiem na co...Wszystko co moze uczulac musze odstawic..

ło matlo aOla ale artykuł :(
Nie wiedziałam zę przegrzanie może mieć az takie skutki 8) ale dobrze żę jestem przeciwna i maja zawsze na letniaka -bez przesady oczywiscie

reklama
Z wapnem to jest tak - tak nam powiedziala nasza pediatra (a jest naprawde rewelacyjna!!!), ze odchodzi sie od podawania go dzieciom w trakcie infekcji gardla, bo wysusza (nie wnikalam, ale rozumiem, ze jak jest suchy kaszelek czy cos podobnego), ale gdy nie ma infekcji gardla to wapno jest dobre, wlasnie np. przy uczuleniach, bo ma wlasciwosci odczulajace.

Wspolczuje AZS! Dlatego ja tak uwazam ze zbyt wczesnym podaniem niektorych rzeczy do jedzenia, bo nie wiadomo kiedy co moze zaszkodzic, a pozniej przez wiele miesiecy/lat dziecko sie meczy a rodzice z nim. Byc moze okaze sie to cos innego u Mikiego! Trzymam kciuki, zeby to bylo zwykle uczulenie, ktore szybko przejdzie!

Co do przegrzewania, to u mnie na osiedlu sa dwie mamy, ktore w te najgorsze upaly trzymaly swoje dzieci opatulone szczelnie w rozkach. W szoku bylam!

Pozdrawiam,
Agnieszka

Do góry