reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

Ola..moj Al..kocha kobiece piersi nad zycie :D..o smoczku czy butli z innym mlekiem nie chce myslec..:)..a wiec tak..trzeba ograniczyc bialko..czyli odstawic twarogi..sery..one najbardziej uczulaja...no i ogolnie nabial..wwzystko co ma duzo bialka..odstaw i obserwuj..ja nie jem twarogow ..sery jem ale nie czesto ..jeden plasterek sera jest rowny szklance tlustego mleka....a ja jestem straszny mlekopij..ogolnie wole nabial bardziej niz wendliny

reklama
Didi ja już od dwana nie pije mleka nie jem serków i wogóle ostatnio z mlecznych to tylko masło
Zastanawiam się jak jest z tym Lakcidem bo przeciez on jest na kwasie mlekowym a ja mu daje (ze wskazań lekarskich) 2razy dziennie Może to mu zamiast pomagac-uczula?

Ola mój Kamilek też dośc długo robił takie rzadkie zielone kupki i też sie bardzo przejmowałam, bo nie wiedziałam, czy traktować to już jako biegunke czy jeszcze nie, a to było jak Kamilek miał może 2 albo 3 tygodnie :(więc aż ryczałam pamiętam ::) Ale faktycznie lekarz powiedział, żeby się tak nie przejmować i podawaliśmy mu ten Lacidofil. W końcu samo przeszło bo ten Lacidofil chyba niewiele pomógł. Lekarz mówił, że dopóki nie ma wiele śluzu czy krwi to nie ma się czym aż tak martwić. A że tych kupek nie było aż tak wiele w ciągu dnia, więc za biegunkę tego nie uznałam. A teraz też czasem zdarza się, że taka zielona kupka ( z takimi trawiastymi farfoclami ) się pojawi, ale już nie zwracam tak bardzo na nie uwagi. Ale oczywiście jeśli się martwisz, to skonsultuj się z lekarzem ...

Dziewczyny bardzo sie boje bo moja Ola juz ponad tydzien kupki nie zrobila co mam robic? boje sie !!!

Wiolus nieprzejmuj się, jak mała niemarudzi to wszystko jest ok ;) Weronika nierobiła kupy aż 16 dni !!dopiero niedawno zrobiła :D Też się przejmowalam, bo mała puszczała śmierdące bąki, ale niemarudziła i wszystko było ok ;) Gdzieś czytałam, że jak dziecko nierobi długo kupy to oznacza, że prawie cały pokarm wykorzystuje organizm i nie ma co wydalić tylko puszcza śmierdzące bąki i to zupełnie naturalne :)

Dzieki wielkie Agnes chyba Cie ozloce ;D a juz sie bardzo martwilam ze cos nie tak i juz mialam swoje filmy ze moze sie nie najada itd. dobrze ze wszystko ok. teraz to bede czekac na ta kupke ciekawe kiedy zrobi ::) a jak zrobi to napewno sie obsra jak Twoje dzieciatko ;D

Wiolus moj Kruszynek robi kupki co 5 dni i [ptwierszam to co mowi Agnes - jest to narmalne, bo pokarm z piersi jest ubogo resztkowy.

aOLA ja stosowałam trilac jest bardzo dobry to jest coś jak lakcid może on zadziała u twojego maluszka

odpukac ostatnia kupka była ładna ;D
Zdanka dzięki jak cos to spróbuje chociaz mam nadzieje ze nie będę musiała

reklama
tak więc znowu poszłam do lekarza ale do innego do tego co napoczątku tyle ze potem była na urlopie i kazała mi wszystko odstawić i zrobić badanie kału Dała mi skierowanie tak więc od jutra jeździmy z kupką I jeśi nic nie wyjdzie w kupce to mam się nie przejmowac bo widocznie taka jego uroda tzn tych kupek
Zważyła małego i ten przez 17dni przybrał 480g ;D waży juz 5600 więc najważniejsze ze przybiera

Do góry