reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

Kacperek pije soczki i herbatki z butelki ale tez chciałam kupić mu taki kubeczek i zobaczyć czy będzie chciał pić....mamy taki kubeczek z ustnikiem ale to jest raczej kapek bo jak przechyle to leci z niego ciurkiem więc pewnie jest dla starszych dzieci....
Gabi a z tego Aventowego jak przechylisz to leci czy dopiero jak pociągniesz ???

reklama
ja mam tez z aventu ale z twardym ustnikiem ale Piotrus najchętniej pije łyżeczką Butelka zupałnie odpada a próbowałam już aventu nuka i nuby ::)
musze dokupic miekki ustnik
Paula a nie wyciągnęłaś przypadkiem takiej gumki która jest pod ustnikiem? Bo ja tak zrobiłam i wtedy sie lało

Joeey u nas bylo tak samo z krosteczkami przy buzi - masz racje, to od smoczka, postaraj sie zrezygnowac calkowicie z niego, zosatw tylko do zasypiania ewentualnie jak b marudzi, bo kazdy uczula jeden mniej drugi bardziej. Jak najczesciej wycieraj brodke, kilka razy w ciagu dnia przemywaj przegotowana woda i osuszaj, podtsawa to trzymac sucho i zobaczysz, ze szybko nastapi poprawa.

Co do potowek to Stas tez ma w okolicach szyjki i faldkach gdzie sie poci, a poci sie mocno, czasem cala glowka mokra, ale czesto podczas zabawy klade go na podkladzie jednorazowym na golaska i w ciagu dnia kapie w letniej wodzie, uwielbia to polewanie i od razu sie lepiej czuje. W nocy spi w cieniutkim rampersie - kupilam ostatnio w Biedronce po 5 zeta, cienki na ramiaczkach, a nozki jednak do kolanka przykryte i o to chodzi.

Beatka zapomnialam Ci wczesniej odpisac o badaniu kalu. ja nie wiem dokladnie co powinno byc napisane, bo juz nie mam tych zlecen ale nasza lecznica ma gotowce w ktorych lekarz tylko kwadraty odchacza. Wiem na pewno xze bylo pasozyty I, pasozyty II, pasozyty III, badanie w kierunku SS, badanie na cysty lamblii (ELISA), posiew kalu. WIecej nie pamietam.....

Magi super Oliwka przybrala!!! A na tym zdjeciu ktrore pod postem sie umieszcza jest taka slodka pipi! Sliczna! Prawie jak moj lysolek ;) :D A co do niekapkow to ja niby jestem przeciwna, ale pisze niby bo jezeli dziecko nie pije a z niekapka by wypilo to oczywiscie ze jestem za!!!

Wandzia, Paula dzieki za odpowiedz o ulewaniu. Tak sobie podskornie myslalam ze to nic takiego

a z raji mega upalow ( u nas w cieniu 38 dzisiaj) pod wieczor wyciagnelam Lence jej wanienke turystyczna (dmuchana) ktora z powodzeniem moze udawac basenik, wlalismy jej letnia wode, wrzucilismy jej wodne zabawki i Mysza do wody powedrowala na dobra godzine jak nie dluzej....Ale miala radoche!!! To byl genialny pomysl!!! Dziecko odzylo. Byla kompletnie padnieta i marudna (jak na nia) i nic nie mowila ( a normalnie jej sie pysiak nie zamyka, jak jej mamie... ;) ) a po kilku minutach w woddzie szalala jak nie wiem. Dobrze ze bylam w stroju kapielowym bo na tarasie wszystko tonelo w wodzie. Lenka wychlapywala jak mogla - raczki, nozki pracowaly jak wiatraczki. Bardzo polecam na te upaly dla Waszych pociech!

reklama
Do góry