reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

Olu dzięki! czyli Piotruś tez nie przybiera jak szalony :laugh: ciekawe czy to dlatego ze na piersi ??? bo Ida jednak cały czas głównie na moim mleku, ciężko ją przekonać do czegoś innego, coś tam je ale jak ma do wyboru cycek czy cokolwiek innego to zawsze wygrywa cycek :) muszę ja zacząc poważnie przyzwyczajać do innych rzeczy bo zostały nam 2 miesiące, 1 września wracam do pracy :)

reklama
zdanka zakupie ta masc ;) dzieki :)

jak sie okazalo, didi mialas racje i to rzeczywiscie od smoczka (uff... dobrze, ze nie alergia) a dokladnie od plastiku, dostalismy jeszcze dodatkowa masc i zalecono zmiane smoczka naturalnie, i musialam kupic brzydalka bo tak go nazwalam - tego z chicco celego kauczukowego :laugh: Ada tak sobie go polubila - czesto jej wypada bo taki obslizgly :laugh: a poniewaz brzydalek to teraz juz zaczniemy walczyc ze smokiem ogolem i powoli bedziemy go w ogole eliminowac ;)

Ada tez ma potowki w miejscu kladzionego pampersa, z tylu w okolicy krzyza :( nadmanganian potasu mowicie skuteczny :)

A jak jest u wszych dzieci z poceniem sie ??? Mojemu Oskarowi strasznie poci sie glowka nie wiem czy to normalne ???

a jutro idziemy na szczeionko to sie dowiem ile wazy i mierzy ale ostatnio czyli 6 tyg temu waga 7100 i wzrost 63 wiec to jest malutki mezczyzna ;D ;D ;D podobnie jak Paulowy Kacperek ;D ;D

Gabi Kacper tez ma non stop spocona główkę jak jest taki upał a jak je to musze go kilka razy wycierać ::)

Gochna ja też wracam do pracy od 1 września mimo iz ja nie nauczycielka :p

Gochna i Ola zamykamy peleton wagowy! ;) Piotrus nie dosc ze ma te same wymiary to i przybiera dokladnie w tym samym tempie co Lenusia.

Ale chyba nam zey troche dokuczaja....nie wiem, troche jest bardziej marudna niz zwykle...no i w sobote zwymiotowala 3 razy i dzisiaj raz. Jakos nie spanikowalam bo to bylo za kazdyn razem na koniec jedzenia i moze to nalezaloby nazwac ulaniem ??? nie wiem, w kazdyn razie wyloalo sie i Lena zaraz byla usmiechnieta i rozbrykana....czy to moze byc ood zebow?

a co do odwodnienia to juz nie ma zagrozenia bo oprocz mojego mleka Lenia nauczyla sie pic wode. 100-125ml na dzien pije.

Pamcia - to moze byc i od zebow i od upalow - mleczko szybciej sie wazy ze tak powiem :) Paulinka tez czesciej ulewa w upaly... zreszta jak jest zimno to nie ulewa tylko beka :) i mnie sie wydaje ze to tez od upalow jest, a moze nawet przede wszystkim :)

Bylismy dzis na wazeniu, Oliwcia pieknie przybrala tym razem i wazy 7230, czyli przybrala prawie 800 gram od ostatniej wizyty. W porownaniu z poprzednimi wagami to rewelacja! Jednak poprzednia dieta-wylacznie cyc byly dla niej niewystarczajace. Dluga jest na 69 cm :) Pod wzgledem dlugosci jest na 90 centylu a waga jej wskoczyla na 50. Tylko pic mi nie bardzo chce i dalej meczy sie z zatwardzeniem :(

Wanda a wiesz że cos w tym chyba jest bo zauwazyłam, że Kacper też teraz więcej ulewa a mniej beka  ::)
także może to byc od zębów albo od upałów  ::)

Magi to super że Oliwcia tak ładnie przybrała i że taka długa jest :)

Acha - w sumie nie wiem czy nie powinnam o tym na zakupach, uzywacie kupkow niekapkow?? Kiedys byl juz ten temat i wiekszosc z Was chyba je skrytykowala, ale Oliwek nie ma checi picia ani wody, ani sokow, nie wiem - moze zmiana sprzetu by ja jakos zachecila moze?? No cos tam oczywiscie pije, ale glownie pluje i odpycha butelke. Wiec zastanawiam sie nad niekapkiem. Jesli macie to jaki??

reklama
Do góry