reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

Gosia Piotruś ważył 5.04 (czyli w 4msc) 6070 a 2.06 (czyli w 6msc) 6750 czyli w ciągu 2msc przybrał 700g Zaczął mi spadać z centyla Ale smignąl w cm i wcale nie wygląda na chudego nóżki są jak serdelki ;)
idę wtym tygodniu na szczepienie to zobacze jak przybrał

gratuluje Mai czy tylko mój jest szczerbaty ??? no tak matka pracuje w gabinecie stomatologicznym a dziecko zębów nie ma ;)

reklama
dziewczynki, ktore mialy problem z buziolkami maluszkow - juz sie zagoily ??? bo Adzie te liszaje sie pogorszyly, wyglada to strasznie, jak bylam u pediatry wykluczyla skaze i kazala smarowac mascia cutibaza to takie nayluszczajace no i nic a nic nie pomoglo, albo to alergia albo to od smoczka bo co dziwne, wystepuje w tym miejscu gdzie smoczek sie odciska ::) jutro znowu pojde do lekarza, czy mozna isc z maluszkiem do dermatologa bez skierowania czy to wlasnie lekarz powinien wypisac ???

joeey..wiec co ja czytalam ze dzieci ktore strasznie sie slinia takia wysypke dostaja ale mozliwe ze to od smoczka bo moj siostrzeniec tez tak mial..ale zapytaj lepiej lekarza

My tez bezzebni. ;D Mi to pasuje, bo piersia karmie. Ponoc ja mialam pierwszega zeba w 8 m-cu, wiec sie nie martwie. Pewnie to rodzinne! ;D Moj malutki rodzinek... :laugh:

Witam!
Dziewczyny, czy macie jakiś złoty środek na potówki??
Moja Mała w domu jest juz na golasa i tak cała upocona. Potówki ma na szyi i pleckach (drobniutka wysypka - prawie jak róyczka).
Czym smarujecie te potówki??

Pozdrawiam

W piątek byłyśmy na szczepieniu... WeroNiśka waży 9500 gram :-) mierzy 76 cm :-)
Od 9 czerwca jest Jednozębna :-) teraz drugi juz prawie, prawie widać.

Niśka przy narodzinach ważyła 3540, mając 4 tygodnie 4400 gram, 6 tygodnie 4900, 3 miesiące 6150 gram, 4,5 miesiąca 7200 gram no i teraz 6 miesięcy 9500 gram.
Lekarz powiedział, że na tym mleku (BebilonPepti) dzieci właśnie tak solidnie przybieraja na wadze. Jest ono kaloryczne.
Pozdrawiam

Gratulacje ząbolka Majeczce
Weronisia to niezła klusia ;) ciekawe ile Ewa waży ale jutro idziemy na szczepienie to się dowiemy

Joeey jak Ewa ma jakieś krosteczki na twarzy to ja jej smaruje na noc cieniutką warstwe LATICORTEM super maść rano nie ma śladu jak jakiś zostaje to następnego wieczora poprawka ;D i już wtedy to naprawde nie ma śladu ;D
przepisał to mi pediatra i tak sobie długo długo leżała w lodówce aż stwierdziłam że musze ją sprawdzić okazała się naprawde świetna nawet dziś do niego dzwoniłam czy moge ją stosować bezkarnie raz na jakiś czas to znaczy tak mniej więcej raz dwa, razy na tydzień- dwa tygodnie powiedziała że jak najbardziej :D

reklama
Kacperek już zdrowy!!!! :laugh: :laugh: :laugh: od czasu do czasu jeszcze gdzies trochę zakaszlnie ale poza tym jest juz dobrze, katarku tez juz nie ma :) jeszcze dajemy syropek ale tylko do czwartku, zeby wszytsko ładnie do końca sie oczyściło :) a potówki po kąpielach w nadmanganianie potasu zniknęły :)
Życzenia powrotu do zdrowia najwyraźniej momogły :laugh: :laugh: :laugh:

Bartyś Kamilek mierzy 64 cm ??? a ja myślałam, że tylko mój syncio taki malutki ;) Kacper miesiąc temu mierzył 64 cm i ważł 7410g teraz idziemy na szczepienie dopero po 17 lipca to sie zwazymy i zmierzymy....

no i Kacperek też nadal bezzębny widac mu tylko 2 białe punkciki na dziąsełkach ale ząbalki nie wychodzą ::)

Dorotko nam lekarz na potówki zaleciła kąpiel w wodzie z nadmanganianem potasu i juz po drugiej takiej kapieli była bardzo duża poprawa, a po trzeciej juz nie było śladu potówek :) oczywiście jak sie znowu pojawią to kapiel trzeba powtórzyć....a i my niczym nie smarujemy.

Do góry