reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

ketsa no tylko mi chodziło o to że tak wyrażnie to słowo powiedziała a świadomie bo powtórzyła a nie wiesz takie tam bibibib :laugh: :laugh: :laugh:

reklama
Dziasiaj byliśmy u lekarza, napisałam o tym na grudniu ale jeszcze tutaj powtórze....
Byliśmy na kontroli u lekarza u innej lekarz niz poprzednio, no i jeszcze Kacperkowi coś tam charczy, dalej mamy brać Eurespal a oprócz tego przepisała nam jeszcze Ambrosol i syrop prawoślazowy mam nadzieję że jeszcze z tydzień i mu to przejdzie. A te krosteczki to są potówki i kazała nam kąpać Kacpra w wodzie z dodatkiem nadmanganianu potasu i powinny zniknąć a jak się znowu pojawią to powtórzyć.

bartyś pisze:
Gabi Kamil też ma 64 cm a któraś z Was pisała ( nie wiem, czy nie Fuczak ), że jej Szkrab ma 76 cm i zastanawiam się czy to możliwe ???

Nie mogłam tak pisać bo Kacper teraz ma 74cm, wczoraj był na szczepieniu i był mierzony... ale i tak jest długi ponad wiek, bo lekarka stwierdziła że rośnie jak na drożdzach i większość dzieci ten wzrost osiąga w 10 miesiącu...

p.s. mam duże zaległości więc odpowiadam na posta z połowy maja :-[

a apropo zębów to Kacper odkąd skończył 3 miechy ślini się niemożebnie i teraz od jakiegoś miecha non stop po dziąsłach jęzolem jeździ i wszystko do buzi pcha a zębola ani jednego..., rany idzie i idzie i dojść nie może, za to tydzień temu w jeden łikęd w sobotę zaczął siedzieć samodzielnie, a w niedziele w końcu ruszył z obracaniem z pleców na brzuch, do tej pory wchodziła w grę tylko wersja z brzucha na plecy, więcej grzechów nie pamiętam, a no i jest taki ruchliwy że jest z tego powodu straszny chudzieleć bo przy tych swoich 74cm ma 7650g... a już od dłuższego czasu bardzo ładnie je, więc niedożywiony nie jest...

reklama
My sie tez uwstecznilysmy z zebami :) A co do wzrostu to Lenka pomimo ze kobitka ma juz ponad 72cm....dlugas, ale 7 kilo jeszcze nie osiagnela. 6800.

Do góry