reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

reklama

Kamila ale tak czy siak chyba nie ma regóły...... może wyskoczy u was wcześniej.... ale mnie juz dawno sie wydaje ze to juz prawie.....

Moskito to może trzeba podlewać to szybciej wykiełkują...... ;)

no wlasnie u kazdego dziecka inaczej...mam nadzieje ze u mojego to juz :)
obiecuje ze bede podlewac,masowac,zachecac...wszystko byleby mi maly nie marudzil tak i juz wyszedl :p

Dor moja Ada tez uwielbia zel na dziaselka i zawsze sie oblizuje i czeka na jeszcze taki dobry ten bobodent ;D

ale ja zupelnie nie umiem wyczuc czy to juz czy nie, dzis np starsznie marudna od rana, slii to ona sie od zawsze chyba bo juz nie pamietam - 3 sliniaki dziennie mokre :p
czasem jej zagladam do buziaka ale nie wiem czy rozpulchnione te dziaselka czy nie bo sobie nie daje obejrzec :(

a propo slinienia, to wyobrazcie sobie jakie bylo moje zaskoczenie jak spotkalam wczoraj sie z kumpela, ktorej coreczka ma 7 misiecy, miesiac wiecej od Ady i w ogole sie nie slini, na domiar tego siedziala grzeczna cichutko i tylko sie usmiechala podczas gdy moje dziecko krzyczalo, wilo sie jak piskorz i wodzilo oczyma dookola glowy ::) normalnie niebo a ziemia ! ale to jeszcze nie koniec, tamta Wiktoria byla taka malutka waga przy 7m-cu 6,5 kg, a ja zawsze myslalam, ze mam malutkie dziecko, co sie okazuje, Ada wygladala przy niej jak utyty belford :laugh: :laugh: no w szoku jestem ogromnym, a jak moja kumpela zobaczyla Ady stope to zlapala sie za glowe :laugh: :laugh: a tak w ogole to wkleje zdjecia obu, moze bedzie widac ta roznice :)

Ja dziąsełka WeroNiśki smaruję żelem o nazwie CALGEL. Jeden z najtańszych (13,-)
Podobno skuteczny, no i smaczny :-)

No Maks też jakoś przestał się slinić.... ale to może wynikać z tego że dzieciaki w końcu uczą się połykać slinę......

Joeey no bo Ada żywiołowa kobitka jest i w tym jej urok...... a jak nie da sobie do paszczy zaglądać to paluchem sprubój coś wyśledzić....no chyba że też nie zezwala na to...

Bartyś a jeśli chodzi jeszcze o witaminę D to mnie sie właśnie na logikę wydaje że latem przy takiej pogodzie to wymaga jakiejś weyfikacji, szczególnie u dziciaczków karmionych sztucznym mleczkiem, bo tam są okreslone dawki gotowej już witaminki... ja we wtorek się z lekarką widziałam i prosto z mostu powiedziałam że różnie daje devikap czasem zapominam czasem nie...i tak średnio co dwa dni daje po kropelce ale do tego w tym mleku jest no i na spacery chodzimy więcej i drugie łóżeczko mam wstawione w mijscu gdzie lekki tylko półcień jest.... no i lekarka przyznała mi racje i powiedziała że dalej pogę czasami zapominać...;)

wszystko zależy od tego czy ciemiączko ładnie się zarasta i czy główka nie jest za miękka tak że lekarz to powinien ci zweryfikować....

A żel polecam Dentinox wydaje mi się najskuteczniejszy

ja polecam dentinox według mnie najlepszy ale jak juz widze że bardzo ja boli to nawet calpol albo nurofen jej dam - pisze na opakowaniu że podawać przy bolesnym ząbkowaniu. Ale ze dwa razy jej dałam teraz choc na dole jak u Pipisia wszystko już widać nic nie wychodzi i uspokoiło sie trochę

I zapomniałam Maja wczoraj powiedziała świadomie tata - tak fajnie jezyk wyciagała i powtórzyła za mną

świadomie mam na myśli żę ni takie tam tatatatata tylko wyrażne tata ale chyba nie wie jeszcze co i do kogo sie tak mówi ;) :laugh: :laugh: :laugh:

Asia hehehehehe no właśnie to się nazywa nie świadomie jak nie wie o czym i do kogo gada ;D :p :p ale gratulacje..... Maks to długo jeszcze się tak do nas nie będzie odzywał........... taki leń z niego

reklama
I jak cos chce to mówi Di czasem jej sie wyrwie Da i jak popłakuje to woła jejejeje ::) ::) ::) :p ;) :laugh: :laugh: :laugh:

Do góry