reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

reklama
Ewa od drugiego tygodnia żeycia połyka jdną kropelke Vigantol
a na szczepienia chodzimy co 6 tyg. chyba że ja zapomne to co siedem ;) (naprawde nie wiem jak to się stało że ja sobie pokręciłam te dni i wczoraj nie poszłam na to szczepienie u nas zdrowa strona jast otwarta tylko we wtorki i w piatki wiec dopiero w przyszły wtorek się wybierzemy ::), ) ostatnio jestem strasznie zakręcona nie moge zebrać myśli :-[

dzieki dziewczynki za odpowiedzi, rzeczywiscie to okres 6 tyg - przypominam sobie, wlasnie sprawdzilam ksiazeczke i na ostatnim bylismy 5 maja czyli teraz powinnysmy sie zglosic na kolejne - jutro musze zadzwonic do przychodni ;)

sorry ze wcisne sie tak nie w temacie ale musze cos napisac :)
dzisiaj maly obudzil sie o 1 w nocy,ja myslac ze to juz pozniej zrobilam mleko,dopiero wtedy zczailam ktora jest,bardzo to dziwne potem o 4 i juz nie wiedzialam co jest no i z adrianem stwierdzilismy ze to moze zabki...faktycznie mial napuchniete dziaselka i UWAGA WYCHODZI MU ZABEK!!!! Cypryś rowniez jest ewenementem poniewaz wychodzi mu dolny kiełek :)
zrobilam zdjecie ,nie widac dokladnie bo nie lubi zagladania w buzie i zamyka,kreci sie ale cos wydac.Jest tak strasznie marudny...juz mroze gryzaki moze coś pomoże.Powiedzcie ile czasu minie zeby mu wyszedl jak ma takie białe mocno dziasełko ???

My (tzn tatuś) pierwszy ząbek wypatrzeliśmy 9 czerwca, ale jego było już widać dokładnie (dolna prawa jedynka). Był bielutki kujący. Wcześniej jakoś nie widzieliśmy na dziąsełku. Niśka nie pozwala sobie zaglądać do buziuni (no chyba, że smarujemy żelem) - żel zliże sobie i czeka na jeszcze :-)
Teraz czekamy na drugi.

oj zapomnielismy o fotce :)

obraz13920th.jpg

Kamila
nie chce cię martwiś ale to jeszcze może być długa droga...... u nas na początku też było widać ząbki po zewnętrznej stronie dziąseł teraz w ogóle nie widać..... i ten który na górze był już wyczuwalny (ten co sie juz nim chwaliłam) to od kilku dni sobie zniknął...... i teraz zebow co prawda nie widac ale widze ze duzo bardziej te dziasla dokuczają Maksowi......... tak że straszne kawalaże z tych zębów tylko dzieko niestety przy tym się nacierpi

reklama
;D ;D ;D może trzeba zachęcić jakoś te zęby do wynurzenia???? np. proponując coś dobrego "na ząb"

u mnie podobnie jak u Ketsy - uwstecznił sie proces ząbkowania , moze głosno mówiłam cos o dentyście i się wystraszyła ta dolna jedynka?????????

Do góry