reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

Agnesa własnie sie ostatnio nad tym zasatanawiałam, bo ja podaję Kamilowi tak jak w zimie - rano 3 krople Cebion Multi i wieczorem 2 krople Vigantolu. Nie wiem, czy to nie za dużo ::)

reklama
Bartys - mi sie wydaje ze za duzo, ale nie ja jestem pediatra, wiec mna sie nie sugeruj... Ja teraz jestem prawie ciagle na dworzu i podaje jedna krople vigantolu wieczorem, a zima dawalam 2 :) a cebion multi tez zawiera d3. spytaj najlepiej pediatre.

Jakie jest przeznaczenie cebionu multi i vigantolu? Bo my tego nigdy nie mielismy. Dla Kubu mam Devikap i to jest witamina D. Tez w sumie nie wiem dlaczego nie nazywa sie po prostu wit. D tylko devikap.

Agnesa Vigantol to jest witamina D tylko tak sie nazywa ;D

a ja to juz chyba wogole za duzo daje bo wciaz 5 kropelek CebionMulti i 2 Vigantolu ::)

My w zimie jadlysmy 1 krople devikapu,teraz 6 kropli cebionu multi. MAm wrazenie ze dawka D3 jest ta sama co w 1 kropli devikapu. Ale co do witaminy D3 to bym sie nie sugerowala stosowaniem u innych dzieci bo to bardzo indywidualna sprawa. Sa dzieci ktore potrzebuja wiecej sa takie ktorym potrzeba malutko. Mysle ze tu trzeba zawierzyc pediatrze (chjoc ja mam problem z zawierzeniem jakiemukolwiek lekarzowi w jakiejkolwiek sprawie....).
Bartys rzeczywiscie wydaje sie ze sporo dajesz ale moze wlasnie tyle Kamilek potrzebuje. Skonsultuj z lekarzem.

Asiu Kacperek dziekuje Majeczce za fluidki :) no i jakby było już lepiej ale jeszcze ten kaszel od czasu do czasu sie odrywa, a dziś mamy ostatni dzień brać syropek i chyba jutro pójdziemy na kontrol, a katarek też jeszcze ma szczególnie jak się zmęczy, bo on przeciez spokojnie nie poleży ::)

Steffi życzę zdrówka dla Kubusia, niech szybko ucieka choróbsko!!! no i ładnie waży Twój synuś :)

wogóle wszystkim chorótkim dzieciaczkom zyczymy szybkiego powrotu do zdrowia :-*

A co do wit. D to zgodze się z Pamcią że każde dziecko potrzebuje innej ilości tej witaminy!
My dajemy tylko CebionMulti 3 kropelki a i tak na własną rękę bo pediatra nic nam nie zaleciła (ale ja jej nie ufam ::))

my dajemy nadal 2 kropelki Vigantolu wieczorkiem :)

pytanie: czy na przelomie 5 i 6 m-ca jest jakies szczepienie ??? juz tak dawno nie bylismy, a wezwania ani telefonu z przychpdni nie bylo ::) a 10 lipca przeciez wyjezdzam wiec przed tym terminem chcialabym miec za soba...
a ostatnio bylam u lekarza i zapomnialam o to zapytac, podejrzewalam skaze u Ady ale zostala wykluczona ;)

Joeey my szczepilismy sie w maju i teraz mamy termin an lipeiec!!!wiec pewno bedziecie miec jakies szczepienie tylko nie wiem jakie ale chyba polio!!!

Z tego co się orientuje to gdy dziecko kończy pół roku jest termin kolejnego szczepienia (minimum 6 tygodni od poprzedniego)
Ja byłam na szczenieniu 21 kwietnia, teraz miałam termin na 16 czerwca, ale pójde 23 czerwca i WeroNiśka dostanie dwie szczepionki: 3 dawke wzw typ B i HiB (odpłatnie - nie obowiązkowo).
Nie dawałam skojarzonej ( w skojarzonej jest już HiB).

reklama
ja byłam dzisiaj na szczepieniu na WZW B - własnie jak Maja skończyła pół roczku - jest to już nasza ( oprócz szpitala) 4 wizyta na szczepieniu 3 X skojarzona i za pierwszym razem z WZW B i dziś już samo WZW B następna dopiero ODRA świnka Różyczka jak skończy rok i potem Przypominająca ta skojarzona 13,14 m-c

Ja daję 2x Vigantol i 5x cebion multi do niedawna dawałam 10x Cebion multi ze względu na infekcję ale teraz mam dawać na noc zamiast 5x cebion multi 5x Juvit - czy;li WIT. C bo chodzi o to żeby mocz był jak najbardziej kwaśny

Do góry