reklama
Bartys - mi sie wydaje ze za duzo, ale nie ja jestem pediatra, wiec mna sie nie sugeruj... Ja teraz jestem prawie ciagle na dworzu i podaje jedna krople vigantolu wieczorem, a zima dawalam 2 a cebion multi tez zawiera d3. spytaj najlepiej pediatre.
My w zimie jadlysmy 1 krople devikapu,teraz 6 kropli cebionu multi. MAm wrazenie ze dawka D3 jest ta sama co w 1 kropli devikapu. Ale co do witaminy D3 to bym sie nie sugerowala stosowaniem u innych dzieci bo to bardzo indywidualna sprawa. Sa dzieci ktore potrzebuja wiecej sa takie ktorym potrzeba malutko. Mysle ze tu trzeba zawierzyc pediatrze (chjoc ja mam problem z zawierzeniem jakiemukolwiek lekarzowi w jakiejkolwiek sprawie....).
Bartys rzeczywiscie wydaje sie ze sporo dajesz ale moze wlasnie tyle Kamilek potrzebuje. Skonsultuj z lekarzem.
Bartys rzeczywiscie wydaje sie ze sporo dajesz ale moze wlasnie tyle Kamilek potrzebuje. Skonsultuj z lekarzem.
Paula25
szczęśliwa :)
Asiu Kacperek dziekuje Majeczce za fluidki no i jakby było już lepiej ale jeszcze ten kaszel od czasu do czasu sie odrywa, a dziś mamy ostatni dzień brać syropek i chyba jutro pójdziemy na kontrol, a katarek też jeszcze ma szczególnie jak się zmęczy, bo on przeciez spokojnie nie poleży :
Steffi życzę zdrówka dla Kubusia, niech szybko ucieka choróbsko!!! no i ładnie waży Twój synuś
wogóle wszystkim chorótkim dzieciaczkom zyczymy szybkiego powrotu do zdrowia :-*
A co do wit. D to zgodze się z Pamcią że każde dziecko potrzebuje innej ilości tej witaminy!
My dajemy tylko CebionMulti 3 kropelki a i tak na własną rękę bo pediatra nic nam nie zaleciła (ale ja jej nie ufam :)
Steffi życzę zdrówka dla Kubusia, niech szybko ucieka choróbsko!!! no i ładnie waży Twój synuś
wogóle wszystkim chorótkim dzieciaczkom zyczymy szybkiego powrotu do zdrowia :-*
A co do wit. D to zgodze się z Pamcią że każde dziecko potrzebuje innej ilości tej witaminy!
My dajemy tylko CebionMulti 3 kropelki a i tak na własną rękę bo pediatra nic nam nie zaleciła (ale ja jej nie ufam :)
my dajemy nadal 2 kropelki Vigantolu wieczorkiem
pytanie: czy na przelomie 5 i 6 m-ca jest jakies szczepienie ??? juz tak dawno nie bylismy, a wezwania ani telefonu z przychpdni nie bylo : a 10 lipca przeciez wyjezdzam wiec przed tym terminem chcialabym miec za soba...
a ostatnio bylam u lekarza i zapomnialam o to zapytac, podejrzewalam skaze u Ady ale zostala wykluczona
pytanie: czy na przelomie 5 i 6 m-ca jest jakies szczepienie ??? juz tak dawno nie bylismy, a wezwania ani telefonu z przychpdni nie bylo : a 10 lipca przeciez wyjezdzam wiec przed tym terminem chcialabym miec za soba...
a ostatnio bylam u lekarza i zapomnialam o to zapytac, podejrzewalam skaze u Ady ale zostala wykluczona
Dor1976
Fanka BB :)
Z tego co się orientuje to gdy dziecko kończy pół roku jest termin kolejnego szczepienia (minimum 6 tygodni od poprzedniego)
Ja byłam na szczenieniu 21 kwietnia, teraz miałam termin na 16 czerwca, ale pójde 23 czerwca i WeroNiśka dostanie dwie szczepionki: 3 dawke wzw typ B i HiB (odpłatnie - nie obowiązkowo).
Nie dawałam skojarzonej ( w skojarzonej jest już HiB).
Ja byłam na szczenieniu 21 kwietnia, teraz miałam termin na 16 czerwca, ale pójde 23 czerwca i WeroNiśka dostanie dwie szczepionki: 3 dawke wzw typ B i HiB (odpłatnie - nie obowiązkowo).
Nie dawałam skojarzonej ( w skojarzonej jest już HiB).
reklama
Sorbuś
Mama Majci i Patrycji
ja byłam dzisiaj na szczepieniu na WZW B - własnie jak Maja skończyła pół roczku - jest to już nasza ( oprócz szpitala) 4 wizyta na szczepieniu 3 X skojarzona i za pierwszym razem z WZW B i dziś już samo WZW B następna dopiero ODRA świnka Różyczka jak skończy rok i potem Przypominająca ta skojarzona 13,14 m-c
Ja daję 2x Vigantol i 5x cebion multi do niedawna dawałam 10x Cebion multi ze względu na infekcję ale teraz mam dawać na noc zamiast 5x cebion multi 5x Juvit - czy;li WIT. C bo chodzi o to żeby mocz był jak najbardziej kwaśny
Ja daję 2x Vigantol i 5x cebion multi do niedawna dawałam 10x Cebion multi ze względu na infekcję ale teraz mam dawać na noc zamiast 5x cebion multi 5x Juvit - czy;li WIT. C bo chodzi o to żeby mocz był jak najbardziej kwaśny
Podziel się: