reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

ja daję wit D3 jedna kropelkę

czy od żółtego sera moga byc zielone kupki? Zjadłam wczoraj na kolacje kanapki z żółtym serem i znowu była zleona kupka w nocy ???

reklama
aOla zólty ser ani chybi jest tu winowajca
tez tak mamy :( inny nabial az tak malutkiej naszej nie uczula :)

Beatko no faktycznie mąż tatus nie pozałował dzidzi tej witaminki
grunt ze dzidzia dzielnie to zniosla :)

Co do witaminki D3 to jestem normalnie w szoku ze idzie przedawkowac nigdy o tym nie pomyslalam.Ja daje Oli zawsze wieczorkiem ::)

więc dziś troszkę tu nadrabiam i poodpowiadam ale nie wiem czy jeszcze to będzie aktualne  ;D

więc tak Parcia ja pomagałam już mojej małej robić kupke termometrem tylko najpierw pediatra pokazał mi jak to się robi więc wkładasz tylko tą cześć termometru gdzie jest rtęć czyli ok. 1cm i nie wkładasz termometru do przodu i do tyłu (bez żadnych kudłatych mysli tylko prosze  ;D ) tylko wykonujesz okrężne ruchy w ten sposób dzidzia musi włożyć też wysiłek jak mu pomagasz zrobienie kupiki
agnes najlepiej idź do pediatry niech ci przepisze maść robioną na ciemieniuszke moja Ewa też miała i po dwuch dniach smarowania i czezania znikła  ;D
Bartyś uuu aż ciary mi przeszły biednyten twój Kamilek
Beata super ze nie bylo zadnych skutkow ubocznych  :)
Witaminke D3 dajemy rano jedną kropelke razem z cebionmulti  ??? tylko pisałyście że razem nie można podawać czemu ???

to juz przynajmniej wiem skad ta zielona kupka u Idy, żółty ser zawinil, w ogole tez sie wybieramy jutro do pediatry bo cos nas kolki mecza no i te kupki zielone... poza tym jestem ciekawa ile Idunia wazy ???

Kurcze, apropo tej wit. D 3 to juz kiedyś było ... i też się wtedy zastanawiałam, czy nasz Kamilek nie za dużo dostaje, bo wychodzi, że aż 1400 jednostek dziennie ::) wieczorem 2 krople Devikapu ( razem 100 jednostek ) a do tego Multi Tabs ACD rano ( 400 jednostek ) Ketsa ekspercie, wiesz coś o przedawkowaniu ???

Bartyś to obiawy przedawkowania....... to by sie zgadzało z obiawami Kamilka
brak apetytu,
wymioty,
zaparcia,
słabe przyrosty masy ciała,
zaburzenia neurologiczne (obniżone napięcie mięśniowe, wygórowane odruchy głębokie, nadpobudliwość, rzadko śpiączkę czy drgawki), wielomocz, wzmożone pragnienie, powiększenie wątroby i śledziony. Może ujawnić się nadciśnienie tętnicze. W bardziej zaawansowanych przypadkach może wystąpić kamica układu moczowego aż do wapnicy nerek (związana z wydalaniem dużych ilości wapnia z moczem) oraz zwapnienia w tkankach miękkich. Ponadto stwierdza się zmiany w układzie kostnym pod postacią uogólnionej demineralizacji kośćca.

Zdanka - dzieki za instrukcje uzycia termometra! Czy w takim elektrycznym tez jest rtec? Bo jamam taki. No i wlasnie wkladalam tak z centymetr ale tak minimalnie krecilam. Bardzo mnie to stresowalo no i nic nie zdzialalam... Skoro problem kupek jest niestety staly w naszym przypadku, sprobuje dzis znow. moze sie uda. ::)

Wiecie co...teraz to się zmartwiłam nie na żarty....wasze dzieciaczki dostaja straszni mało wit. D w porównaniu z moim Kubusiem. Ja mam mu dawać 3 kropelki rano i 3 wieczorem. tak przynajmniej kazała nam pani doktor po tym jak stwierdziła że ma za miękką główkę. I znów mój dylemat... bo jak byliśmy u pediatry to nam kazała przez 2 tygodnie dawać właśnie taką zwiększona dawkę a potem wrócić d 1 kropli rano i jednej wieczorem.. a jak poszliśmy do ortopedy w zeszłym tygodniu to badając znów główkę powiedziała ze ona do następnej wizyty u pediatry (czyli w marcu) nie zmniejszała by dawki bo te miejsca wg niej jest nadal za miękkie....

reklama
Steffi - , mi dawkowanie podała farmaceutka,spoko nie???pytalam lekarza czy dobre - on przytaknął - a nawet nie zbadał Karola pod tym kątem (ciemiączko i te sprawy).

Do góry