reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

hmmmmm..no moze i racja....przez ostatnie upaly malo jadla w ciagu dnia i moze nadrabia w nocy...ale sie zakrecilam ::)

reklama
Paaricia - u nas też tak jest ze Gabrynia już przesypiała całą noc a potem zaczęła się budzić nawet 3 razy! Ale wzięlam to na kark jej poddenerwowania oduczaniem zasypiania przy cycku. Już dałam sobie z tym spokój - jak wrócę do pracy to będzie musiała sie nauczyć zasypiać bez cycka a może jej sie samo odwidzi.
Teraz jest różnie czsami budzi się 2 razy - o 1 i 4 ale najczęsciej jednak tylko raz o 4 . Podobnie jak Pamcia - niczego nie robię na siłę - mam nadzieję ze sama zacznie przesypiać jak już będze gotowa.

martula, joeey - moja mała aż tak ruchliwa nie jest - tylko czasai ma taki dzień kiedy macha bez przerwy nogami i zastanawiała sie o co jej chodzi

pisze 1 reka

paaricia ingusia tez sie b. czesto budzi. nie ma na to reguly, raz przesypia cala noc bez problemu a raz sie budzi co 15 min. - godzine i wtedy daje jej smoczka i jest spokoj. albo budzi sie b. wczesnie rano i spiac macha raczkami i nozkami i steka. nie wiem z czym to sie wiaze, moze z zabkowaniem. czasem jej posmaruje dziaselka zelem to jest spokoj, a czasem sobie porzadnie pierdnie i zaraz blogo zasypia. :laugh: a w dzien czasem jest niespokojna jak nie moze zrobic kupki i niestety musze jej pomoc czopkiem.

Ja dotąd nie przespałam żadnej nocy całej. Choć wreszcie mała nie jest nocnym markiem, o czym marzyłam. Bywało, że do północy buszowała. Teraz 21 na zegarze i idzie spać. Z tym, że budzi się znacznie wcześniej i w weekend trochę mi szkoda, bo nie mogę pospać. I ma rano tak, jak Ada i Staś, wierci się, czasem popłakuje. Daję jej monia i przytulam, bo zwykle nie chce jeść. Czasami chodzi faktycznie o pieluchę lub głód, ale czasem bez powodu. Taki wiek widocznie. W nocy mamy już stałe pory karmienia. Najpierw o 21, potem około 1 w nocy, potem o 4 (choć to nie zawsze, wręcz sporadycznie)i po 6. A potem do 11-12 marudzi i nie bardzo chce jeść. Ogólnie je bardzo krótko - w granicach 5 minut i więcej nie chce. 23 maja mamy szczepienie to dowiem się ile waży, mam nadzieję że przybrala w granicach normy, bo mi się taka filigranowa wydaje mimo podwójnego podbródka i fałdek.

Marta o rany biedaku, jak dla mnie w ogole sie nie wysypiasz, nie moglam bym w takim trybie plus praca :p no my mamy z reguly cale noce przespane, a i Ada byla tez duzo razy u dziadkow to spalam i po 11 godzin rzedem, ale sie bidaczku wymeczysz, no ale to dla Nadzika ;)

Maja teraz jak jest chora to budzis sie w nocy i tez przez zabki się budziła może atusiowi zabki ida i jest niespokojny ???

Maja miała 39,5 dziś i znowu wyladowalismy u lekarza i zalecił laryngologa

Martula Kacperek tez jest bardzo żywy i strasznie macha rękami, jak się koło niego lezy to trzeba uważać żeby nie dostać w twarz ::)

Pati u nas tez już tak było przez długi czas że Kacper całą noc przesypiał, od wyjazdu do Ustki coś mu sie poprzestawiałao (ja to tłumacze wyjazdem) i zaczął budzić sie w nocy, najpierw koło 12- 1 potem koło 4 i 6 ::) ale ostatnio odpukac chyba znów się wszystko normuje, dzisiaj wstał o 7 ale koło 24 dałam mu przez sen butle. Zobaczymy jak będzie dalej.

Asiu biedna Majeczka, zdrówka życzymy żeby szybko wyzdrowiała!!!

Wanda jak odkrztusny to spoko, zle by bylo gdyby byl suchy.

Dziewczynki dzieki za odpowiedzi co do spania. To widze ze nas wiecej! :D W sumie tez bardzo nie narzekam, bo mleka mam teraz mnostwo a juz sie martwilam, ze sie konczy.

Natalia - ja praktycznie za kazdym razem pisze jedna reka. Stad tyle u mnie literowek. ::) Nie dosc ze 1 reka to w marnym swietle i na czarnej klawiaturze. ;D

Lece dalej spac, widze z Atus juz sie najadl. - jest 3.50 i Maly dopiero pierwszy raz sie obudzil dzis w nocy. Moja lewa piers byla twarda a wkladka przesiaknieta. :D Nie ma tego zlego! ;D

reklama
Pati ja Cię podziwiam, zeby o 3 w nocy wstawać do MAłego i jeszcze na forum zaglądać ::) :)

Wanda miejmy nadzieję, że to nic poważnego, ale lepiej idźcie do lekarza.

Do góry