reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

Joeey - umarlam ze smiechu z tej zawzietej malej krolewny! ALe jak juz ktoras napisala - tak to jest jak sie ma jeden cel w zyciu...;)
Co do zdjec to wkleje! Obiecuje ale nie mialam kiedy. W zeszlym tyg Mazury, w tym nauka. Ale w przyszlym wkleje. A na dodatek mamy piekne zdjecia robione przez fotografa. Bylysmy dzisiaj na sesji zdjeciowej i pikniku organizowanym przez moja kumpele. na sesji byl m.in. tez Pawel Zawitkowski ! :) W TV jest przystojniejszy.... :p

KArina nie zalamuj sie skaza. To moze byc calkiem latwe do zlikwidowania. Wystarczy ze przestaniesz jesc nabial. ALe wlacznie z maslem. Mi odstawienie wszystkiego zupelnie (zero serow, masla, mleka itp) zadzialalo w 2 czy 3 dni juz nie pamietam. Ale blyskawicznie. Skorka sie zrobila gladziutka. Problem sluzu byl niestety dalej ale to z powodu podejrzewam pieczywa w ktorej byla pszenna maka. Poodstawialam miliony rzeczy ale chleb dopiero 3 dni temu. I jest juz super. Ale boje sie jeszcze przechwalac w tym temacie. W kazdym razie mam nadzieje ze bede powoli mogla wracac do pewnych rzeczy w mojej diecie oprocz oczywiscie chleba i nabialu. Choc dr Ryba powiedzial ze mam to odstawic tylko czasowo i potem bede mogla wrocic...Idz do Ryby!!! WARTO! NAprawde! On Ci duzo czasu poswieci, rzetelnie zbada, wyslucha  i najprawdopodobniej pomoze. Nam pomogl i pomaga dalej. Ja ide do niego w ta srode jadlospis Lenie ustawic na czas powrotu do pracy. Glowa do gory!!!

MArtula Lenka tez wiecznie raczkami i nozkami wymachuje! Skonac mozna. Dziwie sie ze sincow nie ma....:)

reklama
Joeey ponad roczna córeczka mojej koleżanki robi podobnie, tylko, że ona wstaje przytrzymując się szczebelków(też na śpiocha) i potem pada bezwładnie. To cud, że jeszcze nic jej się nie stało.

Dziewczynki a ja znowu o spaniu. To dlugie spanie Atrejusia w dzien zdazylo sie az 2 razy. ::) ::) Ale nie o tym chce pisac. Czy ktoras z Was ma taka sytuacje, ze wczesniej szkraby przesypialy cala noc (Atek 20-6!!) a teraz sie male skubance budza kilka razy?? Atus budzi sie teraz o 23, 3 i 6-7 - mniej wiecej bo tak naprawde to kazdej nocy inaczej... ::) Tak jakby nie mogl sobie tego wyregulowac.

Pati no my tak mamy....Ale ja juz odpuscilam chec przesypiania nocy po tym jak przespala i mi mleka potem brakowalo.... niech robi jak chce i mam nadzieje w koncu sie unormuje. Mnie stresoalo co bedzie jak do pracy wroce a ona bedzie w nocy sie budzic. Ale po tych 3 dniach kursow widze ze luzik. Wstawalam w nocy a potem rano nie bylo az tak zle, a i w ciagu dnia bylam trzezwo myslaca. Wiecie co? kilka razy spotkalam sie z opinia ze kobiety posiadajace dzieci sa b.wydajne w pracy bo musza byc lepiej zorganizowane. Zawsze myslalam ze to dot. tylko tych nielicznych super poukladanych babek, ale przez te 3 dni przekonalam sie ze mnie rowniez! Nigdy tyle nie wynioslam z samych kursow co tym razem. Bylam na maxa skupiona i po prostu hlonelam wszystko co wykladowca mowil bo wiem ze nie bede miala w domu tyle czasu co kiedys na przygotowanie sie do egzaminu. W kazdym razie bardzo jestem zadowolona i b. mnie to podbudowalo.......ale to nie na temat....przepraszam....

Pati ja juz pisalam na jedzeniu, ze u nas rwane noce sa zwiazane z wprowadzaniem nowosci, tak bylo przy kaszce a teraz to samo z miechem :( ::)

no moje dziecie tez ostatnio sie budzi niespokojna wymachujac przy tym nogami i tak jakby sie rzucajac na boki gdzies o 5 rano.....Ana myslisz, ze to brzuszek ???

joeey nie wiem, sama zachodze w glowe ??? w kazdym razie zaczyna sie rzucac ok 4 i uspokajanie smokiem pomaga na pare minut. tak mysle, ze to przez jedzonko ale przyczyn moze byc wiele: za goraco, mokra pieluszka, głod, chec zmiany pozycji (wiec przekrecm na boczek) nie wiem ???

no ja tez jestem zdziwiona, od 3 dni tak mam..spi spokojnie i nagle jakies wiercenie slysze, budzi mnie to, daje smoka i jest spokoj na godzinke lub dwie i sytuacja sie powtarza, biore i karmie po czym zasypia..ale raczej to nie jest kwestia glodu bo bylby placz, jednakze jak sie rozbudza to jedzonko jak znalazl na taki stan rzeczy :p no nie wiem....pieluche i kwestie goraca odrzucam.....

reklama
Joeey ja jednak obstawiam za tym ze Adunia marudzi i sie wierci z lekkiego glodu. Pisze lekkiego bo moze dlatego wlasnie nie placze. Chyba ze wprowadzilas jej ostatnio cos nowego do jadlospisu?

Do góry